Ρουμανία: Η Roxen θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο Ρότερνταμ!

Πριν από λίγο η δημόσια τηλεόραση της Ρουμανίας, TVR, ανακοίνωσε πως η Roxen αποτελεί την εκπρόσωπο της χώρας στο Ρότερνταμ. Την είδηση επιβεβαίωσε και η επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Η Roxen ανήκει στην δισκογραφική εταιρεία, Global Records, με την οποία θα συνεργαστεί, η TVR, για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα τον Μάιο στο Ρότερνταμ. Μόλις, τον προηγούμενο Αύγουστο κυκλοφόρησε το πρώτο της single με τίτλο, You Don’t Love Me, σε συνεργασία με τον Sickotoy, ενώ τον Νοέμβριο κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό single με τίτλο Ce-ti Canta Dragostea, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία.

Πώς θα είναι η διαδικασία επιλογής του τραγουδιού;

Για πρώτη φορά, η ρουμανική συμμετοχή θα επιλεχθεί έμμεσα από μία ειδική κριτική επιτροπή. Οι κριτές θα λάβουν υπόψιν τους κριτήρια όπως τα φωνητικά, η καλλιτεχνία, η ενσυναίσθηση και η εκφραστικότητα. Αφού επιλεχθεί ο καλλιτέχνης, θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση (σαν camp), στο οποίο οι καλύτεροι Ρουμάνοι καλλιτέχνες και συνθέτες θα δημιουργήσουν τραγούδια για τον επιλεγμένο καλλιτέχνη.

Από το camp αυτό, 5 τραγούδια θα προκριθούν για να διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό. Τα τραγούδια θα επιλεχθούν από ειδικούς διαφόρων σχετικών επαγγελματικών χώρων (συνθέτες, στιχουργοί, μουσικολόγοι, ραδιοτηλεοπτικοί παραγωγοί. Οι ειδικοί αυτοί θα λάβουν υπόψιν τους κριτήρια, όπως ο ήχος, η πρωτοτυπία, η διαφορετικότητα του στυλ και το μήνυμα του τραγουδιού.

Κατά τη διάρκεια του εθνικού τελικού, 5 τραγούδια θα εκτελεστούν από τον επιλεχθέντα καλλιτέχνη. Το νικητήριο τραγούδι θα αποφασιστεί κατά 50% από την ψήφο των κριτών και κατά 50% από την ψήφο των τηλεθεατών. Σε περίπτωση ισοπαλίας, θα υπερισχύσει η ψήφος των τηλεθεατών.

Η δημοσιοποίηση των υποψήφιων κομματιών αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 21 Φεβρουαρίου, ενώ ο εθνικός τελικός θα λάβει χώρα στις 1 Μαρτίου, στην πόλη Μπουζάου, σύμφωνα με όσα ανέφερε πρόσφατα ο δήμαρχος της πόλης, Constantin Toma, με έναν προϋπολογισμό που θα κυμανθεί μεταξύ των 150-200 χιλιάδων Ευρώ.

Η Ρουμανία στη Eurovision

H παρθενική εμφάνιση της χώρας στον διαγωνισμό της Eurovision πραγματοποιήθηκε το 1994 και η καλύτερη θέση της χώρας είναι η 3η θέση το 2005 με τους Luminița Anghel and Sistem και το 2010 με το δίδυμο των Paula Seling & Ovi.  Η χώρα μόνο τρεις φορές δεν έχει δώσει το παρόν στον τελικό, το 2016 όπου αν και είχε επιλεχθεί η συμμετοχή, εξαιτίας ενός μεγάλου χρέους της δημόσιας τηλεόρασης της Ρουμανίας προς την EBU, η χώρα αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον θεσμό για εκείνη την χρονιά, το 2018, όπου το συγκρότημα The Humans δεν κατάφερε να προκριθεί  στον τελικό, τερματίζοντας στην 11η θέση του ημιτελικού  και πέρσι ύστερα από έναν επεισοδιακό εθνικό τελικό, όπου νικήτρια ήταν η Ester Peony, η Ρουμανία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό, αφού το On a Sunday κατέλαβε την 13η θέση στον δεύτερο ημιτελικό.

Θα καταφέρει η Roxen να φέρει και πάλι την Ρουμανία στον Τελικό ύστερα από δύο χρόνια αποκλεισμού;

 

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. C.G
    C.G says:

    Ακόμα μία πολύ νεαρή τραγουδίστρια μετά την Ελλάδα, την Μάλτα, το Ισραήλ έρχεται να προστεθεί στις φετινές συμμετοχές. Θα ήθελα να δω την Ρουμανία με κάτι πιο ποιότικα μοντέρνο και σύγχρονο και αυτή η τραγουδίστρια νομίζω μπορεί να το υποστηρίξει.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *