Πολωνία: Στην Κρακοβία η Junior Eurovision 2020;

Σύμφωνα με τοπικά μέσα της Πολωνίας, η διοργάνωση του 18ου διαγωνισμού τραγουδιού της Junior Eurovision 2020 φαίνεται να έχει κλειδώσει, με την Κρακοβία να φιλοξενεί τον διαγωνισμό στην Πολωνία μετά την δεύτερη συνεχόμενη νίκη εντός έδρας.

Συνάντηση του δημάρχου της πόλης με το κανάλι

Σε συνάντηση προχώρησε σήμερα ο δήμαρχος της Κρακοβίας, Jacek Majchrowski με τον διευθυντή του δημόσιου καναλιού της Πολωνίας TVP, Jacek Kurski, αναφέρουν οι πηγές για συνεννόηση των δύο σχετικά με την διοργάνωση.

Παράλληλα, ο διευθυντής του καναλιού ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο μέσω της εκπομπής του Tomasz Kammel πως τις επόμενες μέρες θα έχουμε νέα από την πολωνική τηλεόραση, ενώ ταυτόχρονα δήλωσε πως οι συζητήσεις είναι αρκετά προχωρημένες.

“Θέλετε η Πολωνία να διοργανώσει την Junior Eurovision για ακόμη μία φορά; Τότε ας πιάσω δουλειά!”

Jacek Kurski, διευθυντής του TVP

Στην Tauron Arena η διεξαγωγή του διαγωνισμού

Σε δηλώσεις στην πολωνική εφημερίδα Wyborcza προχώρησε ο ειδικός αντιπρόσωπος για τις πολιτιστικές υποθέσεις του δημαρχείου της πόλης, Rafał Piaskowski, επιβεβαιώνοντας την συνάντηση του δημάρχου της πόλης και του διευθυντή του καναλιού, ενώ παράλληλα ανέφερε πως όλα δείχνουν πως το κανάλι θα αναλάβει για ακόμη μία φορά τον διαγωνισμό τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Στην συνέχεια, ο ειδικός αντιπρόσωπος αποκάλυψε πως η Tauron Arena θα είναι ο χώρο διεξαγωγής του διαγωνισμού.

“Μπορώ να επιβεβαίωσω πως ο πρόεδρος της Tauron Arena έχει κρατήσει τις ημερομηνίες για την διεξαγωγή του διαγωνισμού, και πως τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί με τους παραγωγούς για να συζητήσουν για λεπτομέρειες. Αμέσως μετά την συνάντηση, η πόλη θα διαπραγματευτεί με τους διοργανωτές για τους πιθανούς τρόπους συνεργασίας.”

Robert Piaskowski, Ειδικός Αντιπρόσωπος για τις πολιτιστικές υποθέσεις της πόλης

Εξάλλου, η Πολωνία έδειχνε να είναι η επικρατέστερη χώρα για να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό του 2020, αφού η Ισπανία εν τέλει απέσυρε την υποψηφιότητα για διοργάνωση του διαγωνισμού μετά και την δεύτερη θέση στον προηγούμενο διαγωνισμό, ενώ από την άλλη το Καζακστάν αδυνατεί να διοργανώσει, μιας και δεν είναι πλήρες μέλος της EBU – βασικό κριτήριο για διοργάνωση του θεσμού.

Δυστακτική η πόλη της Κρακοβίας, με μικρότερο προϋπολογισμό για το 2020

Κι ενώ αρχικά η απόφαση της πόλης για διοργάνωση του διαγωνισμού ήταν αρνητική, με τον δήμαρχο της πόλης να εξηγεί πως “τα έξοδα που βαρύνουν την τοπική κυβέρνηση για τη διοργάνωση της εκδήλωσης είναι δυσανάλογα προς τα αναμενόμενα κέρδη”, εντούτοις φαίνεται πως η απόφαση έχει αλλάξει άρδην. Το συμβούλιο της πόλης ενέκρινε τελικά ένα ψήφισμα που απευθύνθηκε στον δήμαρχο με τους περισσότερους να καταχωρούν θετική ψήφο.

Παράλληλα, όπως έδειξε στην συνάντηση σήμερα, δεν υπήρξε συζήτηση για το οικονομικό μεταξύ του δημάρχου και του προέδρου του καναλιού. Εν τω μεταξύ, στην περσινή διοργάνωση ο διευθυντής του καναλιού με τον δήμαρχο της Κρακοβίας ήρθαν σε επαφή για τη διοργάνωση της Junior Eurovision 2019 με τις δαπάνες που έπρεπε να καλύψει η οικοδέσποινα πόλη να ανέρχονται στα 3 εκατομμύρια PLN (γύρω στις 700 χιλιάδες ευρώ), χωρίς όμως να καταλήξουν σε συμφωνία και την πόλη της Γκλίβιτσε να αναλαμβάνει τα ηνία.

Ο μειωμένος σε σχέση με πέρσι προϋπολογισμός της πόλης, δείχνει πως η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί με λιγότερα χρήματα.

Καμία επίσημη ανακοίνωση από την EBU

Προς το παρόν, η EBU δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση για το ποια χώρα θα διοργανώσει τον επερχόμενο διαγωνισμό. Όπως αναφέρουν όμως τα τοπικά μέσα, ο πρόεδρος του καναλιού της Πολωνίας κέρδισε έπειτα από αίτηση την διοργάνωση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ενώ η αίτηση αφορούσε την διοργάνωση στην πόλη της Κρακοβίας.

Εν αναμονή λοιπόν και των επίσημων ανακοινώσεων, μπορείτε να παρακολουθήσετε ξανά τον διαγωνισμό του 2019 που διοργανώθηκε στην Γκλίβιτσε της Πολωνίας τον προηγούμενο Νοέμβριο.

Εάν τελικά η Πολωνία φιλοξενήσει τον 18ο διαγωνισμό τραγουδιού της Junior Eurovision, τότε θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού που μία χώρα αναλαμβάνει να διοργανώσει τον διαγωνισμό για δύο συνεχόμενες χρονιές.

Πως σας φαίνεται η πόλη της Κρακοβίας να φιλοξενήσει τον επερχόμενο διαγωνισμό της Junior Eurovision; Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την διοργάνωση της Junior Eurovision 2020 τον ερχόμενο Νοέμβριο. 

Πηγή: wyborcza.pl

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *