Γερμανία: Με τον Ben Dolic και το “Violent Thing” στο Ρότερνταμ!

Έπειτα από την απόφαση αλλαγής της ηγεσίας της αποστολής για τον διαγωνισμό, η Alexandra Wolfslast διαδέχθηκε τον Christoph Pellander, ο οποίος εγκατέλειψε την θέση του στην γερμανική δημόσια τηλεόραση. Ο Pellander ήταν αρχηγός αποστολής της Γερμανίας στους δύο τελευταίους διαγωνισμούς, οδηγώντας την χώρα του σε μία τέταρτη και μία προτελευταία θέση.

Όπως έγινε γνωστό αργότερα, η ιδέα του εθνικού τελικού εγκαταλείφθηκε, με την συμμετοχή της χώρας να προκύπτει από απευθείας ανάθεση. Κατόπιν διαβούλευσης, δύο κριτικές επιτροπές που εξέφρασαν την άποψη τους για την συμμετοχή αυτή, χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες: στην επιτροπή Eurovision – μια ομάδα ειδικά επιλεγμένων οπαδών της Eurovision – και στην κριτική επιτροπή 20 διεθνών εμπειρογνωμόνων που έχουν διατελέσει παλαιότερα μέλη της κριτικής επιτροπής της χώρας τους στη Eurovision.

Οι επιτροπές βαθμολόγησαν τους υποψήφιους καλλιτέχνες, με την βαθμολογία κάθε επιτροπής να έχει 50% βαρύτητα στο τελικό αποτέλεσμα. Όλη αυτή η διαδικασία οδήγησε, τελικά, στην επιλογή της Γερμανίας για τη Eurovision 2020.

Από νωρίς, η 27η Φεβρουαρίου είχε οριστεί ως η μέρα ανακοίνωσης της συμμετοχής της Γερμανίας για το Ρότερνταμ, και έτσι, πριν από λίγο, μέσω της εκπομπής Unser Lied für Rotterdam του Γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού One με παρουσιάστρια την Barbara Schöneberger, παρουσιάστηκε ο φετινός εκπρόσωπος της χώρας. 

Πρόκειται για τον Benjamin Dolic ο οποίος θα τραγουδήσει το “Violent Thing” στην σκηνή του διαγωνισμού.

Ο Benjamin, συμμετείχε στον όγδοο κύκλο της γερμανικής εκδοχής του δημοφιλούς talent show The Voice, καταλαμβάνοντας την θέση.

Παρακάτω δείτε την φετινή συμμετοχή της Γερμανίας για την Eurovision:

Πως σας φαίνεται η φετινή συμμετοχή της χώρας στον διαγωνισμό;

Η Γερμανία, ως μέλος των Big 6, θα εμφανισθεί απευθείας στον μεγάλο τελικό στις 16 Μαΐου 

12 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Δεν ξέρω τι συμβαίνει φέτος και η πλειονότητα των τραγουδιών ενώ έχουν όμορφα κουπλέ έχουν εξαιρετικο αδύναμο ρεφρέν…
    Η Γερμανία δε ξεφεύγει από τον κανόνα. Σε σύνολο είναι μια αξιοπρεπής συμμετοχή πολύ σύγχρονη και ραδιοφωνική. Ωστόσο αυτό το μπιτ αν και άκρως ραδιοφωνικό μετά από ένα σημείο αρχίζει και κουράζει. Μακάρι να το στήσουν όμορφα επί σκηνής και φυσικά να αποδοθεί καλά στο λάιβ.Το βρίσκω σαν την αναμενόμενη εκδοχή του dance you off (SWE ’18),από εμένα 7.5/10. Νομίζω η Γερμανία φέτος θα πετύχει ένα πλασάρισμα εντός 15αδας. Καλή επιτυχία!

    Απάντηση
  2. Natasha
    Natasha says:

    2018 – Mikolas
    2019 – Luca
    2020 – Benjamin!
    Πολύ καλή επιλογή για τη Γερμανια. Πολύ σύγχρονος ήχος που έχει όμως και κάτι από παλιότερες δεκαετίες. Ελπίζω σε ένα όμορφο στησιμο

    Απάντηση
  3. Giorgos
    Giorgos says:

    Ωραίο,φρέσκο και μοντέρνο άκουσμα!! Θέλω να πιστεύω ότι θα στηθεί καλά στην σκηνή και ότι θα αποδοθεί σωστα φωνητικά στο λαιβ! Ελπίζω να μην έχει την κατάληξη του rise up!

    Απάντηση
  4. C.G
    C.G says:

    Ένα κλαμπίστικο ντανς κομμάτι, σύγχρονο και στην εποχή του. Η Ολλανδία είναι η χώρα που αυτό το είδος το έχει παγκοσμίως απογειώσει με δεκάδες διεθνώς αναγνωρισμένους DJs οπότε έξυπνη η επιλογή της γειτονικής Γερμανίας. Βέβαια τα κλαμπίστικα κομμάτια δεν τα πάνε καθόλου καλά στον διαγωνισμό και μόνο η Νορβηγία το 2017 είδε δεκάδα ως 10η. Θέλει πολύ καλή φωνητική απόδοση για να μην χάνει από την στούντιο βέρσιον και στήσιμο που να μεταδίσει την ενέργεια του κομματιού. Για να έφτασε τελικό στο Γερμανικό Voice φωνή θα έχει μένει να δούμε και το στήσιμο. Παρότι στο είδος του έχω ακούσει πολύ καλύτερα την φετινή χρονιά με τις ως τώρα συμμετοχές πιστεύω ότι η Γερμανία μπορεί να πάει ψηλά ξανά μετά το 2018.

    Απάντηση
      • C.G
        C.G says:

        Έχεις δίκιο από κεκτημένη ταχύτητα λείπει ένα κόμμα (,) στην τελευταία πρόταση. Παρότι στο είδος του έχω ακούσει πολύ καλύτερα, την φετινή χρονιά με τις ως τώρα συμμετοχές μπορεί να πάει ψηλά όπως το 2018.

        Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *