Διαγωνισμός για τον ύμνο της Eurovision με αφορμή τα 70 χρόνια της EBU!

Αυτή τη χρονιά είναι η 70η επέτειος της EBU, της Ένωσης των Δημόσιων Τηλεοράσεων της Ευρώπης, των διοργανωτών του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Για να σηματοδοτήσουν την επέτειο αυτή, αναζητούν εμπνευσμένες ερμηνείες του ‘Te Deum’ του Marc-Antoine Charpentier, ένα συναρπαστικό μουσικό κομμάτι που συνέθεσε τον 17ο αιώνα και χρησιμοποιείται ως ύμνος της Eurovision.

Να είσαι δημιουργικός!

Παίξτε τον ύμνο με κουτάλια, κάντε το ως ραπ, λαϊκό, όπερα ή όπως αλλιώς επιθυμείτε, αναφέρει η ανακοίνωση της EBU. Σε σόλο, με χορωδία, με φωνητικά κλπ. Πάνω απ ‘όλα, να είστε δημιουργικοί, να είστε διαφορετικοί, να είστε τολμηροί. Ψάχνουν για διαφορετικές εκδοχές που αντικατοπτρίζουν τις αξίες της καθολικής υπηρεσίας, της πολυμορφίας, της αριστείας και της καινοτομίας της EBU – έτσι το πεδίο εφαρμογής είναι ατελείωτο.

Για έμπνευση, ακούστε την αρχική έκδοση του Charpentier ή δείτε πιο κάτω την εκδοχή, από έναν yodeller, συνοδευόμενο από ακορντεόν.

Κερδίστε εισιτήρια της Eurovision 2020!

  • 2 εισιτήρια για το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020 στο Ρότερνταμ
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο τη νύχτα του Μεγάλου Τελικού (16 Μαΐου 2020)
  • Επιστροφή μέχρι 800 CHF (περίπου 750 ευρώ) για τα έξοδα ταξιδίου (συμπεριλαμβανομένων δύο πτήσεων εντός της Ευρώπης)

Ο Noel Curran, Γενικός Διευθυντής της EBU, δήλωσε: “Τα δημόσια μέσα ενημέρωσης προσφέρουν αξία σε εκατομμύρια ανθρώπους με δυναμικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό περιεχόμενο. Όμως, για την 70ή επέτειό μας, παραδίδουμε τη δημιουργική σκυτάλη στο ακροατήριο μας . Αυτό είναι ένα έτος ορόσημο για την EBU – σε 70 χρόνια έχουμε δει τεράστιες εξελίξεις στην τεχνολογία, τις πλατφόρμες, τον προγραμματισμό και τις υπηρεσίες και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε – αλλά η δημιουργικότητα ήταν, είναι και θα είναι πάντα καίριας σημασίας σε ό, τι παραδίδουμε. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να δούμε πώς ερμηνεύει το κοινό αυτή την ιδιαίτερη μουσική πρόκληση. ”

Τι να κάνετε και πότε

Οι καταχωρήσεις πρέπει να αναρτώνται στο Instagram με τη μορφή βίντεο (60 δευτερολέπτων ή λιγότερο), μεταξύ 12 Φεβρουαρίου και 1 Απριλίου 2020, χρησιμοποιώντας την ετικέτα hashtag # EBU70contest και την ετικέτα @ ebu_hq .

Η νικήτρια συμμετοχή θα επιλεγεί προς το τέλος Απριλίου. Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε άτομα άνω των 18 ετών – ελέγξτε πρώτα τους κανόνες .

Πηγή: Eurovision.tv

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *