Νορβηγία: Κριτική επιτροπή επέλεξε τους τέσσερις gold finalists | Για 30 λεπτά η διαδικτυακή ψηφοφορία κατέρρευσε!

Η Ulrikke Brandstorp είναι εδώ και λίγα λεπτά η εκπρόσωπος της Νορβηγίας στην Eurovision 2020, μετά την οριακή της νίκη στον τελικό του MGP 2020. Μετά το τέλος του εθνικού τελικού η δημόσια τηλεόραση της Νορβηγίας, ανακοίνωσε ότι οι τέσσερις gold finalists που προχώρησαν στον Β γύρο ψηφοφορίας, επιλέχθηκαν από μία κριτική επιτροπή των 30 ατόμων που είχαν συσταθεί για τον σκοπό αυτό, σε περίπτωση που υπήρχε πρόβλημα στην διαδικτυακή ψηφοφορία.

Μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από 30 άτομα αποφάσισε ποιοι τέσσερις διαγωνιζόμενοι συνέχισαν. Αυτό ήταν ένα σχέδιο Β που είχε εξ αρχής σχεδιαστεί από το NRK αν κάτι με την ψηφοφορία πήγαινε στραβά. Και χρειάστηκε τελικά να χρησιμοποιηθεί, καθώς η διαδικτυακή ψηφοφορία κατέρρευσε από τις 21.15 μέχρι και τις 21.39. Στον πρώτο από τους πέντε ημιτελικούς, η ψηφοφορία επίσης παρουσίασε ζητήματα. 

NRK για προβλήματα στη διαδικτυακή ψηφοφορία.

Το παραπάνω πρακτικά σημαίνει ότι δεν επέλεξε το κοινό τους τέσσερις νικητές του πρώτου γύρου στον τελικό του MGP 2020, αλλά μια κριτική επιτροπή των 30 ατόμων.

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι τέσσερις finalists  ήταν οι Kristin Husøy , Ulrikke Brandstorp, Liza Vassilieva και Raylee. Η 30μελής κριτική επιτροπή, άφησε εκτός Β γύρου τον Rein Alexander, που ήταν το έτερο μεγάλο φαβορί, πλην της Ulrikke για την νίκη.

Τελική νικήτρια του MGP 2020 ήταν η Ulrikke Brandstorp με το Attention, κυριολεκτικά στο νήμα της ψηφοφορίας.

Δείτε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την ερμηνεία της νικήτριας:

Πηγή: NRK

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μάριος
    Μάριος says:

    Είμαι ούτως ή άλλως πολύ επιφυλακτικός με τη διαδικτυακή ψηφοφορία, γιατί υπάρχουν πολλοί τρόποι να ψηφίσει κάποιος πολλαπλές φορές (με πολλαπλά mail για παράδειγμα) και να αλλοιώσει το αποτέλεσμα.

    Απάντηση
  2. Giorgos
    Giorgos says:

    Το ιδιο το NRK εκανε λογο για την επιτροπη που επελεξε τους 4 προκριθέντες, οι 2 του τελικού duel επιλέχθηκαν κανονικά από την online ψηφοφορία

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *