Ελλάδα: Σε ρυθμούς Eurovision η ΕΡΤ!

Μια πολύ ευχάριστη επίσκεψη πραγματοποιήσαμε σήμερα στην ΕΡΤ, βλέποντας μάλιστα ιδίοις όμμασι τις μηχανές της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης στο φουλ, για τον επερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Σε πυρετώδεις ρυθμούς για την Eurovision η ΕΡΤ

Δεν θα μπορούσα να αρνηθώ την ευγενική πρόσκληση της διευθύντριας Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ, κας Μαρίας Κουφοπούλου, να επισκεφθώ το ραδιομέγαρο και να ενημερωθώ από κοντά για όλες τις προετοιμασίες, αλλά και να κάνουμε μια ειλικρινή και φιλική κουβέντα για την επόμενη συμμετοχή μας στο διαγωνισμό.

Αρχικά να πούμε ότι όπως διαβάσατε και σε προηγούμενο μας άρθρο, η γνωμοδοτική επιτροπή της ΕΡΤ για την επιλογή της συμμετοχής μας συνεδρίαζε και σήμερα και πιθανόν να συνεδριάσει και αύριο. Όλα τα τραγούδια που έχουν υποβληθεί, εξετάζονται προσεχτικά, κάτι για το οποίο αξίζει να δώσουμε συγχαρητήρια στους ανθρώπους της επιτροπής, αφού επιτελούν με τον πλέον επαγγελματικό τρόπο το καθήκον τους.

Τόσο η κα Κουφοπούλου, όσο και η κα Δρανίδου (Προϊσταμένη Ευρωπαϊκών & Διεθνών Υποθέσεων της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ), ασχολούνται ενδελεχώς τόσο με το ουσιαστικό μέρος της επιλογής της συμμετοχής μας, όσο και με το γραφειοκρατικό, που στην περίπτωση της ΕΡΤ δυστυχώς είναι μεγάλο.

Ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί μέχρι την ανακοίνωση του εκπροσώπου μας

Τις επόμενες ημέρες, ίσως και αυτή την εβδομάδα η γνωμοδοτική επιτροπή να ολοκληρώσει το έργο της. Στην συνέχεια η άποψη που θα διατυπώσει θα διαβιβαστεί μέσω του διευθύνοντα συμβούλου στο ΔΣ της εταιρείας, το οποίο και θα λάβει την οριστική έγκριση.

Στην συνέχεια θα συνταχθούν τα απαραίτητα ιδιωτικά συμφωνητικά, τα οποία θα πρέπει να υπογράψουν οι δύο πλευρές (ΕΡΤ και ερμηνευτής, δημιουργοί κλπ). Μετά από αυτό τον γραφειοκρατικό γολγοθά θα ακολουθήσουν οι επίσημες ανακοινώσεις. Όπως αντιλαμβάνεστε η σχετική ανακοίνωση μετατίθεται για τις αρχές Φεβρουαρίου, εφόσον βέβαια κυλήσουν όλα ομαλά.

Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, αλλά και όσα μεταδίδουν και τα υπόλοιπα μέσα, η πρόταση της Στεφανίας Λυμπερακάκη, με την Dream Team πίσω της, είναι με διαφορά η πληρέστερη. Για να φθάσουμε όμως στην ανακοίνωση της, θα πρέπει να προηγηθούν όλα τα παραπάνω και φυσικά να μην υπάρξει κάποια άλλου είδους εμπλοκή στην τελική συμφωνία.

Καλλιτεχνικά οι δύο πλευρές φαίνεται ότι συγκλίνουν σε ένα κομμάτι, αν και δεν αποκλείεται μια έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Πάντως εμείς δηλώνουμε ενθουσιασμένοι και αισιόδοξοι, αφού φέτος πολύ πιθανόν η Ελλάδα να μας θυμίσει ένδοξες ημέρες ενός όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος!

Τηλεοπτική και εμπορική εκμετάλλευση της Eurovision από την ΕΡΤ

Η διοίκηση πάντως της ΕΡΤ μας υποσχέθηκε πολλά και σπουδαία πράγματα από την επόμενη χρονιά, αφού φέτος ο χρόνος δεν ήταν αρκετός, προκειμένου να προχωρήσουν σε μία ανοιχτού τύπου διαδικασία επιλογής.

Αυτό είναι και το πιο ελπιδοφόρο από όσα κρατάμε από την σημερινή μας επίσκεψη στην Αγία Παρασκευή. Μια ΕΡΤ που θέλει να χρησιμοποιήσει τον διαγωνισμό της Eurovision εμπορικά, χωρίς κόμπλεξ και εμμονές. Ήδη φέτος θα πάρουμε μια γεύση των προθέσεων της ΕΡΤ με την ειδική εκπομπή που προγραμματίζουν από τον Μάρτιο.

Θερμές ευχαριστίες για μία ακόμη φορά στην κα Μαρία Κουφοπούλου και την κα Σοφία Δρανίδου για την σημερινή φιλοξενία και ενημέρωση.

21 ΣΧΟΛΙΑ
  1. John T.
    John T. says:

    Τέλεια !! Μπράβο Γιάννη και η υπόλοιπη ομάδα ,τουλάχιστον έχουμε καποιον που να τα ξέρει από πρώτο χέρι ! Εξετάζονται
    ακόμα δηλαδή τραγούδια εκτός της Στεφανία ή αυτα τα τρία ;

    Απάντηση
  2. gogos
    gogos says:

    Το γεγονός ότι δηλώνεις ενθουσιασμένος και αισιόδοξος, τόσο από τη δουλειά που γίνεται από την επιτροπή και την ΕΡΤ, όσο και από το τραγούδι, με κάνει να θέλω να το ακούσω… χθες…

    Αφού εξετάζουν τόσο διεξοδικά το πακέτο της κάθε συμμετοχής που έχουν υποβληθεί στην ΕΡΤ, τότε η Dream Team που γνωρίζει τον διαγωνισμό καλύτερα από τον καθένα, είναι λογικό να έχει το “πράσινο φως” από την επιτροπή.

    Αυτό που έχω να πω είναι ότι αφού αυτό το λέει ένας άνθρωπος που αγαπάει, γνωρίζει και έχει πείρα στο θέμα “Eurovision” όπως εσύ @Giannis Argyriou, τότε με κάνει και μένα χαρούμενο & αισιόδοξο φέτος. Να πω την αλήθεια, από την ώρα που άκουσα ότι υπήρχε τραγούδι με υπογραφή της Dream Team ήμουν αισιόδοξος! Πόσο μάλλον τώρα μετά τις δικές σου πληροφορίες και κυρίως ότι έχεις αυτή την άποψη έχοντας ολοκληρωμένη γνώση της συμμετοχής μας καθώς και ότι η ΕΡΤ θέλει να ασχοληθεί επι της ουσίας με τον διαγωνισμό!
    Για μένα αυτά είναι τα “συστατικά” για μια καλή συμμετοχή. Όμορφο τραγούδι – καλή και με γνώση team – ραδιοτηλεοπτικός φορέας που ασχολείται.

    Υ.Γ Φέτος είστε η Dream Team της ενημέρωσής μας για την Eurovision!
    Πάντα τέτοια!!

    Απάντηση
  3. Miltos
    Miltos says:

    Γιάννη, καταρχάς συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται! Κατά δεύτερον, πόσο πιθανή είναι μια άλλη συμφωνία με άλλο καλλιτέχνη? Εννοώ ότι, ακούμε συνεχώς πως η Stefania πρόκειται να πάρει το χρίσμα σύμφωνα πάντα με τα τραγούδια που έχει καταθέσει! Πώς βλέπει η ΕΡΤ τα υποψήφια τραγούδια της?

    Απάντηση
    • Eurodisaster
      Eurodisaster says:

      Αρχικά, φροντίστε να περάσετε από τον ημιτελικό (η Ντέμη με τη nightmare team τρόμαξε να προκριθεί και είχε στον ημιτελικό της όλον τον συρφετό από Κύπρο, Αρμενία, Αλβανία κλπ που την ψήφισε) και μετά αρχίστε να σκέφτεστε ότι “θα σκίσουμε”.

      Απάντηση
  4. Μάριος
    Μάριος says:

    Θα ήθελα να ρωτήσω αν α) τα κριτήρια της γνωμοδοτικής επιτροπής είναι καθαρά καλλιτεχνικά για τα τραγούδια ή λαμβάνουν υπόψη και τα δεδομένα που έχει καταθέσει η κάθε δισκογραφική για την οικονομική στήριξη και προώθηση του τραγουδιού της; β) πόσο δεσμευτική είναι η γνώμη της επιτροπής για τη διοίκηση;

    Απάντηση
  5. Moep
    Moep says:

    Αν και ομολογω οτι ειναι αξιοθαύμαστη η αφοσίωση ολων σας και στο site και στην ΕΡΤ νιωθω ΠΟΛΥ φοβο με τον Κοντοπουλο και την προσφατη δουλεια του. Το 2017 τερματισαμε εκει που τερματισαμε ξεκαθαρα λογω του Φωκα και το 2019 αν δεν ηταν ο Sergey και η Ρωσία, το τραγουδι οχι μονο δεν θα τερματιζε 3ο δεν θα παιρνουσε καν στον τελικο.
    Βεβαια ελπιζω να βγω λαθος και με τρελο χρημα να εχει γραψει τραγουδια αξια μιας “Dream Team”

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Διαφωνώ κάθετα…προφανώς κ ο καλλιτέχνης, αλλά κ η χώρα παίζει ρόλο, αλλά ένα τραγούδι που δεν είναι για πρόκριση όπως λέτε δεν μπορεί να βγει τρίτο υπό οποιαδήποτε συνθήκη.

      Απάντηση
  6. Eurodisaster
    Eurodisaster says:

    3 γραμμές σου φαίνονται “παραλήρημα”; περίεργη αντίληψη έχεις για τη συγκεκριμένη λέξη.
    Επί της ουσίας διαφωνείς σε κάτι από αυτά που έγραψα; ή μήπως είναι ψέμα ότι η Ντέμη παραλίγο να μείνει εκτός τελικού με Κοντόπουλο και Φωκά;

    Απάντηση
    • gogos
      gogos says:

      Διαφωνώ με τον τρόπο που τα λες και όχι μόνο…
      1ον. Το βρίσκω (τουλάχιστον) απρεπέστατο το σχόλιο σου περι συρφετού, για τις χώρες που μας ψήφισαν.
      2ον. Το να αποκαλείς nightmare team την πιο πετυχημένη ομάδα στην ιστορία του διαγωνισμού (βάση αποτελεσμάτων & κριτικών), δείχνει ή οτι δεν γνωρίζεις την δουλειά τους, ή ότι απλά βγάζεις χολή. Μόνο που η χολή από μόνη της δεν αποτελεί επιχείρημα…
      3ον. Ναι αλήθεια λες ότι το 2017 πέρασε οριακά στον τελικό. Και λοιπόν;;; Κι εγώ μπορώ να σου πω ότι ο Φωκάς σκηνοθέτησε το 2008 το νικητήριο τραγούδι αλλά και το 2ο, κάτι που δεν έχει γίνει ΠΟΤΕ στην ιστορία της Eurovision από κανέναν που επιμελείται τις σκηνικές παρουσιάσεις.

      Όταν συμμετέχεις σε έναν διαγωνισμό σχεδόν κάθε χρόνο επι μια δεκαπενταετία περίπου, αναλαμβάνοντας μάλιστα κάποιες χρονιές 2 & 3 χώρες, είναι λογικό να έχεις και κάποια μέτρια αποτελέσματα ή ακόμα και πολύ άσχημα, όπως με το Αζαρμπαιτζαν το 2018 που δεν πέρασε τελικό.
      Το να μένεις σε 2-3 άσχημα αποτελέσματα και να “κλείνεις” τα μάτια στις επιτυχίες και στις νίκες επι σειρα ετών είναι επιλογή σου και σίγουρα ΔΕΝ αποτελει δικαιολογία για να μιλάς ειρωνικά και απαξιωτικά για αυτή την ομάδα.
      Αν δεν σου αρέσει η δουλειά τους (τραγούδια – παρουσιάσεις) είναι απόλυτα σεβαστό. Αλλά να προσπαθείς να πείσεις με παραδείγματα που αποτελούν εξαιρέσεις (άσχημα αποτελέσματα) και όχι με τον κανόνα (καλά αποτελέσματα – νίκες), δεν νομίζω ότι θα πείσεις και πολλούς…
      Εύχομαι απλά να μην γνώριζες την πορεία της ομάδας αυτής και μίλησες τόσο απαξιωτικά για αυτή.

      Τέλος θα θελα να σου πω – ενημερώσω ότι στην πρόταση της Dream Team δεν είναι όλα τα τραγούδια του Κοντόπουλου. Τα δύο τραγούδια είναι από Κοντόπουλο & ARCADE, ενώ το τρίτο είναι από Ολλανδούς δημιουργούς.

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *