Κύπρος: O Alfie Arcuri συνθέτης του τραγουδιού για την Eurovision 2020

Μετά το πρώτο στοιχείο που μας οδηγούσε στην ανάμειξη του αυστραλιανής καταγωγής συνθέτη και τραγουδιστή Alfie Arcuri στην κυπριακή συμμετοχή, το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) προχώρησε πριν από λίγο σε επίσημη ανακοίνωση πως θα αναλάβει την σύνθεση του τραγουδιού για την Eurovision 2020.

Ποιος είναι ο Alfie Arcuri;

Ο Alfie Arcuri είναι συνθέτης και ερμηνευτής, και κατάγεται από την Αυστραλία. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός μετά την νίκη του στο The Voice Αυστραλίας το 2016, ενώ δεν είναι άγνωστος και στον κύκλο της Eurovision, αφου το 2019 συμμετείχε στο Eurovision: Australia Decides με το τραγούδι To Myself, τερματίζοντας στην 5η θέση.

Με μια καταξιωμένη ομάδα και στην Eurovision 2020

Για να συνεχίσει την πορεία που σημείωσε η Κύπρος τα δύο τελευταία χρόνια, το ΡΙΚ επέλεξε να συμμετάσχει στην Eurovision 2020 με ακόμη μία καταξιωμένη ομάδα.

Εκτός του Alfie Arcuri που αναλαμβάνει την σύνθεση του τραγουδιού που θα ερμηνεύσει ο Sandro, ο αυστριακός σκηνοθέτης Marvin Dietmann αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση της κυπριακής συμμετοχής στην Eurovision 2020.

O Marvin Dietmann καθόλου άσχετος δεν είναι με τον διαγωνισμό της Eurovision, αφού ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ήταν υπεύθυνος για την σκηνοθετική επιμέλεια της νικητήριας συμμετοχής της Αυστρίας το 2014 με την Conchita Wurst, αλλά και της νικητήριας συμμετοχής της Αυστρίας στην βαθμολογία των επιτροπών  το 2018. Επίσης ήταν ο σκηνοθέτης του Viewing Room στην περσινή διοργάνωση του Τελ Αβίβ.

Εκτός όμως από την εμπλοκή του στον Διαγωνισμό της Eurovision, ο Marvin Dietmann έχει σκηνοθετήσει γνωστές τηλεοπτικές παραγωγές, όπως το Dancing With The Stars, το Die große Chance, τα Austria Music Awards 2014, καλλιστεία κ.α.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την κυπριακή συμμετοχή στην Eurovision 2020.

Πηγή: CYBC: Eurovision Cyprus

10 ΣΧΟΛΙΑ
  1. George
    George says:

    Τιποτα απολυτως,οι Κυπριοι γενικως το πηραν πολυ επανω τους και εχουν χασει τη μπαλα…για μια δευτερη θεση ολα αυτα….χαλαρωστε….

    Απάντηση
    • MadProfessor
      MadProfessor says:

      Καλα ο πιο πανω ειναι ενας γνωστος υστερικος που νομιζει οτι ειναι καποιος και οτι τραγουδα και οτι δικαιουται να παει Eurovision.

      Εσυ γιατι ενοχλεισαι;
      Και πως κρινεις οτι το πηραν πανω τους οι Κυπριοι κι εχασαν την μπαλα;

      Μηπως σε ενοχλει που η Κυπρος εχει φιλοδοξιες για το διαγωνισμο; Κι απο ποτε ειναι κακο αυτο;
      Σου χρωσταμε κατι;
      Μηπως σε ενοχλει και που συμμετεχουμε;

      Απάντηση
  2. George
    George says:

    Την αποψη μου λεω…..δεν ξερω τι πολιτευμα εχετε στην χωρα που ζεις…εμεις εδω εχουμε δημοκρατια….μαθε να ακους και αποψεις που δεν σου αρεσουν…..λιγη ανεκτικοτητα δεν βλαπτει στις διαφορετικες αποψεις…και για να σου απαντησω….σε εμενα τιποτα δεν χρωστας…η Κυπρος ειναι που νομιζει οτι επειδη ετυχε η Φουρειρα να βγει δευτερη οτι της χρωστανε μια νικη…ειδαμε και περσι με την Ταμτα που την εκαψαν…νομιζαν πηραν τραγουδι του Alex P και οτι ειχαν την νικη στο τσεπακι τους…παντελης ελλειψη πρωτοτυπιας απο την Κυπρο….δευτερη η Φουρειρα αντε του χρονου μιμιθηκαν και εστειλαν την Ταμτα…περσι βγηκε πρωτος ο Ολλανδος αντε τωρα να μιμηθει η Κυπρος και στελνει τον Σαντρο με μπαλαντα…ελεος…..Σαν την Βουλγαρια η Κυπρος…εκανε ενα τυχαιο μπαμ και απο τοτε ολο σε λουμπες….επααλαμβανω μαθετε να ακουτε και αποψεις που δεν σας αρεσουν….

    Απάντηση
    • MadProfessor
      MadProfessor says:

      Δεν με ενοχλουν οι αποψεις ολων οσων τα εχετε συνεχεια και ανευ λογου με την Κυπρο λες και σας πατησαμε τα χωραφια.
      Το υφος σας ειναι που ενοχλει και ο τροπος που εκφραζεστε. Προκλητικοι χωρις να εχετε προκληθει. Υποτιμητικοι κι εκνευρισμενοι για καποιο ακατανοητο λογο.
      Δεν νομιζω να βγαζεις τοση εμπαθεια με τις υπολοιπες 40 συμμετοχες.

      Κι ενω η κυπριακη συμμετοχη δεν εχει ακομη ανακοινωθει εικαζεις οτι ειναι μπαλαντα και οτι θα μιμηθει τον περσινο νικητη. Κι ετσι ναναι μονο η Κυπρος θα στειλει μπαλαντα;

      Αν δεν στειλει μπαλαντα και στειλει κατι αλλο ποιου θα ναι αντιγραφη; Της Φουρεϊρα;

      Ορισμενοι ειστε απλα η επιτομη της εμπαθειας οσο κι αν την καμουφλαρετε πισω απο το δημοκρατικο σας δικαιωμα να εκφραζεστε.

      Απάντηση
  3. KostasEV
    KostasEV says:

    Η Κύπρος και φέτος πάει πολύ οργανωμένα. Παίρνει ένα ταλέντο όπως ο Sandro, που έχει συμμετέχει σε The Voice of Germany και New Wave. Μετά επιλέγει έναν σκηνοθέτη με εμπειρία στην Eurovision από διάφορους τομείς και φτάνει μέχρι την Αυστραλία για να βρει ένα αξιόλογο(;) κομμάτι. Είναι μια διεθνής ομάδα και ελπίζω να βγάλει ένα καλό αποτέλεσμα!

    Απάντηση
  4. gogos
    gogos says:

    Στα θετικά είναι ότι εδώ και 3 χρόνια η Κύπρος έπαψε να είναι εσωστρεφής και διαικπερεωτική ως προς τις συμμετοχές της, αφήνοντας πολλές φορές τους εκπροσώπους της “μόνους κι έρημους”. Δυστυχώς όμως βλέπω ότι έχει φτάσει πλεον στο άλλο άκρο, αγνοώντας επιδεικτικά κάθε εγχώριο ανθρώπινο δυναμικό, σε όλους τους τομείς που περιλαμβάνεται σε μια καλλιτεχνική αποστολή μιας χώρας.
    Εύχομαι από καρδιάς (τουλάχιστον) αυτό που θα ακούσουμε και θα δούμε να είναι πολύ καλό και να ευχαριστήσουν τους Κύπριους πρωτίστως, αλλά και τους Ευρωπαίους, με αυτό που θα παρουσιάσουν.
    Καλή επιτυχία!

    Απάντηση
    • Nikos
      Nikos says:

      Πες τα πες τα…τιποτα πια δεν εχουν δικο τους?Χανονται στην μεταφραση και στην λεπτομερεια γιατι ετσι νομιζουν οτι θα κανουν τη διαφορα…..μια καλη χορευτρια παιδια εκει στην Κυπρο να σας εκπροσωπησει να ερθετε παλι δευτεροι οπως με την κοπελα απο το Μεξικο…..εχμ συγγνωμη την Αλβανια ηθελα να πω….αν ειναι οντως απο εκει και δεν λεει παλι ψεμματα

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *