Ιταλία: Ολοκληρώθηκε η Quarta Serata του Sanremo 2020 | Η κατάταξη μια μέρα πριν τον τελικό!

Μια ημέρα απέμεινε για τον τελικό του 70ου Φεστιβάλ του Sanremo 2020, αφού πριν λίγο ολοκληρώθηκε και η Quarta Serata του Φεστιβάλ. Στη σημερινή βραδιά, δικαίωμα ψήφου είχαν μόνο οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα από την οροφή του Teatro Ariston. Στην πρώτη θέση της ψηφοφορίας τους ήταν ο Diodato, βάζοντας κυριολεκτικά φωτιά στις προβλέψεις και τα προγνωστικά για τον αυριανό νικητή.

Η σημερινή βραδιά

Από ρεκόρ σε ρεκόρ πηγαίνει ο Amadeus, αφού παρά την μεγάλη διάρκεια του Sanremo 2020 (χθες ολοκληρώθηκε στις 3 πμ!), η τηλεθέαση που σημειώνει φέτος το Φεστιβάλ είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Χθες, η βραδιά των διασκευών πέτυχε 54,5% μ.ο. φέρνοντας διπλατα χαμόγελα στους επιτελείς της RAI.

Στο πλευρό του Amadeus βρέθηκαν και αυτή τη βραδιά ο επιστήθιος φίλος του Fiorello, αλλά και ο Ιταλός superstar Tiziano Ferro. Οι γυναικείες παρουσίες που είδαμε σήμερα ήταν η Francesca Sofia Novello, μοντέλο και σύντροφος του πρωταθλητή της μοτοσυκλέτας Valentino Rossi και η Antonella Clerici, που είναι η μόνη από τις δέκα γυναικείες παρουσίες που φέτος βρίσκονται στο πλάι του Amadeus και έχει ξανά παρουσιάσει το Φεστιβάλ στο παρελθόν, και συγκεκριμένα το 2010.  Το μεγάλο όνομα όμως σήμερα, ίσως και ολόκληρου του Φεστιβάλ, ήταν η αλβανικής καταγωγής pop star Dua Lipa. Άλλοι guests που πέρασαν σήμερα από το Ariston είναι οι Gianna Nannini, Ghali και Johnny Dorelli.

Η βραδιά εντούτοις στιγματίστηκε από την άρνηση του Bugo να τραγουδήσει και ως εκ τούτου η συμμετοχή του Sincero, μαζί με τον Morgan ακυρώθηκε.

Η βραδιά ξεκίνησε με την κατάταξη των τριών πρώτων βραδιών και ο Francesco Gabbani όπως θα δείτε συνεχίζει να προηγείται στην βαθμολογία:

Στο διαγωνιστικό κομμάτι παρακολουθήσαμε τον τελικό της Κατηγορίας των Νέων Καλλιτεχνών. Οι 4 υποψήφιοι που απέμειναν στον διαγωνισμό διαγωνίστηκαν σε ντουέτα, με τους δύο νικητές να προκρίνονται στον τελικό.

Τα ζευγάρια στην κατηγορία των Νέων Καλλιτεχνών ήταν:

Στην συνέχεια είχαμε τους 24 υποψηφίους της Μεγάλης Κατηγορίας, με την εξής σειρά:

Μπορείτε να δείτε όλες τις σημερινές εμφανίσεις ΕΔΩ.

Τα αποτελέσματα

Για την κατηγορία των Νέων Καλλιτεχνών είχαμε την κλασσική τριπλή ψηφοφορία του Sanremo. Κοινό (34%), δημοσκοπική επιτροπή (33%) και επιτροπή τύπου (33%) ανέδειξαν τόσο τους δύο φιναλίστ, όσο και τον τελικό νικητή της κατηγορίας.

Οι δύο φιναλίστ της κατηγορίας ήταν η Tecla που προκρίθηκε με 55% και o Gassmann me 50,1%.

Στην συνέχεια και αφού είχαμε ξανά την γνωστή τριπλή ψηφοφορία, ανακοινώθηκε πως νικητής της κατηγορίας των Νέων Καλλιτεχνών του 70ου Φεστιβάλ του Sanremo  είναι ο Leo Gassmann με 52,5!

Μπορείτε να ακούσετε το νικητήριο τραγούδι της κατηγορίας παρακάτω:


Στην κατηγορία των Καταξιωμένων Καλλιτεχνών δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι που παρακολουθούν το Φεστιβάλ από την οροφή του Teatro Ariston και παραδοσιακά έχουν λόγο στο τελικό αποτέλεσμα. Στο τέλος ανακοινώθηκε η κατάταξη της βαθμολογίας τους, που θα προστεθεί στην συνολική βαθμολογία των τριών προηγούμενων βραδιών:

Τα παραπάνω αποτελέσματα σημαίνουν ότι ο Francesco Gabbani θα παραμείνει στην κορυφή ενώ ο Diodato πλέον θέτει υποψηφιότητα για το superfinal στον αυριανό τελικό. Η Elodie πρέπει να είναι ψηλά στο κοινό για να έχει ελπίδες, ενώ στην τριάδα θα βρεθούν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και οι Le Vibrazioni.

Το Sanremo 2020 συνεχίζεται σήμερα Σάββατο, στις 21.45 με την Serata Finale του Φεστιβάλ, όπου θα ακούσουμε και τους 23 υποψηφίους της Μεγάλης Κατηγορίας να ερμηνεύουν για τελευταία φορά τις συμμετοχές τους και θα μάθουμε τον νικητή του Φεστιβάλ και τον εκπρόσωπο της Ιταλίας στην Eurovision 2020!

Πως σας φάνηκε η τέταρτη βραδιά του φεστιβάλ, θεωρείται ότι υπάρχει κάποιο τραγούδι που θα μπορούσε να φέρει τη νίκη φέτος στην Ιταλία;

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *