Σουηδία: Στοίχηματα πρώτη η Dotter, προβολές πρώτη η Hanna, itunes πρώτη η Anna Bergendahl!

Το Melodifestivalen φέτος είναι γένους θηλυκού, τουλάχιστον έτσι φαίνεται μέχρι στιγμής, με τρεις γυναίκες ερμηνεύτριες να διεκδικούν σχεδόν επί ίσοις όροις την νίκη και την εκπροσώπηση της Σουηδίας στην Eurovision 2020. Τι λένε όμως τα στοιχήματα, οι προβολές στο YouTube και τα downloads στο iTunes; Μας δίνουν μια ξεκάθαρη εικόνα για το ποια θα στεφθεί νικήτρια το Σάββατο 7 Μαρτίου στην Friends Arena ή μπερδεύουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση;

Στοιχήματα: Πρώτο το Bulletproof της Dotter

Πρώτη και με διαφορά ασφαλείας είναι η Dotter με το Bulletproof αφού κάποια στοιχηματικά γραφεία της δίνουν αποδόσεις κάτω από 2. Πιο πίσω στην δεύτερη θέση είναι το Kingdom Come της Anna Bergendahl και σε μικρή απόσταση είναι το Brave της Hanna Ferm.

Το πρόβλημα με τα στοιχήματα φέτος στο Melodifestivalen είναι ότι σχεδόν σε όλους τους ημιτελικούς (με εξαίρεση τον τέταρτο), απέτυχαν να προβλέψουν τους δύο νικητές. Θα  δούμε αν αποτύχουν και στον τελικό ή θα είναι ακριβέστερα αυτή την φορά.

Προβολές YouTube: Κορυφή για την Hanna Ferm και το Brave

Περισσότερες προβολές στο YouTube έχει την στιγμή που γράφονταν το εν λόγω άρθρο το Brave της Hanna Ferm, με περισσότερες από 117.000 προβολές. Η Hanna Ferm ήταν εξ αρχής ένα από τα μεγάλα φαβορί για την νίκη στο Melodifestivalen και φυσικά κανείς δεν μπορεί να την αφαιρέσει από τους πιθανούς νικητές.

Δεύτερη σε προβολές λίγο πιο χαμηλά είναι το Bulletproof της Dotter, που ενώ ξεκίνησε δυναμικά το βράδυ του Σαββάτου όταν ανέβηκαν τα βίντεο στο YouTube, μέσα στην Κυριακή η Hanna Ferm πέρασε μπροστά.

Τρίτη με 76.000 προβολές είναι το Kingdom Come της Anna Bergendahl. Τα υπόλοιπα υποψήφια τραγούδια βρίσκονται αρκετά πιο χαμηλά.

Περισσότερα downloads στο iTunes για την Anna Bergendah

Αντίστροφη εικόνα επικρατεί στο iTunes Charts της Σουηδίας, που αφορά τα downloads. Το Kingdom Come για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, από όταν δηλαδή κυκλοφόρησαν τα τραγούδια, είναι στην κορυφή. Δεύτερο εδώ είναι το Brave της Hanna Ferm και τρίτο το Bulletproof της Dotter.

Μάχη για τρεις η νίκη στο Melodifestivalen

Όπως αντιλαμβάνεστε τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει και αν αναλογιστεί κανείς ότι η ψηφοφορία του κοινού στο Melodifestivalen γίνεται σε ηλικιακά γκρουπ, η όποια πρόβλεψη είναι ακόμη πιο παρακινδυνευμένη. Με ενδιαφέρον φυσικά αναμένουμε και τον γύρο της δεύτερης ευκαιρίας το επόμενο Σάββατο και τις όποιες ανατροπές φέρει στον πίνακα των στοιχημάτων, τις προβολές στο YouTube και τα downloads στο iTunes.

Πηγή: Eurovisionworld, YouTube, popvortex

 

20 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Miltos
    Miltos says:

    Φέτος νοιώθω για πρώτη φορά μετά από χρόνια ότι το melfest είναι εξαιρετικά αδύναμο, δε ξέρω εμένα αυτό μου μετέδωσαν οι συμμετοχές! Ακόμα και το Bulletproof που είναι πρώτο μου φαίνεται πολύ χιλιοακουσμενο! Νομίζω πως φέτος η Σουηδία ίσως και να μην πάει τόσο καλά!

    Απάντηση
  2. Reverb
    Reverb says:

    Δεν θα έδινα πολύ σημασία στο YouTube. Η hanna έχει τυπικά προβάδισμα εκεί ως προϊόν talent show και οι εμφανίσεις της Anna και της Dotter ανεβοκατέβαιναν παράνομα επί δύο βδομάδες.

    Απάντηση
  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Γυναικεία υπόθεση η εκπροσώπηση στη Σουηδία φέτος.
    Προσωπικά το bulletproof το προτιμώ με διαφορά. Τα άλλα δύο είναι αξιοπρεπή αλλά σαν κάτι να λείπει.
    Με την dotter η Σουηδία ενδεχομένως να διεκδικήσει και τη νίκη δεδομένου ότι υπάρχει μια αγάπη από τις επιτροπές εδώ και χρόνια και σαν τραγούδι μπορεί να ψηφιστεί ψηλά και από το κοινό.
    Νομίζω ότι εκτός συγκλονιστικου απρόοπτου η dotter θα κερδίσει

    Απάντηση
  4. C.G
    C.G says:

    Αρχικά η Σουηδία είναι από τις λιγότερο αγαπημένες μου χώρες στον θεσμό. Μια συμμετοχή το 12′ και μια το 10′ που αποκλείστηκε μου άρεσα τα πολλά τελευταία χρόνια σε αντιστοιχία με τις θέσεις που παίρνει.

    Φέτος έχουν την Dotter που αγαπώ και το παρακολουθώ με μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Εντυπωσιάστηκα που είδα στο άρθρο ότι η Hanna πέρασε πρώτη στα views αφού η Dotter προηγούνταν πολύ. Βέβαια η Hanna έχει τα μισά likes της Dotter και διπλάσια dislikes. Επίσης το Bulletproof είχε και κάτι χιλιάδες άλλες προβολές τόσες μέρες σε άλλα βίντεο ενώ η Hanna μόνο αυτό. Η Αννα είναι πολύ πίσω στα views με τα ίδια πάντως likes με την Hanna.

    Στην ουσία τώρα, θεωρώ ότι θα είναι μάχη μεταξύ Dotter και Anna. Η Hanna ούτε τραγούδι έχει ούτε σκηνική παρουσία δυνατή. Νομίζω οι κριτικές επιτροπές θα την έχουν χαμηλά και δεν θα σώνεται από τον κόσμο. Μεταξύ Dotter και Anna, αν και θέλω να νικήσει η Dotter νομίζω θα έχουμε την ανατροπή και θα νικήσει η Anna. Και για το σασπένς, και γιατί είναι πιο δημοφιλής, και γιατί έφτασε κοντά πέρυσι, και γιατί συμπληρώνει 10 χρόνια από την προηγούμενη συμμετοχή της και θα το δουν ως επιστροφή για εκδίκηση. Δεν με χαλάει και η Anna αλλά προτιμώ την υπέροχη συμμετοχή της το 10′.

    Υ.Γ Και βγαίνει λέει νικητής ο Robin ή o Felix και γελάμε. Σουδία είναι αυτή όλα είναι πιθανά.

    Η τριάδα μου:

    Dotter
    Anna
    The Mamas

    μετά το χάος….

    Απάντηση
      • C.G
        C.G says:

        Ευχαριστώ Γιάννη (μου επιτρέπεις τον ενικό γιατί σε διαβάζω από πιο παλιά σε άλλο σάιτ και μου άρεσαν πολύ τα άρθρα σου που είχαν να κάνουν με τα τριγύρω της Γιουροβίζιον όπως πολιτική προσέγγιση, κοινωνική κτλ. Ελπίζω να καταλαβαίνεις για ποια άρθρα σου λέω).

        Κάτι τέτοιο προβλέπω ναι. Αφενός τα στοιχήματα δεν επαληθεύονται πάντα, αφετέρου η Dotter δεν έχει την δυναμική που έχει η Anna στη Σουηδία και ειδικά στους eurofans. Επίσης μιλάμε για την Σουηδία που κέρδισε και το You που ήρθε από την δεύτερη ευκαιρία. Γι’ αυτό λέω μην δούμε κανέναν Felix.

        Απάντηση
        • Giannis Argyriou
          Giannis Argyriou says:

          Φυσικά σου επιτρέπω ενικό..μου αρέσουν οι αναλύσεις σου κ ευχαριστω για τα καλά σου λόγια. Κάνε με add στο fb να τα λέμε κ εκεί.

          Απάντηση
    • C.G
      C.G says:

      Επίσης να προσθέσω ότι το βίντεο της Hanna έχει 188 σχόλια με τα μισά ίσως και παραπάνω να μην είναι θετικά, της Anna 157 όλα θετικά και της Dotter 1229 αποθεωτικά. Πολλά σχόλια βέβαια και για τα 3 βίντεο είναι από μη Σουηδούς φανς του θεσμού που δεν ψηφίζουν. Στα τοπ επίσης των φανς στο γιουτιουμπ επικρατεί η Dotter.

      Υ.Γ Ναι απ’ ότι καταλάβατε ο ζήλος μου ήταν υπερβάλλων στο τσεκάρισμα για να δω ποιοί και πόσο απειλούν την Dotter.

      Υ,Γ 2 Η Λιθουανία υπερδιπλασίασε την διαφορά για νίκη σε σχέση με την 2η Ιταλία!!! Κάτι μου λέει ότι θα γίνει ότι με Toy ή Occidentalis Karma μέχρι τον Μάιο και ή που θα επαληθευτεί το φαβορί ή όχι. Ελπίζω ναι, προβλέπω όχι. Για την Λιθουανία μιλάμε.

      Απάντηση
      • vangelis vt
        vangelis vt says:

        H Ηanna είναι και πρώτη στις ακροάσεις του Spotify που έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία στη Σουηδία από το ΥοuTube και το I-tunes. Και ναι, υπάρχει υπερβάλλον ζήλος από τους οπαδούς της Dotter επειδή για κάποιο λόγο θεωρούν ότι αδικήθηκε την προηγούμενη φορά που κόπηκε και ιστορίες για αγρίους. Οπότε δεν θα έδινα τόση σημασία στα αποθεώτικα σχόλια για το copy-paste της Sia ούτε αντίστοιχα στην προσπάθεια να πλήξουν την κύρια αντίπαλό της.

        Όσο για τη Λιθουανία και τα στοιχήματα είναι πολύ νωρίς, αφού ακόμα ξέρουμε μόνο 13 τραγούδια. Σίγουρα πάντως θα είναι από αυτά που θα παίξουν ψηλά.

        Απάντηση
        • vangelis vt
          vangelis vt says:

          Και στο Spotify τα streams από πού προέρχονται; Η Hanna έχει το πιο “τωρινό” τραγούδι ασχέτως αν το live είναι ό,τι νά’ναι (όπως είναι και όλα τα υπόλοιπα βέβαια)

          Απάντηση
  5. gogos
    gogos says:

    Προσωπικά το Move των The Mamas είναι το αγαπημένο μου για φέτος από Σουηδία και εύχομαι να το δω-ακούσω και στην Ολλανδία!
    Dotter & Anna Bergendahl είναι οι επόμενες στην δική μου λίστα.

    Απάντηση
  6. Amesc
    Amesc says:

    Αρχικά, επειδή είναι το πρώτο comment που γράφω, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο στην ομάδα του site γιατί είναι πολύ ωραίο που έχουμε μια σελίδα στα ελληνικά να δημοσιεύει τακτικά τόσες αναλύσεις για την eurovision και για τους εθνικούς τελικούς (όπως το melodifestivalen που εγώ προσωπικά αγαπώ πάρα πολύ από το ’15).

    Στο δια ταύτα, μια επανάληψη του τελικού του 2017 που άλλον ήθελαν οι στιχοιματικές, άλλον οι επιτροπές και άλλον ο κόσμος δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση. Θεωρώ μεγάλο λάθος των στοιχιματικών να δίνουν ποσά κάτω από το 2 σε ένα όνομα μπορεί ναι μεν μπορεί να φαντάζει ως το μοναδικό που μπορεί να πάρει την πρωτιά στην esc, όμως έχει δημιουργήσει τεράστιο hype μονάχα στους ευρωπαίους και είναι το λιγότερο commercial όνομα στη Σουηδία ανάμεσα στα 3 φαβορί. Πάντως, πιστεύω ότι οι επιτροπές θα πάνε με την πιο safe επιλογή (όπως κάνουν συνήθως) η οποία θα είναι είτε η dotter είτε η hanna γιατί έχουν τα πιο ραδιωφονικά κομμάτια και ο κόσμος θα βγάλει την anna (της οποίας το είδος δεν θεωρώ ότι αγαπάνε πολύ οι επιτροπές αλλά δεν αποκλείεται να αλλάξει αυτό φέτος). Το πια θα νικήσει είναι αρκετά αμφίρροπο.

    Προσωπικά, δεν θα είχα κανένα θέμα να στείλουν την dotter ή την Hanna γιατί έχουν πολύ ωραία τραγούδια τα οποία είναι ναι μεν χιλιοακουσμένα (ειδικά της Dotter αν και φαίνεται να έχει ξεχαστεί λίγο ότι ακούγεται σαν τραγούδι της Sia) όμως και οι δύο έχουν τρομερές φωνές και βγάζουν η καθεμία με τον τρόπο της μια χάρη στην σκηνή. Όσο για την Anna την σέβομαι και χαίρομαι πολύ που νιώθει το τραγούδι της, όμως αυτού του είδους η pop δεν μου ψιλοαρέσει

    Απάντηση
    • Reverb
      Reverb says:

      Η Dotter έχει δυνατό fanbase και δεν είναι σε καμία περίπτωση το λιγότερο εμπορικό όνομα από τα τρία. Αυτή η θέση άνηκε στην Anna μέχρι την κυκλοφορία του Kingdome come και του αέρα που φύσηξε στο itunes, αέρας που δείχνει μάλλον πια και αλλαγή στην “black list” συνθήκη στην οποία είχε περιπέσει με τον αποκλεισμό του 2010. Για την ακρίβεια η μόνη κερδισμένη σε περίπτωση που χάσει τη μάχη είναι η Anna που φεύγει από το melo με στρωμένο redemption story χωρίς να χρειαστεί να περάσει πάλι από τη δοκιμασία του ημιτελικού. Και στην περίπτωση πάντως που έπρεπε να δοκιμαστεί οι φανς δεν θα την άφηναν πια ξεμείνει στους ημιτελικούς. Γνώμη μου είναι πως η Hanna έχει προβάδισμα στο televoting με την ιδιότηα του household name που της εξασφαλίζει το παρελθόν της σε talent show, η εμφάνιση της όμως δεν θα κερδίσει τις επιτροπές. Είναι τρομερά messy και σχεδόν μου κάνει εντύπωση που την υπογράφει ο Zain και ο Daniel. Λογικά κάποιο από τα στοχεία της εμφάνισης έχει μέινει από δικό της πείσμα. Η Anna επίσης θα έχει δυσκολία να αποδώσει τη σκηνική της εμφάνιση στο Ροττερνταμ. Τις περισσεύει ήδη ένας χορευτής και χρειάζεται πολλές γυναικίες φωνές για να αποδώσει το ίδιο φωνητικό αποτέλεσμα χωρίς ηχογραφημένα φωνητικά (αν και οι Σουηδοί πάντα μαγικά παρακάμπτουν τέτοιες δυσκολίες κάπου μεταξύ πρώτης και δεύτερης πρόβας). Η μόνη περίπτωση να χάσει η Dotter την ψήφο των επιτροπών είναι η φωνητική της αστάθεια στο live. Θα έλεγα οτι παίζουν και οι τρεις υπό ίσους όρους γι’ αυτό και συμφωνώ με το παραπάνω σχόλιο ότι έυκολα κάποιος Felix ξεγλιστράει από την andra chansen και τους φέρνει το τοπ 3 άνω κάτω.

      Απάντηση
  7. Μάριος
    Μάριος says:

    Δεν θα υπάρχει καμία αμφίρροπη κατάσταση στο τέλος. Αντίθετα, τα σενάρια για μάχη της Bergendalh και της Ferm για την πρωτιά είναι αυτά που είναι προβολές των επιθυμιών των fan. Είναι πολύ καθαρά τα πράγματα φέτος για το ποιο τραγούδι έχει το ρεύμα για να κερδίσει.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *