Ηνωμένο Βασίλειο: Με τον James Newman και το “My Last Breath” στο Ρότερνταμ;

Όπως είχε γίνει γνωστό εδώ και λίγες ημέρες, αύριο το πρωί το BBC θα παρουσιάσει τόσο τον εκπρόσωπο του, όσο και του τραγούδι του Ηνωμένου Βασιλείου για την Eurovision 2020. Τις τελευταίες όμως ώρες στο διαδίκτυο εντείνονται οι φήμες που θέλουν τον James Newman να είναι ο εκλεκτός, με το τραγούδι My Last Breath, που μόλις κυκλοφόρησε σε κάποια ηλεκτρονικά καταστήματα.

Μετά από μια διαδικασία κατά την οποία το BBC προσέγγισε μια σειρά δισκογραφικών εταιρειών για τις προτάσεις τους για το διαγωνισμό του 2020, κατέληξε ότι η BMG είναι η αυτή που μπορεί να επιλέξει έναν καλλιτέχνη και ένα τραγούδι που θα φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα στον διαγωνισμό της Eurovision. Το BBC λοιπόν συνεργάστηκε μαζί με την ομάδα της BMG προκειμένου να επιλεγεί η συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Eurovision 2020.

Ο Alistair Norbury, διευθυντικό στέλεχος της BMG, ανέφερε ότι υπήρξαν πολλά και σημαίνοντα στελέχη της μουσικής βιομηχανίας, εγχώριας και μη, που ενδιαφέρθηκαν να συμμετάσχουν στο project. Πολλοί συνθέτες επικοινώνησαν με την BMG προκειμένου να στείλουν τις προτάσεις τους, για την επόμενη βρετανική συμμετοχή. Ο Alistair Norbury τόνισε ότι η επιλογή του τραγουδιού έγινε πολύ προσεχτικά.

Το χρίσμα φαίνεται ότι δόθηκε στον James Newman ο οποίος θα ερμηνεύσει το “My Last Breath” στην Ahoy Arena απ’ευθείας στον μεγάλο τελικό.

Νωρίτερα στο Twitter η BMG ανέβασε αυτή την φωτογραφία, αναγγέλοντας την νέα κυκλοφορία, την οποία στην συνέχεια κατέβασαν.

O James Newman είναι αδερφός του πολύ γνωστού Βρετανού καλλιτέχνη John Newman, ο οποίος επίσης φέρονταν ως υποψήφιος, προκειμένου να είναι αυτός ο εκπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου στην Eurovision 2020. Το 2014 ο James Newman κέρδισε για το τραγούδι του Waiting All Night, το βραβείο του καλύτερου single της χρονιάς, στα Brit Awards. Το 2017 ήταν ο συνθέτης της συμμετοχής της Ιρλανδίας στην Eurovision, Dying To Try.

Αναμένουμε φυσικά και τις επίσημες ανακοινώσεις από το BBC, αύριο το πρωί, για τις οποίες φυσικά και θα σας ενημερώσουμε.

 

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. C.G
    C.G says:

    Κακό δεν είναι. Πολύ δυνατή συμμετοχή δεν την λες. Μ’ αρέσει, θα το άκουγα στο ραδιόφωνο κάνοντας δουλειές χωρίς να με ενοχλεί αλλά δεν θα έψαχνα και να το βρω να το ακούσω. Ξεκινά με υποσχέσεις για κάτι πολύ καλό που δεν επαληθεύονται στην συνέχεια. Εν ολίγοις καλούτσικο που πολλές φορές είναι χειρότερο από το κακό. Κι όταν μιλάμε και για το Η.Β που δεν ψηφίζετε γενικά δεν βλέπω διάκριση ούτε φέτος.

    Υ.Γ Ίσως να χρειάζεται περισσότερες από μία ακροάσεις. Μου αρέσει αλλά δεν μπορώ να το φανταστώ να τερματίζει ψηλά. Στις επιτροπές μπορεί γιατί είναι radio friendly αλλά στον κόσμο έχω αμφιβολίες. Τεσπά θα δείξει.

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Και δεν είναι. Ημιτελές θα το έλεγα. Είναι ραδιόφωνικο και σύγχρονο αλλά ενώ τα κουπλέ μου αρέσουν αρκετά το ρεφρέν δε με πείθει να το ξανά ακούσω. Σαν κάτι να λείπει… Ωστόσο είναι ο,τι καλύτερο έχουν στείλει τα τελευταία χρόνια μαζί με τη συμμετοχή τους το ’17. Αν το στήσουν όμορφα ενδεχομένως να τρυπώσει στην 15αδα κυρίως λόγω επιτροπών.

    Απάντηση
  3. eurofan
    eurofan says:

    Radio friendly τραγούδι που ξεκινάει δυναμικά και με καλό κουπλέ όμως στο ρεφρέν απογοητεύει. Πάντως δεν είναι κακό με βάση όσα έχουν βγει έως τώρα και ίσως να γλιτώσουν το bottom five φέτος ( αν τελικά πάει).

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *