Κύπρος: Και ο Teo Arkitekt μέλος της συνθετικής ομάδας για την Eurovision 2020

Συνεχίζεται να αποκαλύπτεται η ομάδα που βρίσκεται πίσω από την κυπριακή συμμετοχή για τον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί τον επόμενο Μάιο στο Ρόττερνταμ της Ολλανδίας.

Αυτή την φορά, το ΡΙΚ μας αποκάλυψε πως ο Teo Arkitekt είναι μέλος της συνθετικής ομάδας για το τραγούδι που θα ερμηνεύσει ο Sandro στην σκηνή της Eurovision.


Ποιος είναι ο Teo Arkitekt;

Ο Teo Arkitekt, ή αλλιώς Θεόφιλος Πουζμπούρης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι DJ και μουσικός παραγωγός, ενώ παράλληλα σπούδασε Μεθοδολογια της Ιστοριας και Θεωρια της Επιστημης στο Εθνικο και Καποδιστριακο Πανεπιστημιο Αθηνων.

Η σχέση του με την μουσική ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας με τον πατέρα του και παράλληλα μάθαινε και πιάνο, ενώ έχει σπουδάσει κιθάρα και πιάνο στα ανώτερα θεωρητικά.

Παράλληλα με τις σπουδές του, υπήρξε μέλος σε ροκ συγκροτήματα όπου έπαιζε κιθάρα και πλήκτρα, επιρροές που αποτελούν ακόμα μεγάλο μέρος των ακουσμάτων του και του τρόπου σύνθεσής του.

Το 2011, δημιούργησαν μαζί με τον Νικόλα Ραπτάκη το συγκρότημα Freaky Fortune, οι οποίοι 3 χρόνια αργότερα εκπροσώπησαν την Ελλάδα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στην Κοπεγχάγη.

Aπό την πρώτη στιγμή ξεκίνησαν να συνθέτουν τα δικά τους κομμάτια σε pop και dance ρυθμούς και να κάνουν διασκευές σε διεθνής επιτυχίες.

Οι διασκευές γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στο προσωπικό τους κανάλι στο YouTube, με αποκορύφωμα τη διασκευή του τραγουδιού Part of me της Katy Perry, με το οποίο και κέρδισαν στον αμερικάνικο διαγωνισμό του πασίγνωστου blogger Perez Hilton.

Στην μουσική του καριέρα μέχρι και σήμερα, έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα, τόσο από πλευράς μουσικοσυνθετών αλλά και καλλιτεχνών.

Ανάμεσα στις συνεργασίες του είναι και η Τάμτα, προσωπική του φίλη εδώ και πολλά χρόνια και εκπρόσωπος της Κύπρου στην Eurovision 2019, όπου και επιμελήθηκε την ενορχήστρωση της ελληνικής και αγγλικής εκδοχής της μεγάλης επιτυχίας της Τάμτας Ήλιους και θάλασσες (More than a summer love) μαζί με τον Δημήτρη Κοντόπουλο.

Μεταξύ άλλων, ο Teo Arkitekt έχει συνεργαστεί με την Νικόλ Σαραβάκου, τον Νίκο Μερτζάνο, αλλά και την Ραλλία Χρηστίδου.


Ο Teo Arkitekt θα συνεργαστεί με τον Octavian και τον Alfie Arcurie στην σύνθεση του τραγουδιού με το οποίο η Κύπρος θα ταξιδέψει στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Το τραγούδι αναμένεται να κυκλοφορήσει το ερχόμενο διάστημα.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την κυπριακή συμμετοχή στην Eurovision 2020.

Πηγή: CYBC: Eurovision Cyprus/ishow.gr

22 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Natasha
    Natasha says:

    Η Κύπρος ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη. Όλες αυτές οι ανακοινώσεις δε προσφέρουν απολύτως τίποτα. Ακούμε για δημιουργούς απο Αυστραλία, σκηνοθέτες της Κοντσίτα, καταξιωμένους στιχουργους από Ελλάδα. 15 άτομα για ένα τραγούδι! Με όλα αυτά περιμένω κάτι επιπέδου Loreen! Αλλά κάτι μου λέει πως δυστυχως θα πεσω πολύ εξω.

    Απάντηση
  2. MadProfessor
    MadProfessor says:

    Το Ρικ φανταζομαι μας συστηνει τους συντελεστες της κυπριακης συμμετοχης ως ενδειξη εκτιμησης για τη συνεισφορα τους στην συνολικη προσπαθεια.
    Ο καθενας ειναι αξιολογος σε αυτο που κανει και αξιζει να αναφερθει το ονομα του.
    Οσοι εκνευριζονται ευκολα ας μην ασχολουνται κι ας πανε να διαβασουν αλλα αρθρα. Υπαρχουν εξαλλου 100αδες για τις φετινες συμμετοχες.

    Υγ Εχει αρχισει παντως να γινεται υποπτη η κινηση στη συγκεκριμηνη ιστοσελιδα εδω και καιρο σε οτι αφορα την κυπριακη συμμετοχη. Τοσο πολυ που προσωπικα δεν πιστευω οτι ειναι ασχετα ατομα. Ελπιζω να εχω λαθος.

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Καλησπέρα σας, δυστυχως πολύ αρνητικά σχόλια θα δείτε ότι υπάρχουν και σε άρθρα αλλων συμμετοχων και της ελληνικης συμμετοχής επισης. Κατά τ’ άλλα θα συμφωνησω ότι το ΡΙΚ κανει πολυ καλα που παρουσιάζει ολους τους συντελεστές, οι οποιο απο οτι φαινεται ειναι πολύ αξιόλογοι. Θα ηταν αδικο εξάλλου εκ μέρους του να μην το κάνει.

      Απάντηση
      • MadProfessor
        MadProfessor says:

        Τα αρνητικα σχολια παντα θα υπαρχουν για ολες τις συμμετοχες κι ο καθεις θα πει και το μακρυ του και το κοντο του στις δεκαδες αναδημοσιευσεις των αρθρων σας στο Facebook και αλλου. Η κριτικη οταν γινεται επωνυμα και ειναι καλοπροαιρετη ειναι ευπροσδεκτη.
        Σ’ αυτη την περιπτωση ομως δινεται η εντυπωση «συστρατευσης» προερχομενης απο συγκεκριμενο κυκλο.

        Απάντηση
        • Giannis Argyriou
          Giannis Argyriou says:

          Μπα το ίδιο ακριβως ισως κ χειροτερο ισχυει κ για την ελληνικη συμμετοχη, αν δειτε κ εκει, υπάρχου συγκεκριμενα ατομα που σχολιαζουν σε καθε τι αρνητικο. Καποιοι δυστυχως δεν ειναι ικανοποιημενοι με τπτ…Ειδικα όταν δεν εχουν ακουσει καν τα τραγουδια!

          Απάντηση
        • Giannis
          Giannis says:

          Προς Madprofessor……Γυρνα κι απο το αλλο πλευρο…..πηγαινε να δεις απο την γωνια αν ερχομαστε…..δικαιωμα μας να λεμε την αποψη μας…ναι μας κουρασε το ΡΙΚ υπαρχει καποιο προβλημα?Αλλες συμμετοχες δεν το κανουν αυτο…σιγα….λες και εγραψε το τραγουδι ο Χατζιδακις και μας το τονιζουν ενα ενα τα ονοματα…απλα θεωρουν οτι υπαρχει ακομα το hype απο την Φουρειρα κι οτι θα ασχοληθει μαζι τους καποιος….αυτα ηταν last year…δεν ωφελει σε τιποτα να αποκαλυπτουν ενα ενα τα ονομα της συνθετικης ομαδας διοτι κανενας δεν δινει σημασια….ειδικα οταν προκειται για αγνωστα ονοματα και εως και δευτεροκλασσατα θα ελεγα…συνεπως ανωφελο…ας βγαλουν το τραγουδι μια και καλη οπως κανουν ολοι!Κι αν δεν σου αρεσουν τα σχολια μας,τοτε απλα μην τους δινεις σημασια και μη τα διαβαζεις…ελεος…..θεωριες συνωμοσιας στο μυαλο σου……

          Απάντηση
          • MadProfessor
            MadProfessor says:

            Το Ρικ δεν κανει τιποτα που να θεωρει οτι δημιουργει hype οπως το εκλαμβανεται εσεις.
            Εξαλλου μιλαμε για μια σελιδα, τη δικη του, που ακολουθουν ποσοι, 4000 ατομα;

            Το αν απο μια απλη δημοσιευση στη δικη του σελιδα προκυπτουν αρθρα που γραφουν αλλοι ειναι αλλου παπα ευαγγελιο. Κανενας δεν τους υποχρεωνει να γραψουν, να αναδημοσιευσουν ή να εμβαθυνουν περισσοτερο. Μηπως θα επρεπε να τα εχετε με αυτους και οχι με το Ρικ;

            Παντως μου κανει εντυπωση που υιοθετησατε τον ισχυρισμο μου και χρησιμοποιησατε β’ πληθυντικο προσωπο στην αναρτηση σας. Μιλατε εκ μερους πολλων δηλαδη;
            Απο που και ως που εμφανιστηκατε οντως ξαφνικα και μενομενος σε μια συζητηση που δεν ειχατε καμια προηγουμενη εμπλοκη;

    • esc1234
      esc1234 says:

      Σιγά μην έχει γινει και συνωμοσία για δυσφήμιση του Ρικ. Χαλαρώστε λιγο με το δράμα μερικοί, υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις, deal with it

      Απάντηση
  3. gogos
    gogos says:

    @MadProfessor
    Συγνώμη για να καταλάβω. Ζητάς από από εμας να τα “βάλουμε” με τα site που ασχολούνται με τον διαγωνισμό (όπως π.χ αυτό εδώ που μας φιλοξενεί), επειδή δημοσιεύει άρθρα που αφορούν την συμμετοχή της Κύπρου;;; Ή μήπως με άλλους χρήστες που κάνουν αναλύσεις και λένε την άποψή τους κάτω από τα άρθρα αυτά;;;

    Εσύ αλήθεια από που αντλείς αυτή τη βεβαιότητα για το τι θέλει ή δεν θέλει το ΡΙΚ και μας λες ότι “Το Ρικ δεν κανει τιποτα που να θεωρει οτι δημιουργει hype…”. Εκπροσωπείς το σταθμό ή γνωρίζεις από κάπου τους σκοπούς του συγκεκριμένου καναλιού; Αν είναι καθαρά η δική σου άποψη τότε (αν δεν το χεις καταλάβει) κάνεις ακριβώς το ίδιο, για το οποίο κατηγορείς κάποιους από εμας, αλλά από την αντίθετη “πλευρά” (είσαι θετικός στον τρόπο που ανακοινώνει τους συντελεστές). Ε… Σε κάποιους από εμας δεν αρέσει… Που ακριβώς είναι το μεμπτό ή το “ύποπτο”;;;; Πρέπει άραγε ΟΛΟΙ να έχουμε την ίδια άποψη με τη δική σου;

    Απάντηση
    • MadProfessor
      MadProfessor says:

      Εγω προσωπικα δεν ζητησα να τα βαλετε με κανενα γιατι πολυ απλα δεν θεωρω οτι υπαρχει λογος να τα βαλετε με καποιον. Εξεφρασα μια απορια οπως απορια μου ειναι και η ακολουθη.
      Απο τη στιγμη που η αφορμηση για τη συγγραφη αυτων των αρθρων προκυπτει απο τη σελιδα που διατηρει το Ρικ στο facebook, απο τη στιγμη που ο σχολιασμος ειναι κι εκει ελευθερος κι απο τη στιγμη που οπως φανταζομαι επιμενετε οτι η κριτικη σας ειναι καλοπροαιρετη γιατι δεν πατε να σχολιασετε εκει ομορφα και ωραια; Σας φοβιζει κατι;
      Γιατι η κριτικη να γινεται υπο το καθεστως της ανωνυμιας αν δεν εχετε κατι πραγματικα να κρυψετε;
      Εδω τα λετε μεταξυ σας και το πολυ πολυ να πεσετε σε κανενα τρελο σαν εμενα που καθεται κι ασχολειται. Αν θελετε να βοηθησετε το Ρικ να αποκτησει καλυτερη επικοινωνιακη τακτικη και να βελτιωθει, αν το ενδιαφερον σας ειναι ειλικρινες, μπειτε στη σελιδα του και μιληστε ελευθερα. Δε νομιζω τοτε να σας παρεξηγησει κανεις στα πλαισια ενος παντα πολιτισμενου διαλογου.
      Αντιθετα το κρυφτουλι της ανωνυμιας, οι αναφορες σε προηγουμενες συμμετοχες και τακτικες, πολυ ρεαλιστικα ομιλουντες εκπεμπουν μια αλλη εικονα, δυκνυουν αλλο πραγμα και οχι το ειλικρινες ενδιαφερον αυτου που τα εκφραζει.

      Απάντηση
      • gogos
        gogos says:

        Προσωπικά δεν έχω κάτι να κρύψω. Αν είχα τέτοιο σκοπό θα έμπαινα εδώ (όπως και σε άλλα αναλογα site) και θα έγραφα μόνον άσχημα σχόλια και κανένα θετικό με την “προστσία” της ανωνυμίας ή αν θες του nickname. Απ’ ότι κατάλαβα παρακολουθείς ανάλογα site (όπως και αυτό) και θα έχεις δει ότι ο καθένας εκφράζει θετικές & αρνητικές απόψεις, ακόμα και ακραίες!

        Αυτό που είπες να μπαίνουμε στην σελίδα του ΡΙΚ για να σχολιάσουμε (είτε αρνητικά, είτε θετικά) θα σου απαντήσω για ποιον λόγο εγω δεν μπαίνω. Για τον ίδιο λόγο που δεν μπαίνω στην σελίδα της ΕΡΤ. Θέλω να τα μαθαίνω ΟΛΑ για ΟΛΕΣ τις συμμετοχές σε ένα ιστότοπο. Δεν θα μπω στη διαδικασία να μπαίνω σε 41 επίσημες σελίδες & site χωρών που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, για να μαθαίνω τα νεότερα και να σχολιάζω αυτά που μου αρέσουν ή δεν μ’ αρέσουν. Εξ άλλου δεν πιστεύω ότι μεμονωμένα σχόλια λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν από τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα.

        Όσο για την ανωνυμία, που απ’ ότι βλέπω είναι ένα από τα μεγαλύτερα σου “θέματα”, θα σου απαντήσω όπως και πριν. Κατηγορείς για κάτι συγκεκριμένο (με όσους δεν συμφωνείς με τα σχόλια τους) επειδή σχολιάζουν με nickname και την ίδια ακριβώς στιγμή κάνεις το ίδιο. Λες τις απόψεις σου ανώνυμα!! Άρα με την δική σου λογική, έχεις να κρύψει κάτι!

        Ούτε κάποια “συστράτευση” προερχόμενη απο συγκεκριμένο κύκλο υπάρχει (όπως είπες παραπάνω), ούτε υπάρχει κάτι ύποπτο. Συμβαίνει ότι γίνεται ΚΑΘΕ χρόνο. Κάτω από κάθε άρθρο (ειδικά όταν αυτό το άρθρο αφορά την Ελλάδα & την Κύπρο) γίνεται χαμός από θετικά & αρνητικά σχόλια, ακραία εως και εμπαθή!!!

        Απάντηση
        • MadProfessor
          MadProfessor says:

          Γραφω ανωνυμα απαντωντας σε ανωνυμους. Γραφω επισης επωνυμα οταν συνομιλω σε επωνυμους στο facebook.
          Θα ειχα κατι να κρυψω αν εκραζα κι εγω ασυστολα

          Απάντηση
          • gogos
            gogos says:

            1ον. Το πρώτο σου σχόλιο δεν ήταν απαντητικό σε κανενός χρήστη το σχόλιο. Άρα είναι άτοπο αυτό που λες ότι χρησιμοποιείς την ανωνυμία μόνο για να απαντήσεις σε ανώνυμους.
            2ον. Δεν είπα ότι “κράζεις”, είπα “κατηγορείς”…
            3ον. Πιστεύω ότι μπήκες εδώ μόνο και μόνο για να δημιουργήσεις εντυπώσεις, καταλογίζοντας αόριστα ευθύνες ότι τα αρνητικά σχόλια προέρχονται από συγκεκριμένα άτομα, για συγκεκριμένο λόγο.

            Καλή συνέχεια…

  4. George
    George says:

    Madprofessor……ποιος σου ειπε οτι ενδιαφερομαστε να βελτιωσουμε το ρικ?Κριτικη κανουμε,την αποψη μας λεμε,ετσι ξερεις γινεται χρονια ολακερα τωρα……οποιος λεει την γνωμη του δεν σημαινει οτι ασχολειται για να βελτιωσει…και για να τα λεμε και καθαρα…ελληνες ειμαστε και σαφως μας ενδιαφερει πρωτιστως η τυχη της Ελλαδα στον διαγωνισμο και οχι της Κυπρου,,,,δεν ειναι νομιζω παραλογο ουτε το κρυβει κανεις

    Απάντηση
    • MadProfessor
      MadProfessor says:

      Χαιρομαι παντα να μιλω με ανθρωπους που ειναι ειλικρινεις και δεν υποκρινονται. Και οχι δεν ειναι καθολου παραλογο να θελεις η χωρα σου να πηγαινει καλυτερα απ’ ολους.
      Ειναι εδω που ηθελα εξαλλου να καταληξω, οτι ολα απο εκει εκπηγαζουν και στο οτι καλοπιστη κριτικη δεν προκειται ποτε να υπαρξει απο καποιον που σε βλεπει ανταγωνιστικα.
      Καλη συνεχεια!

      Απάντηση
      • Spiros
        Spiros says:

        Αφου εισαι τοσο ειλικρινης θα μπορουσες κι εσυ τοση ωρα να παραδεχθεις οτι εισαι Κυπριος μιας και το πηρες πατριωτικα!Εαν εννοεις οτι το να με ενδιαφερει πρωτα η πατριδα μου τοτε σημαινει οτι η κριτικη ειναι κακοπροαιρετη τοτε λυπαμαι……εχειςσ τραφει εναντιον ολων μονο και μονο επειδη δεν αντεχεις να ακους αποψεις διαφορετικες απο τις δικες σου…νομιζω θα ηταν καλο να πας να σχολιαζεις σε ενα κυπριακο site,εκει θα διαβαζεις μονο αυτα που θες….δεν θα μας απαγορευσεις να λεμε την γνωμη μας….η Κυπρος κουρασε…παρα πολυ κιολας…..καλη συνεχεια

        Απάντηση
        • MadProfessor
          MadProfessor says:

          Αγαπητε μου Spiros ή George or whatever επιτρεψτε μου να σας πω οτι με εχετε παρεξηγησει.
          Δεν ειμαι κανενας αφελης φαν ο οποιος πιστευει οτι μπορει να ελεγξει το αχανες συμπαν του διαδικτυου ή που τον ενδιαφερει η αποψη ενος εκαστου εξ αυτων για τη συμμετοχη της Κυπρου. Θα ητο το λιγοτερο αστειο να πιστευει κανεις οτι με τις μεμονωμενες αποψεις,αρνητικες ή θετικες, και μαλιστα τοσο νωρις μπορει να διαμορφωθει κλιμα υπερ ή εναντιον μιας συμμετοχης.
          Εξαλλου η εμπειρια εχει αποδειξει οτι ολα κρινονται επι σκηνης.

          Ο σκοπος της παρεμβασης μου ηταν αλλος κι εχει επιτευχθει.

          Σας ευχαριστω και παλι που συνεισφερατε στο διαλογο και καλη συνεχεια.

          Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *