Γερμανία: Εσωτερική επιλογή για το 2020!

Μετά από εβδομάδες χωρίς πληροφόρηση, και με τους Eurofans να βρίσκονται με την απορία σχετικά με τη γερμανική εκπροσώπηση στο Ρότερνταμ, ο γερμανικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας ARD προέβη προ ολίγου σε ανακοίνωση. Το ARD ανέφερε χαρακτηριστικά πως το ενδεχόμενο ενός εθνικού τελικού έχει “βγει από το κάδρο“. Έτσι, λοιπόν. η συμμετοχή της Γερμανίας στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision αναμένεται να επιλεγεί με απευθείας ανάθεση.

Η ανακοίνωση έγινε σήμερα σε ένα βίντεο από την μέχρι πρότινος παρουσιάστρια του εθνικού τελικού Barbara Schöneberger. Αλλά αυτό δεν ήταν μια απλή ανακοίνωση. Η Barbara ανακοίνωσε το μήνυμα μέσω ενός τραγουδιού!

Eurovision Song Contest 2020: 12 Points for Germany!

Barbara Schöneberger präsentiert den Masterplan für den Eurovision Song Contest 2020. Damit es diesmal wieder heißt: "Germany – 12 Points!""Unser Song für Rotterdam" – alle Infos: www.eurovision.de

Posted by Das Erste on Sunday, February 9, 2020

Το τραγούδι παρουσιάζει διάφορες επιτυχίες της Γερμανίας στον διαγωνισμό της Eurovision. Ενώ, στη συνέχεια, εξηγεί πως θα λειτουργήσει η διαδικασία επιλογής της συμμετοχής για τη φετινή Eurovision. Οι στίχοι του τραγουδιού αναφέρουν χαρακτηριστικά πως δεν θα υπάρξει εθνικός τελικός και η συμμετοχή της χώρας θα προκύψει από τη διαβούλευση δύο κριτικών επιτροπών.

Ο ερμηνευτής και το τραγούδι που θα εκπροσωπήσουν τη Γερμανία τον Μάιο στο Ρότερνταμ αναμένεται να αποκαλυφθούν στο show Unser Lied für Rotterdam. Έτσι, λοιπόν, το φιλοθεάμον κοινό της Eurovision θα πληροφορηθεί για το τραγούδι της Γερμανίας την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 22:30 (ώρα Ελλάδας) μέσω του κρατικού καναλιού ARD Das Erste!

Η διαδικασία επιλογής

Οι επιτροπές που θα εκφέρουν την άποψή τους για την συμμετοχή της Γερμανίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: είναι η επιτροπή Eurovision – μια ομάδα ειδικά επιλεγμένων οπαδών της Eurovision – και μια κριτική επιτροπή 20 διεθνών εμπειρογνωμόνων που έχουν διατελέσει παλαιότερα μέλη της κριτικής επιτροπής της χώρας τους στη Eurovision.

Οι επιτροπές βαθμολόγησαν τους καλλιτέχνες, με την βαθμολογία κάθε επιτροπής να έχει 50% βαρύτητα στο τελικό αποτέλεσμα. Όλη αυτή η διαδικασία οδήγησε, τελικά, στην επιλογή της Γερμανίας για τη Eurovision 2020.

Ο επικεφαλής της γερμανικής αποστολής, Christian Blenker, δήλωσε ότι η νέα διαδικασία δίνει στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα περισσότερο χρόνο για να σχεδιάσει την εμφάνιση της χώρας στο Ρότερνταμ. Ανέφερε χαρακτηριστικά:

Με αυτή τη διαδικασία κερδίσαμε πολύ περισσότερο χρόνο για την προετοιμασία της σκηνικής μας παρουσίας. Οι πρώτες συναρπαστικές ιδέες από διεθνώς καταξιωμένους χορογράφους και επαγγελματίες σκηνογράφους έχουν ήδη φτάσει στα χέρια μας.

Η Γερμανία εντάσσεται στην λίστα των χωρών που θα προβούν σε εσωτερική επιλογή για τη Eurovision 2020, και οι οποίες μέχρι πέρσι διεξήγαγαν εθνικό τελικό. Οι χώρες αυτές περιλαμβάνουν το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και τη Γαλλία. Τι τυχαίο έχουν όλες αυτές ; Μα φυσικά είναι μέλη των Big 5! Και οι 4 αυτές χώρες προσπαθούν να βρουν τη συνταγή της επιτυχίας, που θα τους χαρίσει ένα θετικό αποτέλεσμα στις 16 Μαΐου. Μένει να φανεί και αν θα το καταφέρουν…..

πηγή: wiwibloggs.com

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Αγαπημένη μου συμμετοχή με διαφορά από Γερμανία τα τελευταία χρόνια το Taken By A Stranger. Συνολικά το #1 μου από Γερμανία είναι το Ein Lied kann eine Brücke sein.

    Με αφορμή την επιλογή της Γερμανίας για απευθείας ανάθεση, προσπαθώ να υπολογίσω πόσες συμμετοχές χωρών, διαχρονικά μιλώντας, επιλέγονται με απευθείας ανάθεση, και πόσες επιλέγονται με τη διαδικασία κάποιου εθνικού τελικού, όλα αυτά τα χρόνια. Έχω την εντύπωση (μπορεί να κάνω και λάθος, λογικά μόνο κάποιος που κρατάει τέτοιου είδους στατιστικά θα μπορούσε να βοηθήσει), ότι οι απευθείας αναθέσεις είναι συντριπτικά περισσότερες.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *