Ιταλία: Και επίσημα ο Diodato εκπρόσωπος της Ιταλίας στο Ρότερνταμ!

Μετά από πέντε βραδιές γεμάτες μουσικές και εντυπωσιακές ερμηνείες, πριν από λίγες ώρες έπεσε η αυλαία στο 70ο Φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού του Sanremo, με τον μεγάλο τελικό. Νικητής του φετινού φεστιβάλ είναι ο Diodato! Ο νικητής τραγουδιστής-συνθέτης επικράτησε του ανταγωνισμού με τη συγκινητική μπαλάντα “Fai Rumore”. Ο Diodato εκτός από τη νίκη του στην κατηγορία των Campioni, βραβεύτηκε με τα βραβεία Mia Martini, Lucio Dalla (Τύπου) και Sergio Endrigo για την καλύτερη ερμηνεία .

Το τέλος του ιταλικού φεστιβάλ άφησε όλους τους Eurofans με μια μεγάλη απορία, που αφορούσε την προθυμία του καλλιτέχνη να εκπροσωπήσει την Ιταλία στη Eurovision.

Diodato και Eurovision

Η επιβεβαίωση ότι θα τραγουδήσει για τη χώρα του στην επερχόμενη έκδοση του ευρωπαϊκού μουσικού διαγωνισμού ήρθε άμεσα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που διεξήχθη αμέσως μετά τη νίκη του, ο Diodato είπε ένα μεγάλο ΝΑΙ σε έναν δημοσιογράφο που τον ρώτησε αν επρόκειτο να διαγωνιστεί με τα ιταλικά “χρώματα” στο Ρότερνταμ. Ο εκπρόσωπος της Ιταλίας δήλωσε ότι θα ήταν πολύ χαρούμενος να εκπροσωπήσει την Ιταλία στη Eurovision.

Στην ερώτηση για το ενδεχόμενο συμμετοχής του στη Eurovision, ο Diodato απάντησε:

Πρώτα απ’ όλα, πότε είναι η Eurovision ; 16 Μαΐου ; Είμαι απασχολημένος ; Όχι! Νομίζω ότι θα πάω!


Μίλησε επίσης για τη σημασία της Eurovision ως ένας τρόπος να διαδοθεί η ιταλική μουσική στον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα:

Χαίρομαι που μπορώ να φέρω την ιταλική μουσική στον κόσμο, καθώς και τη δική μου μουσική. Νομίζω ότι πρέπει να εργαστούμε σαν ομάδα, η ιταλική μουσική έχει σημασία, πρέπει να βοηθηθεί σε διεθνές επίπεδο, πρέπει να επιστρέψουμε στο να είμαστε εξαγωγείς μουσικής. Η Eurovision μου φαίνεται εξαιρετική ευκαιρία!

Αλλά θα χρειαστεί μια αλλαγή στο τραγούδι. Η έκδοση του “Fai Rumore” για το Sanremo είναι διάρκειας 3:36 λεπτών, οπότε ο Diodato θα χρειαστεί να κυκλοφορήσει μια συντομότερη έκδοση, η οποία θα εμπίπτει στο χρονικό όριο των τριών λεπτών βάσει των κανόνων της Eurovision.

Πως σας φάνηκε το φετινό νικητήριο τραγούδι του Sanremo; Μπορεί να φέρει την πρώτη νίκη της Ιταλίας στον διαγωνισμό, μετά την επιστροφή της το 2011;

πηγή: wiwibloggs.com

 

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. vangelis vt
    vangelis vt says:

    Επική μπαλάντα χωρίς όμως αντίστοιχα επική φωνή. Φωνητικά είναι πολύ λίγος και στο ρεφρέν του βγαίνει σε υπερπροσπάθεια. Αυτό το τραγούδι χρειάζόταν μια πιο μπάσα, γεμάτη ανδρική φωνή. Κρίμα γιατί από μουσικής άποψης είχαν πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα στο φεστιβάλ (Rancore, Levante, Pinguini Tattici Nucleari).

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *