Τσεχία: Με τον Benny Cristo και το “Kemama” στη Eurovision 2020!

Η δημόσια τηλεόραση της Τσεχίας ανακοίνωσε πριν από λίγο το νικητήριο τραγούδι της εθνικής επιλογής, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον 65ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού, τον Μάιο στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας!

Ο Benny Crusto με το Kemama έλαβε το εισιτήριο για την Τσέχικη εκπροσώπηση και πλέον ξεκινά τα σχέδια για το ταξίδι στην Ολλανδία. Υπενθυμίζεται πως ο νικητής καθορίστηκε από το συνδυασμό των ψήφων του κοινού και από μια δεκαμελή διεθνή κριτική επιτροπή, στον διαδικτυακό εθνικό τελικό που πραγματοποίησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ανάμεσα σε αυτούς που ψήφισαν ήταν και η περσινή μας εκπρόσωπος Κατερίνα Ντούσκα!

Οι εφτά διαγωνιζόμενοι και τα τραγούδια που διεκδίκησαν το εισιτήριο για το Ρότερνταμ ήταν:

Tα αποτελέσματα

 

Πέρσι, στο Τελ Αβίβ την Τσεχία εκπροσώπησαν οι Lake Malawi με το τραγούδι A Friend Of A Friend, το οποίο κατέλαβε την ενδέκατη θέση με 157 βαθμούς. Ήταν η δεύτερη καλύτερη θέση της Τσεχίας στον διαγωνισμό, μετά την έκτη θέση του Mikolas Josef το 2018.

Πως σας φαίνεται η συμμετοχή της Τσεχίας στην Eurovision 2020;

15 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Δεν γίνεται να έχεις 4-5 αξιόλογα τραγουδια στην επιλογή του εθνικού τελικού που θα μπορούσαν να μπουν ακόμη και στη 10αδα η 5αδα και να επιλέγεις το χειρότερο…
    Είναι σαν να ακούω κακιστη αντιγραφή της συμμετοχής της Γαλλίας το 2010!
    Τέτοια τραγούδια πάνε απατα στις επιτροπές και στο televoting έχουν μέτριο πλασάρισμα, ειδικά τώρα που το στέλνει η Τσεχία νομίζω ότι οδεύουν προς αποκλεισμό ή για ένα χαμηλό πλασάρισμα. Το μόνο που τους σώζει ότι βρίσκονται στον 2ο αδύναμο ημιτελικό και αναλόγως πως θα το στήσουν! Τι να πω; Απογοήτευση!
    Για την ώρα 1. Αλβανία 8/10 2. Ισπανία 6/10 3. Τσεχία 5/10

    Απάντηση
  2. C.G
    C.G says:

    Ήθελα να στείλουν το “All the Blood”. Το νικητήριο αν και έχει μια καλή βάση σε θέμα ρυθμού είναι επαναλαμβανόμενο και μετά το τέλος του δεν σου έχει μείνει κάτι να θυμάσαι εκτός από το επαναλαμβανόμενο beat. Μου θυμίζει αφρικανική μουσική με μοντέρνα ενορχήστρωση. Για να σωθεί στην σκηνή θα πρέπει να είναι εξαιρετικά χαρισματικός ο τραγουδιστής φωνητικά και κυρίως σκηνικά και να στήσουν κάτι πραγματικά εξαιρετικό και δυνατό. Και πέρυσι η Τσεχία στο πρώτο άκουσμα δεν άρεσε σε κανέναν αλλά λάιβ κέρδισε πολύ. 6/10 από μένα.

    Απάντηση
    • Reverb
      Reverb says:

      Προφανώς η ζήλεια και η πονηριά είναι πολύ έγκυρα συναισθήματα και πάντα αναμενόμενα στον σχολιασμό αλλά αν δεν κάνω λάθος είστε και συντάκτης εδώ. Λίγη εγκράτεια δεν θα έβλαπτε.

      Απάντηση
  3. Eurodisaster
    Eurodisaster says:

    Καθόλου γι’ αποκλεισμό δεν πάει. Είναι cool, μοντέρνο, ο Cristo είναι επαγγελματίας και θα κάνει καλό show στη σκηνή. Και το ότι είναι αναγνωρίσιμος στην Τσεχία θα βοηθήσει στο να αυξηθεί το ενδιαφέρον της χώρας για τον διαγωνισμό.
    Όλα μια χαρά δηλαδή.

    Απάντηση
    • eurofan
      eurofan says:

      Είναι νωρίς ακόμα για προβλέψεις . Ναι υπήρχαν πολύ καλύτερα τραγούδια αλλά ο Benny φαίνεται πολύ χαρισματικός και θα είναι επαγγελματίας on stage . Με ένα καλό στήσιμο επί σκηνής ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Και στο κάτω κάτω τα ίδια λέγαμε και πέρυσι για τους Lake Malawi και είδαμε ότι έφεραν την ανατροπή. Προσωπικά δεν εχω ξεγράψει ακόμα την Τσεχία.

      Απάντηση
  4. Μάριος
    Μάριος says:

    Aυτά συμβαίνουν όταν δεν διοργανώνεις ζωντανό εθνικό τελικό, όπου οι εντυπώσεις μπορούν να κερδηθούν ή να χαθούν πάνω στη σκηνή. Καταλήγεις να επιλεγεί απλά το πιο δημοφιλές όνομα αυτή τη στιγμή στην εγχώρια αγορά. Είχα πει εξαρχής ότι είναι λάθος αυτό το σύστημα. Το συγκεκριμένο τραγούδι πληροί όλες τις προδιαγραφές αυτών που δεν ψηφίζονται από κανέναν στη Eurovision.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *