Σουηδία: Αποτελέσματα Β’ Ημιτελικού Melodifestivalen 2020 | Anna Bergendahl και Dotter στον τελικό!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά ο δεύτερος ημιτελικός του Melodifestivalen 2020, με δύο ακόμη διαγωνιζόμενους να προκρίνονται στον τελικό της 7ης Μαρτίου και άλλους δύο να δίνουν ραντεβού στο γύρο της δεύτερης ευκαιρίας σε τρεις εβδομάδες στην Εσκίλστουνα.

Oι συμμετοχές του Δεύτερου Ημιτελικού:

  1. Klara Hammarström – “Nobody”
  2. Jan Johansen – “Miraklernas Tid”
  3. Dotter – “Bulletproof”
  4. Mendez feat. Alvaro Estrella – “Vamos Amigos”
  5. Linda Bengtzing – “Alla Mina Sorger”
  6. Paul Rey – “Talking In My Sleep”
  7. Anna Bergendahl – “Kingdom Come”

Παρουσιαστές και του δεύτερου ημιτελικού οι Lina HedlundLinnea Henriksson και David Sundin.

Ας δούμε αναλυτικά τις εμφανίσεις των υποψηφίων:

Klara Hammarström – “Nobody”

Η Klara Hammarström συμμετέχει πρώτη φορά στο Melodifestivalen και είναι 20 χρονών. Έγινε γνωστή μέσα από την συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά Familjen Hammarström. Μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει δύο single. Για πολλούς ήταν έκπληξη η συμμετοχή της στο Melodifestivalen.

Jan Johansen – “Miraklernas Tid”

Ο Jan Johansen αντικατέστησε τον Thorsten Flinck κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αφού ο τελευταίος είχε κάποια θέματα με την δικαιοσύνη που δεν του επέτρεπαν την συμμετοχή του. Ο Jan Johansen έχει κερδίσει ήδη μία φορά το Melodifestivalen στο μακρινό 1995 και στην συνέχεια κατέκτησε την τρίτη θέση για την Σουηδία στην Eurovision με το τραγούδι Se på mig.

 

Dotter – “Bulletproof”

Η Johanna Maria Jansson ή αλλιώς Dotter είναι 33 χρονών και αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή της στο Melodifestivalen, χωρίς όμως τότε να προκριθεί στον τελικό. Έχει επιλέξει αυτό το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο, θέλοντας να τονίσει ότι όλοι είμαστε κόρες και γιοι της μητέρας φύσης. Ακολουθεί τον vegan τρόπο ζωής και τα τραγούδια της σύχνα έχουν σχετικούς προβληματισμούς.

Mendez feat. Alvaro Estrella “Vamos Amigos”

Με καταγωγή από την Χιλή, αλλά με βάση του την Σουηδία, ο Mendez είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του σημερινού ημιτελικού. Έχει χρυσούς και πλατινένιους δίσκους, ενώ το 2002 κέρδισε το βραβείο του καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη στα βραβεία του MTV. O Αlvaro Estrella γεννήθηκε στην Σουηδία, αλλά επίσης έχει καταγωγή από την Χιλή. Έγινε περισσότερο γνωστός ως χορευτής παρά ως ερμηνευτής.

Linda Bengtzing – “Alla Mina Sorger”

Η Linda Bengtzing θεωρείται ως μία από τις πιο δημοφιλείς pop τραγουδίστριες της Σουηδίας. Ξεκίνησε την καριέρα της από το Fame Factory (το δικό μας Fame Story) το 2004. Αυτή θα είναι η έβδομη συμμετοχή της σε Melodifestivalen. Έχει βρεθεί στον τελικό τέσσερις φορές, αλλά καμία φορά δεν κατάφερε να κερδίσει!

Paul Rey – “Talking In My Sleep”

Άλλος ένας καλλιτέχνης με χιλιανή καταγωγή. Η μητέρα του Paul Rey έγινε πολιτικός πρόσφυγας στο Παρίσι αρχικά και αργότερα στην Σουηδία, αφού κυνηγήθηκε στην χώρα της από την δικτατορία του Pinoset. Ο Paul Rey είναι 28 χρονών. Μετά από μια απόπειρα για καριέρα στις ΗΠΑ, ο Paul επέστρεψε στην Σουηδία όπου γρήγορα υπέγραψε δισκογραφικό συμβόλαιο. Αυτό είναι το ντεμπούτο του στο Melodifestivalen.

Anna Bergendahl “Kingdom Come”

Η Anna Bergendahl είναι 29 χρονών και κατέχει το αρνητικό ρεκόρ ως τη μοναδική καλλιτέχνιδα που δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της Eurovision. Έχει κερδίσει ήδη μια φορά το Melodifestivalen, στην εν λόγω χρονιά (το 2010). Το τραγούδι της τότε, This Is My Life, παρ’ όλα αυτά κατάφερε να φθάσει στο Νο1 των σουηδικών charts. Αυτή θα είναι η τρίτη της συμμετοχή στο Melodifestivalen, αφού συμμετείχε και πέρσι, φθάνοντας μάλιστα στον τελικό. Το τραγούδι της υπογράφει ο διάσημος Σουηδός δημιουργός Thomas G: Son.

Αποτελέσματα

Μόνο το τηλεοπτικό κοινό ψηφίζει στους ημιτελικούς του Melodifestivalen. Η ψηφοφορία έχει δύο γύρους. Στον πρώτο γύρο προκρίνονται τα πέντε πρώτα τραγούδια σε ψήφους. Στο δεύτερο γύρο, τα δύο τραγούδια που συγκεντρώνουν συνολικά τις περισσότερες ψήφους προκρίνονται απευθείας στον τελικό του Melodifestivalen, ενώ το τρίτο και το τέταρτο, θα έχουν άλλη μία ευκαιρία, στο Andra Chansen. Το πέμπτο σε ψήφους τραγούδι, αποχαιρετά και αυτό το διαγωνισμό.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:

Στον τελικό προκρίνεται και ερμηνεύει ξανά η Anna Bergendahl με το Kingdom Come!

Στην δεύτερη ευκαιρία προκρίνονται οι Paul Rey και Mendez feat. Alvaro Estrella .

Η δεύτερη συμμετοχή που περνάει στον τελικό είναι η Dotter με το τραγούδι “Bulletproof”,

ενώ η Klara Hammarström τερμάτισε στην 5η θέση του ημιτελικού και δεν καταφέρνει να συνεχίσει στον διαγωνισμό!

Ραντεβού το επόμενο Σάββατο με τον τρίτο ημιτελικό του Melodifestivalen, στο Λούλεο .

8 ΣΧΟΛΙΑ
  1. C.G
    C.G says:

    Ναι μωρή Dotter τρέλα, απευθείας στον τελικό. Θεάρα, γυναικάρα, καλλιτεχνάρα. Όπως καταλαβαίνετε δεν είμαι αντικειμενικός. Αγαπώ χρόνια Dotter. Πολύ δυνατή σκηνική παρουσία από την άλλη λατρεία την Άννα. Το 2010 ήταν η τελευταία φορά (πλην Euphoria) που μου άρεσε Σουηδική συμμετοχή και την είχα νικήτρια αλλά έμεινε στον ημιτελικό. Το φετινό τραγούδι της δεν με τρελαίνει ούτε με χαλάει φυσικά, και σκηνικά είναι πολύ δυνατό. Δεν νομίζω ότι έχει καμία πιθανότητα η Dotter να κερδίσει το MF αλλά η Άννα νομίζω έχει πολλές.

    Απάντηση
  2. Eurodisaster
    Eurodisaster says:

    Αγαπώ την Dotter εδώ και λίγα χρόνια, οπότε δεν μπορώ να είμαι απόλυτα αντικειμενικός, θεωρώ ωστόσο πως σαφώς και άξιζε την απευθείας πρόκριση στον τελικό. Η καλύτερη έως τώρα.
    Η Άννα δεν ξέρω, αλλά δεν μ’ αρέσει καθόλου. Ο μόνος λόγος που θα την ήθελα νικήτρια του ΜF θα ήταν για να τη δω να πηγαίνει και ν’ αποκλείει τη Σουηδία για 2η φορά. <3

    Απάντηση
  3. Giannis Argyriou
    Giannis Argyriou says:

    Ομολογώ ότι δεν πέριμενα πως ο GSon θα μπορούσε να γράψει ακόμα ένα τόσο ωραίο τραγούδι. Οι στίχοι είναι υπέροχοι και η ερμηνεια κ η παρουσιαση της Αννα εκπληκτικη. Το αγαπημενο μου μεχρι στιγμης στην Σουηδια!

    Απάντηση
  4. Μάριος
    Μάριος says:

    Eν τω μεταξύ, το εφέ της Dotter με τη δέσμη φωτός στο χέρι της είναι αυτό που ζητούσε απεγνωσμένα η Τερζή από τους Πορτογάλους και δεν πήρε ποτέ….

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *