Πολωνία: Με την Alicja Szemplińska και το “Empires” στο Ρότερνταμ!

Σήμερα στα στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης της Πολωνίας, πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος τελικός του Szansa na Sukces, που πρόκειται ουσιαστικά για το Να η Ευκαιρία, μέσα από το οποίο αποφάσισε να επιλέξει η χώρα τον εκπρόσωπο της για το Ρότερνταμ. Νικήτρια του διαγωνισμού ήταν η Alicja Szemplińska, η οποία και θα εκπροσωπήσει την Πολωνία στην Eurovision 2020 με το Empires.

Στην πρώτη φάση που αποτελούνταν από τρία επεισόδια/ημιτελικούς συμμετείχαν από 7 καλλιτέχνες, οι οποίοι ερμήνευσαν τραγούδια ενός καλλιτέχνη στον οποίο ήταν αφιερωμένο το εκάστοτε επεισόδιο. Οι καλλιτέχνες στους οποίους ήταν αφιερωμένες οι εκπομπές ήταν οι εξής:

  • 1ος Ημιτελικός: ΑΒΒΑ
  • 2ος Ημιτελικός: Επιτυχίες της Eurovision
  • 3ος Ημιτελικός: The Beatles

Όπως ήταν ήδη γνωστό, την τριμελή επιτροπή θα απάρτιζαν καλλιτέχνες που προηγουμένως εκπροσώπησαν την Πολωνία στον διαγωνισμό:

  • Michał Szpak (2016, 8η θέση)
  • Cleo (2014, 14η θέση)
  • Gromee (2018, 14η θέση στον ημιτελικό)

Παρουσιαστής και των τεσσάρων βραδιών ήταν ο Artur Orzech.

Στον σημερινό τελικό, οι φιναλίστ ερμήνευσαν μία διασκευή και ένα πρωτότυπο τραγούδι που θα αποτελεί και την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό. Ο μεγάλος νικητής προέκυψε από την ψήφο του κοινού και της κριτικής επιτροπής.

Οι τρεις φιναλίστ που διεκδίκησαν το εισιτήριο για το Ρότερνταμ ήταν οι εξής:

  1. Kasia Dereń Count On Me, Satellite
  2. Alicja Szemplińska Empires”, “Euphoria
  3. Lake Malawi – “Lucy“, Fairytale”

Έπειτα από την ψηφοφορία, μεγάλη νικητρια αναδείχθηκε η Alicja Szemplińska με το τραγούδι “Empires” 

Πως σας φαίνεται ο 23ος εκπρόσωπος της Πολωνίας στον διαγωνισμό της Eurovision;

Η Πολωνία θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιτελικού, στις 14 Μαΐου.

 

7 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Συμπαθητικό. Η κοπέλα πολύ καλή φωνητικά αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα ξεχωρίσει αυτή η συμμετοχή ανάμεσα στις άλλες. Για την ώρα πάντως υπάρχουν και πιο δυναμικές μπαλάντες. Ωστόσο έχει αρκετές πιθανότητες να προκριθεί από τον 2ο ημιτελικό. Στο τελικό όμως δε ξέρω αν θα ξεχωρίσει.
    Από εμένα 7/10 και κάπου στη μέση της κατάταξης μου ως τώρα. Καλή επιτυχία!!

    Απάντηση
  2. C.G
    C.G says:

    Άλλη μία δραματική μπαλάντα από γυναίκα ερμηνεύτρια μετά την Νορβηγία, Σλοβενία, Αλβανία και 6 συνολικά με Ιταλία και Γαλλία αν βάλω και Βέλγιο φτάσαμε στις 7 δηλαδή οι μισές από τις 14, 2 midtempo Ισπανία Αυστραλία, η Ουκρανία που είναι μια κατηγορία μόνη της και 4 uptempo Αρμενία, Τσεχία, Λετονία, Λιθουανία. Αναμενόμενο μετά την περσινή νίκη της Ταμάρα στις επιτροπές. Νομίζω οι γυναικείες μπαλάντες ως τώρα δίνουν περισσότερο έμφαση στον εντυπωσιασμό και στην επίδειξη φωνητικών δυνατότητων και τα τραγούδια είναι basic για το είδος τους. Οκ φωνάρα αλλά δεν είναι ένα τραγούδι που θα έβαζα να ακούσω στο καπάκι γιατί με ενθουσίασε.

    Απάντηση
  3. gogos
    gogos says:

    Το τραγούδι συνολικά είναι μέτριο. Μουσική πες οκ, αλλά η φωνή της αν και καλή, δεν είναι αρκετή για την συγκεκριμένη μελωδία. Ειδικά στο τέλος του τραγουδιού το “χάνει” παντελώς φωνητικά η ερμηνεύτρια, γι’ αυτό και στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο youtube το έστειλαν με κατεβασμένο τον ήχο στην τελική κορώνα, μπας και καλύψουν το φάλτσο.

    Καλό για εμας σαν χώρα να έχουμε τέτοιου είδους συμμετοχές στον ημιτελικό μας, κακό για τον διαγωνισμό που θα δούμε-ακούσουμε τον Μαιο. Μακάρι τα επόμενα που θα ακολουθήσουν να είναι καλύτερα.

    Απάντηση
  4. ABC
    ABC says:

    Μια wanna be πομπώδης σύνθεση (ναι, σε κάποια σημεία θύμιζε Skyfall) που σε αφήνει στο τέλος αδιάφορο & την έχεις ήδη ξεχάσει μετά από μισό λεπτό.
    Η κοπελία μας αν και φαίνεται να έχει μεγάλη φωνητική έκταση, ήταν αρκετά ασταθής, σε κάποια σημεία ασυγχρόνιστη & σε κάποια άλλα απλά γκάριζε. Επίσης δεν καταλαβαίνεις τι τραγουδάει, η προφορά της είναι κακή. Πότε θα σταματήσει αυτή η εμμονή με τα Αγγλικά; Μακάρι να επιστρέψουμε στον παλιό κανονισμό που ίσχυε μέχρι & το ’98. Δεν μπορούν όλοι να τραγουδίσουν σωστά σ’αυτή τη γλώσσα, τι να κάνουμε τώρα!
    Από τις αδιάφορες χώρες στο διαγωνισμό. Η Πολωνία ένανε το μπαμ το ’94 στην παρθενική της εμφάνιση και από τότε δεν έχει αφήσει πάτο για πάτο (εξαιρεση δυο τοπ10 – ’03 &’16). Προσωπικά μου άρεσαν μονο οι 4 πρωτες συμμετοχές της (’94-’97).

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *