Ιταλία: Απόψε η Seconda Serata του Sanremo 2020!

Η δεύτερη διαγωνιστική βραδυά του Φεστιβάλ του Sanremo 2020 πραγματοποιείται σήμερα το βράδυ στο Teatro Ariston. Οι υπόλοιποι 12 Campioni θα παρουσιάσουν τις συμμετοχές τους, ενώ 4 ακόμη Νέοι Καλλιτέχνες θα διαγωνισθούν για τις δύο θέσεις που απομένουν για τους ημιτελικούς της κατηγορίας. Εννοείται φυσικά ότι θα παρελάσουν σπουδαία ακόμη ονόματα της ιταλικής μουσικής σκηνής και όχι μόνο…Perqe Sanremo e Sanremo!

Mεγάλη ήταν η επιτυχία της χθεσινής Prima Serata του Sanremo 2020. Παρά την μεγάλη του διάρκεια (5 ώρες περίπου), σημείωσε τηλεθέαση 52,2 %, που ερμηνεύεται σε περισσότερους από 10.500.000 τηλεθεατές μ.ο. καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Έστω ένα λεπτό από το Φεστιβάλ παρακολούθησαν 28.000.000 Ιταλοί, ενώ η τηλεθέαση ήταν κατά 3 μονάδες αυξημένη σε σχέση με την περσινή πρώτη βραδιά του διαγωνισμού. Ας πάμε όμως να δούμε τι θα δούμε σήμερα!

Για τα αποτελέσματα της Prima Serata δείτε το σχετικό μας άρθρο!

Emma D’Aquino και Laura Chimenti για ένα βράδυ θα εγκαταλείψουν το ρόλο των παρουσιάστριων του δελτίου ειδήσεων και θα γίνουν οι πρώτες κυρίες του Φεστιβάλ, δίπλα φυσικά στον Amadeus. Όμορφες και αγαπημένες από το κοινό, η D’Aquino και η Chimenti θα μοιραστούν τη σκηνή με μία από τις πιο γνωστές Ιταλίδες καλλιτέχνες του εξωτερικού, την Sabrina Salerno, σέξι εικόνα της δεκαετίας του ’80 και του ’90. Φυσικά, σταθερά μαζί με τον Amadeus θα είναι ο Fiorello, αλλά και ο Tiziano Ferro, που σε τακτά χρονικά διαστήματα θα παρεμβαίνει μουσικά, θυμίζοντας μας ένδοξες στιγμές της 70χρονης ιστορίας του Φεστιβάλ του Sanremo.

Το πρόγραμμα της σημερινής βραδιάς

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης βραδιάς του Sanremo 2020, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε για δεύτερη φορά τα υπόλοιπα 12 τραγούδια των υποψηφίων της Μεγάλης Κατηγορίας του Φεστιβάλ.

Επίσης θα διαγωνισθούν οι υπόλοιποι τέσσερις από τους οχτώ υποψηφίους της κατηγορίας των Νέων Καλλιτεχνών.

H βαθμολογία

Οι κριτική επιτροπές του φεστιβάλ Sanremo 2020 είναι τέσσερις: η δημοσκοπική, η αίθουσα τύπου, το κοινό και η ορχήστρα. Απόψε, οι 12 Καταξιωμένοι Καλλιτέχνες θα κριθούν μόνο από τη δημοσκοπική κριτική επιτροπή*. Θα καταρτιστεί μερική κατάταξη η οποία θα ενσωματωθεί στις εμφανίσεις της δεύτερης βραδιάς. Οι τέσσερις υποψήφιοι των Νέων Καλλιτεχνών θα κριθούν και αυτοί από τη δημοσκοπική κριτική επιτροπή, αλλά δεν θα συνταχθεί μερική ταξινόμηση. Από τους τέσσερις, δύο σήμερα θα αποκλειστούν ενώ οι άλλοι δύο θα συνεχίσουν και θα τους ξαναδούμε στο τέταρτο βράδυ.

*Η δημοσκοπική επιτροπή αποτελείται από 300 fans σε όλη την Ιταλία που ψηφίζουν ηλεκτρονικά από το σπίτι τους και έχουν επιλεγεί ειδικά για το σκοπό αυτό, με δημογραφικά, ηλικιακά και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά. 

Άγνωστο παραμένει αν θα υπάρξει συνολική κατάταξη της δημοσκοπικής επιτροπής και από τις δύο πρώτες βραδυές ή θα έχουμε την κατάταξη μόνο της σημερινής βραδυάς, όπως έγινε χθες. Θυμίζουμε ότι η δημοσκοπική επιτροπή θα ψηφίσει ξανά στον τελικό σε ποσοστό 25%, αφού στον τελικό ψηφίζει με βαρύτητα 50% το κοινό και 25% η επιτροπή τύπου.

Οι καλεσμένοι της Seconda Serata

Μεγάλα ονόματα στην λίστα των καλεσμένων και απόψε στο Sanremo με αυτό που φυσικά ξεχωρίζει, να είναι του θρυλικού γκρουπ Ricchi e Poveri, που έκαναν παγκόσμια επιτυχία με την συμμετοχή τους στο Sanremo 1981, Sara perqe ti amo, το οποίο παρότι δεν κατάφερε να κερδίσει στο φεστιβάλ έγινε τεράστια επιτυχία! Το συγκρότημα εκπροσώπησε και την Ιταλία στην Eurovision 1978.

Άλλοι καλεσμένοι απόψε θα είναι ο  Massimo Ranieri αλλά και ο Zucchero!

Πως να παρακολουθήσετε το Sanremo 2020

Το Φεστιβάλ του Sanremo 2020 μπορείτε να το παρακολουθηθεί ζωντανά στην τηλεόραση, από το Rai1, αλλά και από τον ιστότοπο του RaiPlay στις 21.30 ώρα Ελλάδας.

Όσοι λοιπόν είστε λάτρεις της ιταλικής μουσικής, έχετε υπομονή στα ατέρμονα ιταλικά σόου, με πολλούς καλεσμένους, ατελείωτους πολλές φορές διαλόγους και κάθε άλλου είδους παρεμβολές που μπορεί να τραβήξουν τη μετάδοση ακόμα και μετά τις 2 το πρωί, συντονιστείτε μαζί μας στη μεγάλη γιορτή του ιταλικού τραγουδιού, από την οποία μεγάλοι διεθνείς σταρ ξεκίνησαν την καριέρα τους!

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για την πληρέστερη κάλυψη του 69ο Φεστιβάλ του Sanremo.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *