Σλοβενία: Με την Ana Soklič και το “Voda” στο Ρότερνταμ!

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε ο μεγάλος Τελικός του EMA 2020, από όπου και προέκυψε ο εκπρόσωπος της Σλοβενίας στο Ρότερνταμ.

Οι 12 καλλιτέχνες που διεκδίκησαν το εισιτήριο για την Eurovision 2020 ήταν οι εξής:

  1. Simon VadnjalNisi sam
  2. Saška “Še kar lovim tvoj nasmeh
  3. Gaja Prestor “Verjamem vase
  4. Ana Soklič – Voda
  5. INMATE – The Salt
  6. Manca Berlec – Večnost
  7. Tinkara Kovač “Forever
  8. Božidar Wolfand – Wolf – Maybe Someday
  9. Parvani Violet – Cupid
  10. Klara Jazbec – Stop the World
  11. Imset – Femme Fatale
  12. Lina Kuduzović – Man Like U

Η επιλογή του καλλιτέχνη έγινε σε δύο γύρους:

Στον πρώτο γύρο η κριτική επιτροπή αξιολόγησε τα τραγούδια και καθόρισε ποια είναι τα 2 από τα 12 που επρόκειτο να προχωρήσουν στον Super Final.

Έπειτα από την αξιολόγηση αυτή, οι 2 super finalists ήταν οι εξής:

  1. Ana Soklič – Voda
  2. Lina Kuduzović – Man Like U

Στο δεύτερο γύρο, οι 2 πλέον υποψήφιες, ερμήνευσαν ξανά την συμμετοχή τους. Από τις 2 συμμετοχές, η τελική νικήτρια καθορίστηκε αποκλειστικά από τη ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού. Η κριτική επιτροπή δεν είχε καμία επιρροή στο δεύτερο μέρος του τελικού, αλλά είχε το δικαίωμα να παρέμβει, σε περίπτωση που υπήρχε κάποια τεχνική δυσκολία στο televoting.


Το αποτέλεσμα

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας κατά τον δεύτερο γύρο, μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η Ana Soklič, με το τραγούδι της, “Voda“.

Το αναλυτικό αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου είχε ως εξής:

Superfinal 
Draw Artist Song Televote Place
1 Ana Soklič “Voda” 5035 1
2 Lina Kuduzović “Man Like U” 4369 2

Πως σας φαίνεται ο 26ος εκπρόσωπος της Σλοβενίας στον διαγωνισμό της Eurovision;

Η Σλοβενία θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό του πρώτου ημιτελικού, στις 12 Μαΐου.

11 ΣΧΟΛΙΑ
  1. C.G
    C.G says:

    Δεν μου αρέσει αυτό το φορμάτ εθνικού τελικού που μια κριτική επιτροπή αποφασίζει ανάμεσα σε ποια 2 τραγούδια θα κληθεί να αποφασίσει το κοινό όταν υπάρχουν 12 συμμετοχές. Ας τα έκοβαν από πριν τα υπόλοιπα από την στιγμή που δεν θα έχουν την δυνατότητα να τα ψηφίσει το κοινό, ας επέλεγαν 5-6 για τον τελικό ή ας τα βαθμολογούσαν όλα και να δίνονταν όλα στο κοινό.

    Το νικητήριο δεν μου αρέσει, μου θυμίζει συμμετοχή άλλων δεκαετιών. Κούκλα η τραγουδίστρια πάντως. Για να είμαι δίκαιος δεν μου άρεσε καμία συμμετοχή στον εθνικό τελικό της Σλοβενίας εκτός λίγο από Inmate και Imset που δεν τους άκουσα και είδα όμως live οπότε δεν έχω άποψη.

    Δεν βλέπω πως μπορεί να διασωθεί η Σλοβενία από τον Α ημιτελικό.

    Λατρεμένη η περσινή τους συμμετοχή. Ακόμα την ακούω.

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Η Σλοβενία μετά από το δυναμικό hvala ne! Και το ονειρικό sebi φέτος με απογοητεύει. Δεν είχα ακούσει τα άλλα υποψήφια αλλά το συγκεκριμένο είναι σαν να ακούω τη συμμετοχή τους το 2017 ερμηνευμένο από γυναίκα στα σλοβενικά! Μόνο η φωνή της κοπέλας έχει ενδιαφέρον αλλά μια καλή φωνή δεν μπορεί να σώσει ένα αδιάφορο τραγούδι. (Βλ. Σλοβενία 2017/Κροατία 2019). Λογικά θα καταλήξει όπως και οι δύο συμμετοχές που προανέφερα και θα μείνει στον ημιτελικό.
    Δεν βλέπω την Σλοβενία (ακόμα και με τη στήριξη της Κροατίας και της Βόρειας Μακεδονίας) να επιβιώνει και να προκρίνεται φέτος.
    5/10 και στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης μου.

    Απάντηση
  3. ABC
    ABC says:

    Μου θυμμίζει παλιές καλές σλοβενικές συμμετοχές των ’90s. Δε με χαλάει καθόλου, ίσα ίσα μου αρέσει που ακούω Σλοβενικά (η ελευθερία της γλώσσας, τουτέστιν η ευρεία χρήρη των Αγγλικών με έχει κουράσει). Από την μέχρι τώρα σαβούρα (εκτός Ιταλίας), αυτό είναι αριστούργημα. Η κοπέλα είναι κουκλάρα & φωνάρα & με μια προσεγμένη εμφάνιση δεν αποκλείεται να τη δούμε & στον τελικό.

    Απάντηση
  4. Natasha
    Natasha says:

    Παρόλο που είναι στον α ημιτελικό δε την ξεγράφω ως φιναλίστ. Ξεχωρίζει από τ αυπόλοιπα και γνωριζουμε ότι οι βαλκανικές μπαλάντες εχουν το κοινό τους. Συν του ότι έχει Κροατία και Σκόπια για να την στηρίξουν.

    Απάντηση
  5. vangelis vt
    vangelis vt says:

    H συγκεκριμένη μπαλάντα βγάζει πολύ περισσότερο class από κάτι άλλες που βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των φαν όπως η Νορβηγία και η Αλβανία. Ελπίζω να την κρατήσει στα σλοβένικα.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *