Ρουμανία: Ανακοινώθηκαν οι τρεις υποψήφιοι για το Ρότερνταμ | Αύριο η αποκάλυψη του εκπροσώπου!

Η δημόσια τηλεόραση της Ρουμανίας ανακοίνωσε πριν από λίγο τους τρεις καλλιτέχνες που βολιδοσκοπεί για την Eurovision 2020, σε συνεργασία με την Global Records. Πρόκειται για τρεις νέους καλλιτέχνες. Η αποκάλυψη του εκπροσώπου θα γίνει αύριο 11/2, μέσα από την ειδική εκπομπή που προβάλλεται κάθε ημέρα από την TVR.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν πριν από λίγο οι τρεις καλλιτέχνες που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Global Records, προκειμένου να εκπροσωπήσουν την Ρουμανία στο Ρότερνταμ είναι οι εξής:

  • Roxen
  • Diana V
  • Cesar

Ο Cesar δεν είναι αυτός που εκπροσώπησε την Ρουμανία το 2013, αλλά ένας νέος ταλαντούχος ερμηνευτής.

Πώς θα είναι η διαδικασία επιλογής του τραγουδιού;

Για πρώτη φορά, η ρουμανική συμμετοχή θα επιλεχθεί έμμεσα από μία ειδική κριτική επιτροπή. Οι κριτές θα λάβουν υπόψιν τους κριτήρια όπως τα φωνητικά, η καλλιτεχνία, η ενσυναίσθηση και η εκφραστικότητα. Αφού επιλεχθεί ο καλλιτέχνης, θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση (σαν camp), στο οποίο οι καλύτεροι Ρουμάνοι καλλιτέχνες και συνθέτες θα δημιουργήσουν τραγούδια για τον επιλεγμένο καλλιτέχνη.

Από το camp αυτό, 5 τραγούδια θα προκριθούν για να διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό. Τα τραγούδια θα επιλεχθούν από ειδικούς διαφόρων σχετικών επαγγελματικών χώρων (συνθέτες, στιχουργοί, μουσικολόγοι, ραδιοτηλεοπτικοί παραγωγοί. Οι ειδικοί αυτοί θα λάβουν υπόψιν τους κριτήρια, όπως ο ήχος, η πρωτοτυπία, η διαφορετικότητα του στυλ και το μήνυμα του τραγουδιού.

Κατά τη διάρκεια του εθνικού τελικού, 5 τραγούδια θα εκτελεστούν από τον επιλεχθέντα καλλιτέχνη. Το νικητήριο τραγούδι θα αποφασιστεί κατά 50% από την ψήφο των κριτών και κατά 50% από την ψήφο των τηλεθεατών. Σε περίπτωση ισοπαλίας, θα υπερισχύσει η ψήφος των τηλεθεατών.

Τέλος, ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Ρουμανίας TVR ανακοίνωσε πως η δισκογραφική εταιρία Global Records θα είναι η εταιρία με την οποία θα συνεργαστεί για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα τον Μάιο στο Ρότερνταμ.

Το χρονοδιάγραμμα της ρουμανικής επιλογής:

  1. Η ανακοίνωση του καλλιτέχνη που θα ταξιδέψει στο Ρότερνταμ – 11 Φεβρουαρίου
  2. Η δημοσιοποίηση των υποψήφιων κομματιών – 21 Φεβρουαρίου
  3. Η διεξαγωγή του εθνικού τελικού, Selecția Națională – 1 Μαρτίου

Αύριο λοιπόν θα μάθουμε τον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Ρουμανία στην Eurovision 2020!

Πηγή: TVR
1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *