Ελλάδα: Η συνέντευξη της Stefania στο Gala!

Μια αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε η Stefania, η εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Eurovision 2020, στην δημοσιογράφο Μαρία Λεμονιά και το περιοδικό Gala, το περιοδικό της μεγαλύτερης Ελληνικής εφημερίδας της χώρας.

Η Stefania μίλησε στο περιοδικό και φωτογραφήθηκε στο παλάτι της βασιλικής οικογένειας της Ολλανδίας, στην Ουτρέχτη, με δημιουργίες υψηλής ραπτικής της Celia Kritharioti, όπου λίγο νωρίτερα σας είχαμε ενημερώσει πως θα αναλάβει και την εμφάνιση της 17χρονης σταρ στην σκηνή του Ahoy Arena στο Ρότερνταμ.

Παρευρισκόμενη στο ελληνικό εστιατόριο του θείου της στο Άμστερνταμ, η Stefania ρωτήθηκε για τις ελληνικές παραδόσεις και το συρτάκι, με την ίδια να δηλώνει:

Σαφώς και ξέρω. Είναι ο γρήγορος ελληνικός χορός που αποπνέει όρεξη και κέφι για ζωή. Την πρώτη φορά που είδα Έλληνες να τον χορεύουν αναρωτήθηκα “καλά, δεν ζαλίζονται;”. Ήταν, θυμάμαι, σε κάποια γιορτή, καλοκαίρι. Τα καλοκαίρια για εμένα αποπνέουν πάντα άρωμα Ελλάδας. Θυμάμαι την γιαγιά μου να με παροτρύνει να χορέψω λέγοντας: “Στεφανία, είμαστε Έλληνες. Πρέπει να μάθεις τους χορούς μας!”

Η Stefania ανέφερε πως από 8 ετών θυμάται τον εαυτό της να ποζάρει στον καθρέφτη τραγουδώντας ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα συναισθήματα της κατά την πρώτη της εμφάνιση μπροστά σε κοινό,

Η πρώτη μου επαφή με το κοινό έκρυβε ένα δημιουργικό άγχος. Είχα να αντιμετωπίσω τις κάμερες και τα χιλιάδες μάτια που ήξερα ότι ήταν πάνω μου, αλλά ήμουν ευτυχισμένη. Ένιωθα ότι καταπιανόμουν με κάτι για το οποίο ήμουν γεννημένη. Οι νότες υπάρχουν στο DNA μου!

 

προσθέτοντας στην συνέχεια, την εμπειρία της στην Eurovision Junior:

Η παιδική Eurovision στην Μάλτα ήταν μία εκπληκτική εμπειρία. Ήταν ο τρόπος για να με γνωρίσει το κοινό. Αμέσως μετά άρχισαν να έρχονται σοβαρές καλλιτεχνικές προτάσεις. Διαδικτυακά κανάλια όπως αυτά των Maiden και Yours Today με σύστησαν στον κόσμο ως παρουσιάστρια και βρέθηκα να δανείζω την φωνή μου σε σειρές για παιδιά ή ακόμη και να πρωταγωνιστώ στο σίριαλ “Brugklas” του κρατικού καναλιού NPO ZAPP.

Μέρα με την μέρα η Stefania αναδεικνύεται ως ένα μεγάλο pop idol και κάθε της δημόσια εμφάνιση γίνεται παρουσία του μάνατζερ της. Αν και οικονομικά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αρκείται στο χαρτζιλίκι, αφήνοντας τα έσοδα της στην οικογένεια ώστε να τα διαχειριστεί κατά την ενηλικίωση της.

Η αναγνωρισιμότητα δεν μου ήταν ποτέ βάρος. Με πλησιάζουν με αγάπη και αυτό με ενθουσιάζει. Δεν έχασα την παιδικότητα μου. Απλά ζω με τον τρόπο που μου αρέσει, συνδυάζοντας τις καλλιτεχνικές μου δραστηριότητες με το σχολείο. Αντιλήφθηκα ότι η κουλτούρα και το περιβάλλον μου θα έπαιζαν ουσιαστικό ρόλο στην καλλιτεχνική μου εξέλιξη. Η οικογένεια μου πάντα με προστατεύει. Οι γονείς και τα αδέλφια μου συγκεντρωνόμαστε πάντα γύρω από το Κυριακάτικο τραπέζι, αν λέει κάτι αυτό.

Ούσα πολύ όμορφη, η Stefania έχει εργαστεί και σε editorial μόδας δηλώνοντας πως ως Ελληνίδα, έχει την υπερδραστηριότητα στο αίμα της,

H Eurovision για την ίδια αποτελούσε πάντα το όνειρο της. Αγαπά τον Σάκη Ρουβά και τον θυμάται στην σκηνή του διαγωνισμού με το “Shake it” θέλοντας και η ίδια μια αντίστοιχη επιτυχία. Όταν δε, ο Duncan έφερε τον διαγωνισμό στην Ολλανδία, πίστεψε ότι η ώρα για την επιτυχία αυτή, έφτασε!

Ως ακόλουθο του σημαντικού νομοσχεδίου για την ψήφο και από τους Έλληνες ομογενείς, καθώς και του φετινού συνθήματος του διαγωνισμού, Open Up (Απελευθερωθείτε), η ΕΡΤ δίνει ένα γερό μήνυμα με την επιλογή της. Το “SUPERG!RL“, είναι το dance κομμάτι που θα ερμηνεύσει η Stefania στην σκηνή του Ρότερνταμ. Σε σύνθεση του Δημήτρη Κοντόπουλου και των ARCADE, στίχους της Σάρον Βον και με την σκηνοθετική επιμέλεια του Φωκά Ευαγγελινού, η ίδια δηλώνει ευλογημένη:

Είμαι μόλις 17 και αισθάνομαι ευλογημένη που έχω καταφέρει να πραγματοποιήσω ήδη δύο φορές το όνειρο μου να συμμετάσχω στην Eurovision. Στην Junior και σε αυτή των ενηλίκων. Αισθάνομαι ότι ενώνω την πατρίδα μου με την χώρα στην οποία γεννήθηκα και μεγάλωσα.

 

Για την ζωή της στην Ολλανδία δηλώνει ευτυχισμένη, έχοντας όμως την Ελλάδα μέσα της. Καθιερώθηκε ως Stefania και στο fan club της ανήκει ακόμη και η βασιλική οικογένεια της χώρας, η οποία της παραχώρησε το παλάτι για την φωτογράφιση. Με το αγόρι της, Jannes Heuvelmans, επίσης τραγουδιστής σε Ολλανδικό boy band, μοιράζεται τόσο την σκηνή όσο και τα όνειρα της για το μέλλον.

Προτίμησα το Stefania για ευκολία. Όταν είναι απαραίτητο δίνω το επώνυμο μου για να λάβω το αναμενόμενο “What?” και να ακολουθήσει συλλαβισμός. Οι Ολλανδοί σέβονται την κουλτούρα της Ελλάδας. Μου αρέσει ο τρόπος ζωής εδώ αλλά νοσταλγώ την καλοκαιρία της Ελλάδας. 

Έχω τραγουδήσει για την βασιλική οικογένεια. Είναι προσωπικότητες με έντονο κοινωνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Αγαπητοί και απλοί.

Το αγόρι μου το έχω βαφτίσει Γιάννη να έχει κάτι ελληνικό πάνω του. Μιλάει λίγα Ελληνικά και χορεύουμε μαζί στο εστιατόριο μας. Τα ντουέτα μας τα περιμένουν όλοι με ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

 

Κλείνοντας, θυμάται την πρώτη της επίσκεψη στην Ελλάδα, με τους γονείς της, τον αδερφό της, Γιώργο και την αδερφή της, Νίτσα. Μνήμες έντονα χαραγμένες στην καρδιά της.

Όταν βρέθηκα πρώτη φορά στο Σοφικό Διδυμοτείχου, γινόταν ένα πανηγύρι. Είδα εικόνες κεφιού που δεν είχα ξαναδεί στην ζωή μου. Κόσμος έπινε και χόρευε εκστασιασμένος. Με παρέσυραν στον χορό και ήταν υπέροχα. Επέστρεψα έχοντας μάθει να σπάω πιάτα. Αναμνήσεις που θα μου μείνουν για πάντα αποτυπωμένες. Όμορφες παιδικές αναμνήσεις ο τραχανάς της γιαγιάς μου και το μικρό χωριουδάκι της με τα τρία σπίτια.

Ελλάδα, ένας μαγικός τόπος! Μια ζωή όνειρο! 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *