Νορβηγία: Απόψε ο μεγάλος τελικός του Melodi Grand Prix 2020!

Μετά από 5 ημιτελικούς γύρους και πολλά τραγούδια, το Melodi Grand Prix 2020 – η διαδικασία επιλογής της επόμενης νορβηγικής συμμετοχής – φτάνει στο τέλος του. Μετά από πολλά χρόνια ο μεγάλος τελικός του MGP δε θα πραγματοποιηθεί στη πρωτεύουσα της χώρας το Όσλο αλλά θα λάβει μέρος στη πόλη Τρόντχαϊμ. Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι οι: Kåre Magnus BerghIngrid Gjessing Linhave και Ronny Brede Aase.

Τα υποψήφια τραγούδια

Δέκα τραγούδια θα διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της Νορβηγίας. Αυτά είναι:

  1. Raylee – Wild
  2. Didrik & Emil Solli-Tangen – Out of Air
  3. Magnus Bokn – Over the Sea
  4. Akuvi – Som du er
  5. Kristin Husøy – “Pray for Me
  6. Rein Alexander – One Last Time
  7. Tone Damli – Hurts Sometimes
  8. Sondrey – Take My Time
  9. Ulrikke Brandstorp – Attention
  10. Liza Vassilieva – I Am Gay
Πως θα προκύψει ο νικητής;

Φέτος, ο νικητής του MGP 2020 θα προκύψει αποκλειστικά από το κοινό. H διαδικασία της ψηφοφορίας θα αποτελείται από 3 στάδια:

  • Αρχικά, έπειτα από την live εμφάνιση και των 10 φιναλίστ, θα ανοίξει η διαδικτυακή πλατφόρμα και κάθε χρήστης θα έχει στην διάθεση του τρεις ψήφους έτσι ώστε να τις δώσει στον ή στους καλλιτέχνες που επιθυμεί. Έπειτα από την διαδικασία αυτή, θα προκύψουν οι 4 που θα προκριθούν στον δεύτερο γύρο
  • Χωρίς να εμφανίζονται ξανά στην σκηνή, οι 4 εναπομείναντες θα δοθούν ξανά στην διάθεση του κοινού, έπειτα από ένα recap των εμφανίσεων τους, προκειμένου ο κόσμος να ψηφίσει ξανά και να προκύψουν οι 2 super finalists που θα δώσουν την μάχη για το Ρότερνταμ
  • Στο τελικό στάδιο, οι 2 καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν εκ νέου την συμμετοχή τους με το τηλεοπτικό κοινό να διαθέτει ξανά, και για τρίτη φορά, τρεις ψήφους έτσι ώστε να τις μοιράσει όπως επιθυμεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε κάθε γύρο η ψηφοφορία θα ξεκινάει από την αρχή και ο κόσμος θα έχει στην διάθεση του εκ νέου τις τρεις ψήφους ασχέτως αν τις χρησιμοποίησε σε προηγούμενο στάδιο.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον μεγάλο τελικό του MGP 2020 στις 20:50 μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της δημόσιας τηλεόρασης της Νορβηγίας, κάνοντας κλικ εδώ.

 

Ποιός θα θέλατε να είναι ο επόμενος εκπρόσωπος της Νορβηγίας;

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. KostasESC
    KostasESC says:

    Αγαπώ το Attention, το ακούω non-stop από την ημέρα κυκλοφορίας του. Μου βγάζει πολύ όμορφα, σκοτεινά vibes. Μπορεί βέβαια να είμαι και προκατειλημμένος αφού ένας εκ των συνθετών του κομματιού είναι και ο Morland (Νορβηγία 2015, ένα από τα all time αγαπημένα μου). Θα με χάλαγε πολύ να πάει το Wild..μου βγάζει ποιότητα κομματιού που έμεινε στη “Δεύτερη Ευκαιρία” του Melodifestivalen.
    Καλή επιτυχία Νορβηγία!

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    1. Attention 2. Pray for me 3. Over the sea 4. Wild…. Ένα από τα τέσσερα θέλω να κερδίσει και λογικά το πρώτο αφού είναι το μεγάλο φαβορί και δικαίως! Γενικά είναι ένα αξιοπρεπές επίπεδο εθνικού τελικού.
    Με το attention νομίζω ότι η Νορβηγία μπορεί να στοχεύσει πολύ ψηλά, αλλά σε κάθε περίπτωση θα βρεθεί αρκετά ψηλά στην προσωπική μου κατάταξη φέτος, εν αντιθέσει με περισυ που κατόπιν eurovision άρχισα να συμπαθώ κάπως τη συμμετοχή τους.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *