Ιταλία: Πολιτική κόντρα ξανά με φόντο τα αποτελέσματα του Sanremo!

Ακόμη μια αφορμή για πολιτική αντιπαράθεση, στην ήδη ταραγμένη πολιτική ζωή της Ιταλίας ήταν τα αποτελέσματα του 70ου Φεστιβάλ του Sanremo. O ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, Λίγκα του Βορρά,  Matteo Salvini, εξέφρασε και φέτος τη δυσαρέσκεια του για τα αποτελέσματα.

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων πως του φάνηκα τα φετινά αποτελέσματα του Sanremo, ο πρώην υπουργός εσωτερικών της Ιταλίας, Matteo Salvini δήλωσε:

Δεν παρακολούθησα το Sanremo, γιατί ήμουν σίγουρος ότι είχε αποφασιστεί πως μόνο οι αριστεροί και οι οπαδοί της πολιτικής ορθότητας θα κέρδιζαν.

Matteo Salvini, για αποτελέσματα του Sanremo 2020.

Έχουν όμως βάση τα λεγόμενα του Salvini;

Πράγματι το 2018 ο φετινός νικητής του Φεστιβάλ, Diodato, συμμετείχε με άλλες προσωπικότητες της αριστεράς από τον χώρο των τεχνών, σε μια καμπάνια εναντίον του Salvini και των πολιτικών του. Τότε ο Diodato είχε πει:

Πρέπει να είμαστε δύσπιστοι σε όσους λένε ότι θέλουν να φέρουν την πολιτική πιο κοντά στον λαό και να το κάνουν με το συντομότερο και ευκολότερο τρόπο, μειώνοντάς το στο επίπεδο των ενστίκτων.

Diodato, για τον Matteo Salvini το 2018.

Οι ΜΚΟ πάντως χάρηκαν ιδιαίτερα για τα αποτελέσματα, αφού μετά την νίκη του Diodato, η Mediterranea Saving Humans δημοσίευσε στα κοινωνικά της δίκτυα, τον τραγουδιστή φορώντας το μπολουζάκι της οργάνωσης.

Σας θυμίζουμε ότι και πέρσι ο Matteo Salvini δεν έμεινε ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα του Φεστιβάλ, θεωρώντας ότι υπήρχαν πολιτικά κίνητρα στην ψηφοφορία των δημοσιογράφων και υποστηρίζοντας τον Ultimo ως νικητή.

Πηγή: ilgiornale.it
4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. C.G
    C.G says:

    Ο Σαλβίνι είναι ένας ακροδεξιός, φασίστας, εθνικιστής, ρατσιστής, γραφικός τύπος. Οπότε αδιαφορώ αν είδε ή δεν είδε το Σαν Ρέμο ή αν αν συμφωνεί ή όχι με τα αποτελέσματα. Πάντως ο Diodato ανέβηκε στην εκτίμηση μου αφού αντιτίθεται στην πολιτική Σαλβίνι.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *