Ολλανδός Ιολόγος: “Ο κορωνοϊός μπορεί να απειλήσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision”!

O κορωνοϊός μπορεί να αποτελέσει απειλή για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ. Αυτό λέει ο Ολλανδός ιολόγος Ab Osterhaus. Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί το γεγονός, εάν ο ιός εξαπλωθεί περαιτέρω στην Ευρώπη.

Κίνδυνος για τον διαγωνισμό ο κορωνοϊός

Εάν η εξάπλωση του κορωνοϊού δεν είναι υπό έλεγχο μέσα σε λίγους μήνες, δεν είναι συνετό να φέρνουμε μαζί τόσους ανθρώπους από όλο τον κόσμο στο Ρότερνταμ. Τάδε έφη ο Ab Osterhaus που θεωρείται ο κορυφαίος Ολλανδός ιολόγος, έχοντας ασχοληθεί πολύ ενεργά και με παρόμοιες εξάρσεις ιών στο παρελθόν, όπως ο SARS και ο Η5Ν1.

Πρέπει να λάβετε υπόψη το σενάριο ότι γεγονότα όπως ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision δεν μπορούν να προχωρήσουν, αλλά αυτό εξαρτάται από το πώς θα αναπτυχθεί ο κοροναϊός την ερχόμενη περίοδο, αλλά δεν φαίνεται πολύ ελπιδοφόρο, λόγω των διαφορετικών τόπων όπου εμφανίζεται τώρα. Το επόμενο βήμα είναι να αφήσουμε την εξάπλωση να φτάσει όσο αργότερα γίνεται. Είναι ακόμα πιθανό ότι ο ιός τελικά θα κατασταλεί. Επιτύχαμε στο Sars, αλλά ο ιός εξαπλώθηκε λιγότερο γρήγορα.

Παράγοντες

Η εξάπλωση του ιού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες τονίζει ο Ab Osterhaus. O καιρός μπορεί να έχει επιρροή. “Ο κορωνοϊός είναι ιός που μεταδίδεται πιο εύκολα σε χαμηλές θερμοκρασίες και ευημερεί τον χειμώνα. Είναι πιθανό ότι η εξάπλωση τον Μάιο να έχει ήδη αποδυναμωθεί”. Αυτό φυσικά είναι και το αισιόδοξο σενάριο που όλοι μας ευχόμαστε να πραγματοποιηθεί.

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision πραγματοποιείται τον Μάιο. Ένας εκπρόσωπος του RIVM (Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος) δήλωσε ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμη μέτρα. “Υπάρχουν νέες εξελίξεις κάθε μέρα. Δεν είμαστε πολύ σίγουροι για το πώς θα εξαπλωθεί. “

Η οργάνωση του φεστιβάλ τραγουδιού βρίσκεται σε στενή επαφή με το RIVM και το GGD (Εθνικό Σύστημα Υγείας. “Παρακολουθούμε τα πάντα καλά και είμαστε προετοιμασμένοι για όλους τους πιθανούς κινδύνους και απειλές. Βάσει αυτού, γίνεται μια εκτίμηση ως προς το εάν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα”, λέει η Ingrid Adriaanse του δήμου του Ρότερνταμ. “Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για να σχολιάσουμε τα σενάρια.”

Αν τα άσχημα σενάρια επαληθευτούν και έχουμε τόσο κρίσιμες καταστάσεις, που αναγκάσουν τους διοργανωτές να αναβάλλουν ή και ακόμα ακυρώσουν τον διαγωνισμό, αυτό θα γίνεται για πρώτη φορά στα 65 χρόνια του θεσμού, αφού και σε χειρότερα γεγονότα που αντιμετώπιζε η Γηραιά Ήπειρος ο διαγωνισμός πραγματοποιούνταν κανονικά.

Πηγή: m.hln.be
1 reply
  1. vangelis vt
    vangelis vt says:

    Δεν χρειάζεται να αναβληθεί ή να ακυρωθεί ο διαγωνισμός. Αυτό που λέει είναι ότι ίσως δεν πρέπει να γίνει μπροστά σε κοινό αν δεν έχει ελεγχθεί η κατάσταση ως τότε. Κάτι που θα πρέπει να το περιμένουμε ως πολύ σοβαρή πιθανότητα. Το ζωντανό κοινό δεν είναι απαραίτητο για να μεταδοθεί ο διαγωνισμός.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *