Γαλλία: Ακούστε το “The best in me” του Tom Leeb για την Eurovision 2020!

Όπως είχε ενημερώσει από τον Νοέμβριο ο δημόσιος γαλλικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, France Televisions, δεν επρόκειτο να διοργανώσει το 2020 το σόου Destination Eurovision, που χρησιμοποιήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια για την ανάδειξη του Γάλλου εκπροσώπου στη Eurovision. Αντ’ αυτού η επιλογή της Γαλλίας για το Ρότερνταμ έγινε φέτος με απευθείας ανάθεση.

Εδώ και λίγο καιρό γνωρίζαμε πως ο εκπρόσωπος της Γαλλίας στην Eurovision 2020 είναι ο Tom Leeb και σχετικά με το τραγούδι του είχε αναφερθεί πως πρόκειται για ένα παγκόσμιο τραγούδι ικανό να συγκεντρώσει όλα τα ακροατήρια σε διεθνές επίπεδο.

Σήμερα, όπως ήταν ήδη γνωστό, μέσω του καναλιού France 2 και της εκπομπής 20h30 Le Dimanche σε μια ειδική βραδιά στον πύργο του Άιφελ, κατά την διάρκεια των Victoires de la Musique 2020, των Γαλλικών βραβείων Grammy, θα δοθεί στην δημοσιότητα το τραγούδι με τίτλο “The best in me”, μέσω μιας live εμφάνισης, το οποίο θα αποτελέσει και την επόμενη συμμετοχή της Γαλλίας στον διαγωνισμό. Στην Ελλάδα μπορούμε να παρακολουθήσουμε την βραδιά μέσω του καναλιού TV5 Monde.

Ο Tom Leeb είναι αρκετά δημοφιλής στην Γαλλία, ενώ είναι και γιος του γνωστού ηθοποιού Michel Leeb! Πέρα από τραγουδιστής είναι και ηθοποιός, ενώ έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες κυρίως στο πλάι του πατέρα του. Την τελευταία χρονιά άνοιξε την συναυλία του Tom Jones και του Sting στο Παρίσι, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε τον νέο του δίσκο, με τραγούδια μάλιστα σε αγγλικό στίχο.

Παρ’όλα αυτά, το τραγούδι διέρρευσε λίγο νωρίτερα και μπορείτε πλέον να το ακούσετε.

Την συμμετοχή της Γαλλίας υπογράφει μία σουηδική ομάδα, αποτελούμενη από τους δημιουργούς του “Euphoria” (Σουηδία 2012), Peter Boström και Thomas G:son καθώς και από τον John Lundvik (Σουηδία 2019).

Παρακάτω ακούστε το “The best in me”, την συμμετοχή της Γαλλίας για το Ρότερνταμ.

Πως σας φαίνεται η συμμετοχή του Tom Leeb στον διαγωνισμό;

Η Γαλλία στη Eurovision

Η Γαλλία έκανε το ντεμπούτο της στη Eurovision τη πρώτη χρονιά διεξαγωγής της, το 1956. Έκτοτε έχει απουσιάσει μόλις δύο φορές, το 1974 και το 1982. Έχει νικήσει το Διαγωνισμό πέντε φορές το 1958, 1960, 1962, 1969 (ισοβάθμησε με άλλες τρεις χώρες στη πρώτη θέση -Ισπανία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο-) και τελευταία φορά το 1977 με το “L’oiseau et L’enfant” της Marie Myriam. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει καταφέρει να μπει στη τελική δεκάδα δύο φορές, το 2009 με τo “Et s’il fallait le faire” της Patricia Kaas και το 2016 με τον Amir και το “J’ai cherché”. Πέρσι την χώρα εκπροσώπησε ο Bilal Hassani με το “Roi” καταλαμβάνοντας την 16η θέση.
25 ΣΧΟΛΙΑ
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Δυστυχώς οι χειρότεροι φόβοι μου επιβεβαιώθηκαν. Αδύναμο από πλευράς μουσικής σύνθεσης. Ο δε ερμηνευτής εντελώς άχρωμος.

    Χριστέ μου… χειρότερο κι από της Ισπανίας είναι!!!

    Μέχρι στιγμής…

    01. Λιθουανία
    01. Ιταλία
    03. Αλβανία
    04. Νορβηγία
    05. Αρμενία
    06. Αυστραλία
    07. Τσεχία
    08. Λετονία
    08. Ισπανία
    09. Γαλλία

    Απάντηση
  2. Miltos
    Miltos says:

    Χαριτωμένο αλλά τίποτα το ιδιαίτερο! Περίμενα κάτι πολύ καλό διότι ο φορέας της Γαλλίας είχε πει ότι θα είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο και δυνατό! Εγώ αυτό δεν το άκουσα! Εν πάσει περιπτώσει καλή επιτυχία!

    Απάντηση
  3. Νινα
    Νινα says:

    Αρμενία Ιταλία Γαλλία έως σήμερα η καλύτερες συμμετοχές και επειδή έχω πολύ δυνατή διεσθυση η Γαλλία θα είναι στην τριάδα του τελικού βάζουμε στοίχημα το ταξίδι του χρόνου όπου γίνει η Γιουροβίζιον Παρίσι η σε όποια Πόλυ της Γαλλίας θα πάω γιατί η Γαλλία θα νικήσει

    Απάντηση
  4. gogos
    gogos says:

    Βαρετό!
    Αν περνούσε από την διαδικασία των ημιτελικών, θα ήταν ένα από τα υποψήφια τραγούδια για αποκλεισμό. Μόνο αν έχουν εντυπωσιακή παρουσίαση στα live μπορεί να σωθεί κάπως η φετινή συμμετοχή των Γάλλων. Καλά για top10 ούτε λόγος…

    Απάντηση
  5. C.G
    C.G says:

    Απογοήτευση. Από που να το πιάσεις και που να τ’ αφήσεις. Από το ότι μια χώρα με τέτοια μουσική βιομηχανία έχει την ανάγκη του G:Son και του Lundvik να της γράψει τραγούδι και μάλιστα μπαλάντα που οι γαλλικές φημίζονται. Από το ότι είναι δίγλωσσο με τα Αγγλικά του τραγουδιού να είναι επιπέδου “you are you are you are the best in me”. Από το ότι είναι τόσο παλιακό και γλυκανάλατο σαν τραγούδι διαφήμισης σοκολάτας για τον Άγιο Βαλεντίνο.

    Η Γαλλία είναι από τις αγαπήμενες μου χώρες στον θεσμό και διαχρονικά και τα τελευταία χρόνια. Νικήτρια μου το 2018, δεύτερη το 2016, στην δεκάδα μου το 17′, 15′,13′. Η φετινή συμμετοχή δεν μου αρέσει καθόλου. Θα περιμένω να δω και πως θα παρουσιαστεί φωνητικά και σκηνικά τον Μάιο και ίσως την δω με άλλο μάτι αλλά το τραγούδι από μόνο του σε έμενα δεν τραβάει.

    Απάντηση
  6. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Ήλπιζα κάτι καλύτερο. Το τραγούδι είναι άοσμο και άγευστο χωρίς κατι το ιδιαίτερο, υπερβολικά φλατ στα όρια του βαρετού! Δυστυχώς η Γαλλία φαίνεται να το ξαναχανει ενώ στην τριετία 2016-2018 φάνηκε να το προσπαθεί… Κρίμα! Αμφιβάλλω για το αν θα πλασαριστεί στην 20αδα έστω, για την ακρίβεια αν δεν ήταν στις big 5 ένα τόσο αδιάφορο και παλιακο τραγούδι θα εμένα στον ημιτελικό!
    Καλή επιτυχία πάντως! Από εμένα 4.5/10 και τελευταίο στην κατάταξη μου.

    Απάντηση
  7. Αγάπη ζωή Ειρήνη
    Αγάπη ζωή Ειρήνη says:

    Το βράδυ θα μάθουμε για την φετινή παρουσία της Γαλλίας στην Γιουροβίζιον το τραγούδι ενδεχομένως δεν είναι ακριβώς όπως το έχουμε ακούσει παραταύτα η Γαλλία. Θα είναι σίγουρα η νικήτρια ο. Tom είναι Σούπερ μπόι. και έχει όλο το πακέτο. έχει και φωνάρα και τραγούδι να δω τι θα γράψετε τον Μάιο γιατί η σκηνή της Γιουροβίζιον δεν θα τον φάει Όπως εμάς τα τελευταία χρόνια

    Απάντηση
  8. Μάριος
    Μάριος says:

    Παρά τη γενική άποψη που υπάρχει για κάποιο περίεργο λόγο, το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό στις ως τώρα επιλεγμένες συμμετοχές. Η Γαλλία έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά άχρωμων, ανέμπνευστων τραγουδιών, που δεν θα ακούγονταν πουθενά εκτός Eurovision.

    Απάντηση
  9. ABC
    ABC says:

    “You are, you are, you are the best in me”……& τι κατάντια είναι αυτή …..& συνάμα φλασφημία να ακούς γαλλική συμμετοχή με αγγλικό στίχο (ο οποίος τυγχάνει να είναι επιπέδου Α junior).
    Επιστροφή παρακαλώ στις εθνικές γλώσσες των χωρών, μπουχτίσαμε με τα Αγγλικά.
    Φανταστείτε πχ το “il faut du temps” (FRA ’02) σε english version. Ιεροσυλία!

    Απάντηση
  10. Αγάπη ζωή Ειρήνη
    Αγάπη ζωή Ειρήνη says:

    Να μην πηδήξεις από το παράθυρο σκέψου το πεζοδρόμιο που θα κάνεις ολόκληρη γούβα από το βάρος των γραπτών σου. Τον έχεις δει λάιβ όταν τον δεις τον Μάιο γιατί αποκλείεται να βρεθείς στης μουσικές σκηνές της Γαλλίας που παρουσιάζει τα τραγούδια του αλλά και ως ηθοποιός στον Γαλλικό κινηματογράφο αν σε ενδιαφέρει μπες στην βικιπαίδεια και διάβασε και μάθε να γράφεις της απόψεις σου διαβασμενος και ο λόγος που θα νικήσει φέτος η Γαλλία είναι γιατί ο Tom Leed είναι το σωστό ταιμινκ. Για το 2020 όπως και ο Ολλανδός το 2019.

    Απάντηση
    • Miltos
      Miltos says:

      Καλή μου, όταν απευθυνόμαστε σε ένα άτομο το savoir vivre επιβάλλει να μην το προσβάλλουμε και να μιλούμε με σεβασμό! Δεύτερον ο θεατής στον τελικό θα δει και θα ακούσει το τραγούδι, η φωνή του είναι καλή αλλά το τραγούδι κακό και συνθετικά και στιχουργικά! Επειδή εσύ έχεις παρασυρθεί από την γοητεία του δε σημαίνει ότι θα κουφαθουμε κιόλας! Και τέλος Όχι δε θα κερδίσει διότι δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ του τραγουδιού του Duncan Και το Tom διότι το πρώτο είναι 1 εκατομμύριο κλάσεις ανώτερο και ήταν original!

      Απάντηση
  11. Στέφανος
    Στέφανος says:

    Δεν είναι το αγαπημένο μου, αλλά δεν είναι και κακό.
    Υποθέτω ότι θα έχει φτιαχτεί καπως καλύτερο απ αυτό που ακούμε, γιατί μάλλον τύπου demo μου φαίνεται παρά για τελικό κομμάτι.
    Κοντοπουλοφερνει πάντως.
    Καλή επιτυχία στην Γαλλία. Τουλάχιστον θα κάψει πολλές καρδιές ο τυπος.
    🙂

    Απάντηση
  12. Αγάπη ζωή Ειρήνη
    Αγάπη ζωή Ειρήνη says:

    Η ειρωνία με τόν τρόπο που γράφεις και κρίνεις τους εκπροσώπους των χωρών της φετινής Γιουροβίζιον δεν είναι και ο καλύτερος ευγενικός τρόπος και όσοι έχουν διαφορετική άποψη. όσοι γράφουμε για την Γιουροβίζιον για την φετινή συμμετοχή μας που εύχομαι τα καλύτερα. αλλά όπως και οι περισσότεροι γιουροφανς θα θέλαμε Εθνικό τελικό αν νομίζεις ότι σε προσβαλα όπως σου απάντησα πιαστω από την αρχή και όχι από σήμερα σε σάιτ αλλά που έχουν να κάνουν με την Γιουροβίζιον φέτος καλημέρα καλή εβδομάδα

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *