Σουηδία: Αποτελέσματα Δ’ Ημιτελικού Melodifestivalen 2020 | Hanna Ferm και Victor Crone στον τελικό!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά ο τέταρτος ημιτελικός του Melodifestivalen 2020, με δύο ακόμη διαγωνιζόμενους να προκρίνονται στον τελικό της 7ης Μαρτίου και άλλους δύο να δίνουν ραντεβού στο γύρο της δεύτερης ευκαιρίας το ερχόμενο Σάββατο 29 Φεβρουαρίου στην Εσκίλστουνα.

Oι συμμετοχές του Τέταρτου Ημιτελικού:

  1. “We Are One” – Frida Öhrn 
  2. “Molnljus” – William Stridh 
  3. “Carpool Karaoke” – Nanne Grönvall 
  4. “Troubled Waters” – Victor Crone 
  5. “Surface” – Ellen Benediktson & Simon Peyron
  6. “Om du tror att jag saknar dig” – Jakob Karlberg 
  7. “Brave” – Hanna Ferm

Ας δούμε αναλυτικά τις εμφανίσεις των υποψηφίων:

“We Are One” – Frida Öhrn 

Την αυλαία του τέταρτου ημιτελικού ανοίγει η 40 ετών Frida, η οποία μετρά αρκετά χρόνια στην μουσική βιομηχανία της χώρας και με αρκετές επιτυχίες στο ενεργητικό της τόσο στην Σουηδία όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Το 2009 συμμετείχε στο Melodifestivalen ως μέλος του συγκροτήματος Cookies ‘N’ Beans με το “What If” και το 2013 με το “Burning Flags”, χωρίς να καταφέρει και στις δύο της προσπάθειες να περάσει στον τελικό. Από το 2016 ξεκίνησε και επίσημα την σόλο της καριέρα και φέτος επιστρέφει στο Melodifestivalen με ένα pop-country κομμάτι και έτοιμη να διεκδικήσει για πρώτη φορά ένα από τα εισιτήρια της επόμενης φάσης.

“Molnljus” – William Stridh 

Επόμενος στην σκηνή ο 23χρονος William, ο οποίος έγινε γνωστός στην χώρα από την συμμετοχή του στο Idol 2018, όπου και τερμάτισε στην πέμπτη θέση. Την ίδια χρονιά σχηματίζει το συγκρότημα “The Audrey” και σημειώνει επιτυχία με το τραγούδι “Body Language”.  Η φετινή του συμμετοχή είναι εξ ολοκλήρου στα σουηδικά και ο ίδιος βρίσκεται ανάμεσα στους δημιουργούς του κομματιού.

“Carpool Karaoke” – Nanne Grönvall 

Η Nanne φέτος πραγματοποιεί την 7η συμμετοχή της στο Melodifestivalen, με καλύτερο αποτέλεσμα αυτό του 1996 όπου εκπροσώπησε την χώρα στην Eurovision με το συγκρότημα “One More Time” και κατέκτησε την τρίτη θέση. H μεγαλύτερη της επιτυχία βέβαια ήταν η συμμετοχή της το 2005, “Håll om mig”, όπου τερμάτισε στην δεύτερη θέση. Φέτος υπογράφει και την συμμετοχή του Jakob Karlberg, ο οποίος συμμετέχει στον ίδιο ημιτελικό.

“Troubled Waters” – Victor Crone 

Επόμενη συμμετοχή είναι αυτή του Victor Crone, ο οποίος αν και Σουηδός, πέρσι εκπροσώπησε την Εσθονία στην Eurovision και κατέκτησε την 20η θέση στον τελικό. Βέβαια αυτή δεν είναι η πρώτη προσπάθεια του στο Melodifestivalen, καθώς το 2015 συμμετείχε με τον ράπερ Behrang Miri και το “Det rår vi inte för”, χωρίς να καταφέρει να περάσει στον τελικό.

“Surface” – Ellen Benediktson & Simon Peyron

Ο Simon αποτελεί μέλος του metal συγκροτήματος Outtrigger, το οποίο το 2014 συμμετείχε στο Melodifestivalen 2014, καταφέρνοντας να περάσει στον γύρο της δεύτερης ευκαιρίας. Εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με την δική μας Έλενα Παπαρίζου και έτσι δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό. Η Ellen κατάφερε την ίδια χρονιά να περάσει απευθείας στον τελικό με το τραγούδι “Songbird” και να τερματίσει στην 7η θέση του τελικού, ενώ την επόμενη χρονιά με το “Insomnia” κατέκτησε την 5η θέση στον ημιτελικό της και από τότε δεν ξανά δήλωσε ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό. Φέτος, οι δύο ερμηνευτές ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία μπαλάντα και ελπίζουν να κερδίσουν ένα από τα εισιτήρια του μεγάλου τελικού.

“Om du tror att jag saknar dig” – Jakob Karlberg 

Προτελευταία συμμετοχή για απόψε είναι αυτή του Jakob, ο οποίος από νεαρή ηλικία ασχολείται με την μουσική και συμμετέχει σε διάφορα μουσικά φεστιβάλ. Το 2011 συμμετείχε στο Idol της Σουηδίας και το  2015 ο δίσκος του έγινε τέσσερις φορές πλατινένιος και έκτοτε ακολούθησε και περιοδείες σε ολόκληρη την χώρα.

“Brave” – Hanna Ferm

Τον τέταρτο και τελευταίο ημιτελικό κλείνει η Hanna Ferm, η οποία πέρσι κατέκτησε μία απευθείας θέση στον τελικό του Melodifestivalen με τον LIAMOO και το “Hold You” τερματίζοντας στην τρίτη θέση. Η Hanna θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της χώρας στην ποπ σκηνή και μετά την δεύτερη θέση στο Idol 2017 η καριέρα της εκτοξεύθηκε. Η ίδια θεωρείται ένα από τα φαβορί του φετινού διαγωνισμού, καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα βρισκόταν στην πρώτη θέση των στοιχημάτων για την νίκη του φετινού Melodifestivalen.

 

Αποτελέσματα

Μόνο το τηλεοπτικό κοινό ψηφίζει στους ημιτελικούς του Melodifestivalen. Η ψηφοφορία έχει δύο γύρους. Στον πρώτο γύρο προκρίνονται τα πέντε πρώτα τραγούδια σε ψήφους. Στο δεύτερο γύρο, τα δύο τραγούδια που συγκεντρώνουν συνολικά τις περισσότερες ψήφους προκρίνονται απευθείας στον τελικό του Melodifestivalen, ενώ το τρίτο και το τέταρτο, θα έχουν άλλη μία ευκαιρία, στο Andra Chansen. Το πέμπτο σε ψήφους τραγούδι, αποχαιρετά και αυτό το διαγωνισμό.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:

Στον τελικό προκρίνεται και ερμηνεύει ξανά η Hanna Ferm

Στην δεύτερη ευκαιρία προκρίνονται οι Frida Öhrn και Ellen Benediktson & Simon Peyron

Η δεύτερη συμμετοχή που περνάει στον τελικό είναι ο Victor Crone 

Ο William Stridh τερμάτισε στην 5η θέση του ημιτελικού και δεν καταφέρνει να συνεχίσει στον διαγωνισμό!

Ραντεβού το επόμενο Σάββατο με τον γύρο της Δεύτερης Ευκαιρίας, όπου 8 ζευγάρια θα αναμετρηθούν σε 4 μονομαχίες για τις 4 τελευταίες θέσεις του τελικού του Melodifestivalen 2020!

1 reply
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αναμενόμενα αποτελέσματα σε ακόμα έναν μέτριο προς κακό ημιτελικό.
    Τρομερά αδύναμο το φετινό MF. Προσωπικά από τις 28 συμμετοχες που ακούσαμε μόνο το bulletproof της Dotter με κέρδισε.Ελπιζω να στείλουν την Dotter.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *