Βόρεια Μακεδονία: Ο Vasil Garganliev παίρνει θέση για τις απόψεις και τις ενέργειες των δημιουργών της συμμετοχής του!

Την άποψη του για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω του Eurovision Fun, δίνει ο φετινός εκπρόσωπος της Βόρειας Μακεδονίας,Vasil Garganliev. Θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αλλά και να υποβαθμίσει το γεγονός, ενώ διατηρεί αποστάσεις από τα λεγόμενα και τις πράξεις των συνθετών του τραγουδιού του, τονίζει ότι προτιμά να ασχολείται με την μουσική, παρά με την πολιτική.

“Επιλέγω την μουσική σε σχέση με την πολιτική”

Μετά τη δημοσίευση του θέματος, με τις απαράδεκτες φωτογραφίες που έχουν αναρτημένες στο προφίλ τους οι Nevenka και Kalina Neshkoska, αλλά και τις “αλυτρωτικές” απόψεις που έχουν εκφράσει κατά καιρούς, όπως ήταν εύλογο ζητήσαμε και την άποψη του κατά κύριο λόγο ενδιαφερόμενου. Μιλάμε φυσικά για τον Vasil Garganliev, που θα ερμηνεύσει τον Μάιο στο Ρότερνταμ, το τραγούδι You, που έχουν συνθέσει οι δύο άνω αναφερόμενοι μουσικοί, που τυγχάνει να είναι και αδερφές.

Στέλνοντας του το άρθρο μας στο προφίλ του στο Instagram ο Vasil μας είπε:

Η φωτογραφία του άρθρου με τρομάζει…είναι κακό;

Στην συνέχεια του εξηγήσαμε ότι πρόκειται για τις δημιουργούς της συμμετοχής του και ότι η φωτογραφία του άρθρου είναι φωτογραφία εξωφύλλου της Nevenka Neshkoska και αισθανόμαστε πραγματικά πολύ λυπημένοι και εκνευρισμένοι με την συμπεριφορά της.

Πραγματικά λυπάμαι. Θα τους μιλήσω!

Ζητήσαμε από τον Vasil να μας δώσει την δική του άποψη για το ζήτημα, κάτι που με χαρά έκανε.

Θέλω την ειρήνη. Στην μουσική δεν χωράει η πολιτική, δεν υπάρχουν φυλές, δεν υπάρχουν θρησκείες. Είμαι μουσικός και μεταδίδω την ιστορία μου και την αγάπη μέσα από τις μελωδίες μου. Η μουσική είναι ένα σύμπαν στο οποίο είμαστε όλοι ενωμένοι, με την καρδιά και την ψυχή μας.

Επιλέγω την μουσική. Επικεντρώνομαι στην μουσική.

Καλώ τους πάντες να αφήσουν την πολιτική για τους πολιτικούς και να εμβαθύνουμε στην κοινή μας αγάπη για την μουσική.

Η μουσική μας ενώνει και θεραπεύει τον κόσμο.

Δεν αποκαλεί Μακεδονία την γείτονα ο Vasil Garganliev

Ήδη, πάντως ο Vasil Garganliev έχει γίνει στόχος ακραίων φωνών της γειτονικής χώρας, αφού ο ίδιος αποφεύγει σε συνεντεύξεις του να πει το όνομα της χώρας του και αρκείται στο να την αποκαλεί πατρίδα μου. Το ίδιο πράττει και στα κοινωνικά του μέσα δικτύωσης. Η πρακτική του αυτή έχει εξοργίσει τους εθνικιστικούς κύκλους της Βόρειας Μακεδονίας.

Εντύπωση πάντως προκαλεί η απόφαση τόσο της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας, όσο και του ίδιου, να συνεργασθεί με τις συγκεκριμένες τραγουδοποιούς, που είναι γνωστές για τις ακραίες τους απόψεις και την προτίμηση τους στην προηγούμενη κυβέρνηση, όταν ο ίδιος είναι οπαδός του τωρινού πρωθυπουργού και της ευρωπαικής πορείας της χώρας του, μέσω της επίλυσης των όποιων διαφορών υπάρχουν με την Ελλάδα.

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. C.G
    C.G says:

    Οποιοσδήποτε εξοργίζει τους εθνικιστικούς κύκλους τον συμπαθώ κάπως. Μου αρκεί σε πρώτη φάση που κρατάει, γενικότερα από ό,τι κατάλαβα από το άρθρο και όχι με αφορμή το δημοσίευμα σας, μια μετριοπαθή στάση και αποστασιοποιείται από τις δημιουργούς του τραγουδιού του σχετικά με τις πολιτικές τους απόψεις. Από την άλλη ίσως και να μπορούσε να αρνηθεί την συνεργασία αν διαφωνούσε τόσο πολύ. Βέβαια υπάρχει και μια μερίδα καλλιτεχνών που διαχωρίζει την μουσική και την τέχνη αυτές καθ’ αυτές από τις προσωπικότητες, πολιτικές, χαρακτήρες κτλ των δημιουργών τους. Εγώ επηρεάζομαι και λειτουργούν ανασταλτικά στην προτίμηση μου αν μάθω για ακραίες πράξεις ή πεποιθήσεις ενός καλλιτέχνη.

    Απάντηση
  2. Emm-Karav
    Emm-Karav says:

    Θεωρώ πως ο λόγος που αυτοί οι τραγουδοποιοί είναι εθνικιστές είναι κυρίως λόγω του ότι μεγάλωσαν στην Αμερική και η νοοτροπία τους είναι κάποιες δεκαετίες πίσω όσον αφορά την λύση στην ονομασία.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *