Ιταλία: Χρυσό το “Fai Rumore” του Diodato!

Με την νίκη του στο φετινό Sanremo, ο Diodato αποδέχτηκε το χρίσμα και θα είναι ο επόμενος εκπρόσωπος της Ιταλίας στον διαγωνισμό της Eurovision στο Ρότερνταμ, με το τραγούδι “Fai Rumore“.

Αναμένοντας την τελική έκδοση του τραγουδιού, μιας και αυτή ξεπερνάει το όριο των τριών λεπτών, ο Diodato επιβεβαίωσε πως το τραγούδι του θα παραμείνει στα Ιταλικά.

Συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων ιταλικών συμμετοχών στον διαγωνισμό, το “Fai Rumore” κινείται ιδιαίτερα ανοδικά όσον αφορά τις πωλήσεις στις πλατφόρμες τις οποίες κυκλοφορεί. Συγκεκριμένα, το single κατάφερε να γίνει από νωρίς χρυσό, εφόσον ξεπέρασε τις 35 χιλιάδες πωλήσεις από την μέρα κυκλοφορίας του. Ιδιαίτερα στο Spotify, το κομμάτι έχει αναπαραχθεί, περισσότερες από 9.300.000 φορές!


Πως σας φαίνεται η φετινή συμμετοχή της Ιταλίας; Θα καταφέρει να επαναλάβει αντίστοιχη επιτυχία με την περσινή χρονιά; 

Η Ιταλία στη Eurovision

Η Ιταλία είναι μία από τις επτά χώρες που συμμετείχαν στον πρώτο διαγωνισμό το 1956, εξάλλου το φεστιβάλ του Sanremo ήταν αυτό που ενέπνευσε και το διαγωνισμό της Eurovision. Έκτοτε έχει συμμετάσχει 48 φορές, κερδίζοντας τις δύο από αυτές (1964 και 1990). Από το 1998 μέχρι και το 2010 η Ιταλία απείχε από το διαγωνισμό εξαιτίας χαμηλού ενδιαφέροντος στη χώρα για αυτόν. Από το 2011 οπότε και επέστρεψε έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, με δύο δεύτερες και μια τρίτη θέση.

Πέρσι ο Mahmood με το Soldiέφθασε στην νίκη πιο κοντά από ποτέ. Η Ιταλία ανήκει στο λεγόμενο group των BIG5 χωρών, που σημαίνει ότι προκρίνεται απευθείας στο μεγάλο τελικό, χωρίς να χρειάζεται να περάσει από τους ημιτελικούς. Φέτος η Ιταλία είναι υποχρεωμένη να μεταδώσει και να ψηφίσει στον πρώτο ημιτελικό.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *