Ιταλία: Απόψε η Prima Serata του Φεστιβάλ του Sanremo 2020!

Ανοίγει η αυλαία σήμερα το βράδυ στο Teatro Ariston και το 70ο Φεστιβάλ του Sanremo, με την Prima Serata. Μέσω του Sanremo 2020 η Ιταλία θα επιλέξει και τον εκπρόσωπο της στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Μέχρι το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου όλα τα μουσικά φώτα της Ευρώπης πέφτουν επάνω στο Σαν Ρέμο!

Η αναμονή τελειώνει σήμερα. Όλα είναι έτοιμα στην μικρή πόλη της Λιγουρίας για την μεγάλη γιορτή του ιταλικού τραγουδιού, το 70ο Φεστιβάλ του Sanremo! O Amadeus θα είναι ο παρουσιαστής, αλλά και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ. Διαδέχεται τον Claudio Baglioni που ήταν στην θέση αυτή για δύο χρόνια.

 Στην σκηνή του Ariston, ο Amadeus δεν θα είναι μόνος. Σε κάθε βράδυ, θα έχει διαφορετικούς συν-οικοδεσπότες στο πλευρό του. Στην Prima Serata θα είναι δίπλα του η όμορφη Diletta Leotta που επιστρέφει στη σκηνή του Ariston μετά το 2017. Επίσης μαζί του θα είναι και η  Rula Jebreal, η Παλαιστίνια δημοσιογράφος και συγγραφέας με ιταλική πολιτογραφημένη ιθαγένεια, η παρουσία της οποίας προκάλεσε αρχικά πολλές αντιπαραθέσεις. Για να γίνει πιο πανηγυρική η ατμόσφαιρα θα βοηθήσουν οι Tiziano Ferro και Fiorello, οι οποίοι θα δώσουν ζωή σε ανεπανάληπτες μουσικές στιγμές.

Το πρόγραμμα της σημερινής βραδιάς

Κατά τη διάρκεια της πρώτης βραδιάς του Sanremo 2020, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε για πρώτη φορά τα τραγούδια των 12 εκ των 24 υποψηφίων της Μεγάλης Κατηγορίας του Φεστιβάλ.

Επίσης θα διαγωνισθούν οι τέσσερις από τους οχτώ υποψηφίους της κατηγορίας των Νέων Καλλιτεχνών.

H βαθμολογία

Οι κριτική επιτροπές του φεστιβάλ Sanremo 2020 είναι τέσσερις: η δημοσκοπική, η αίθουσα τύπου, το κοινό και η ορχήστρα. Απόψε, οι 12 Καταξιωμένοι Καλλιτέχνες θα κριθούν μόνο από τη δημοσκοπική κριτική επιτροπή*. Θα καταρτιστεί μερική κατάταξη η οποία θα ενσωματωθεί στις εμφανίσεις της δεύτερης βραδιάς. Οι τέσσερις υποψήφιοι των Νέων Καλλιτεχνών θα κριθούν και αυτοί από τη δημοσκοπική κριτική επιτροπή, αλλά δεν θα συνταχθεί μερική ταξινόμηση. Από τους τέσσερις, δύο σήμερα θα αποκλειστούν ενώ οι άλλοι δύο θα συνεχίσουν και θα τους ξαναδούμε στο τέταρτου βράδυ.

*Η δημοσκοπική επιτροπή αποτελείται από 300 fans σε όλη την Ιταλία που ψηφίζουν ηλεκτρονικά από το σπίτι τους και έχουν επιλεγεί ειδικά για το σκοπό αυτό, με δημογραφικά, ηλικιακά και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά. 

Οι καλεσμένοι της Prima Serata

Οι μεγάλοι επισκέπτες του Sanremo 2020 είναι κυρίως Ιταλοί, αφού με αυτό τον τρόπο θέλουν να τιμήσουν τα 70 χρόνια του Φεστιβάλ. Απόψε θα βρεθούν στη σκηνή του Ariston ένα από τα γνωστότερα ζευγάρια της ιταλικής μουσικής και εμβληματικές μορφές του Sanremo, αλλά και της Eurovision, οι Al Bano και Romina, που θα παρουσιάσουν το νέο τους τραγούδι.  Στη σκηνή του Ariston θα είναι ο Pier Francesco Favino, ο Kim Rossi Stuart, ο Claudio Santamaria και η Emma Marrone, η οποίος θα ερμηνεύσει ζωντανά ένα τραγούδι από το τελευταίο της άλμπουμ “Fortuna” και ένα meedley από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της. 

Πως να παρακολουθήσετε το Sanremo 2020

Το Φεστιβάλ του Sanremo 2020 μπορείτε να το παρακολουθηθεί ζωντανά στην τηλεόραση, από το Rai1, αλλά και από τον ιστότοπο του RaiPlay στις 21.30 ώρα Ελλάδας.

Όσοι λοιπόν είστε λάτρεις της ιταλικής μουσικής, έχετε υπομονή στα ατέρμονα ιταλικά σόου, με πολλούς καλεσμένους, ατελείωτους πολλές φορές διαλόγους και κάθε άλλου είδους παρεμβολές που μπορεί να τραβήξουν τη μετάδοση ακόμα και μετά τις 2 το πρωί, συντονιστείτε μαζί μας στη μεγάλη γιορτή του ιταλικού τραγουδιού, από την οποία μεγάλοι διεθνείς σταρ ξεκίνησαν την καριέρα τους!

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για την πληρέστερη κάλυψη του 69ο Φεστιβάλ του Sanremo.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *