Βουλγαρία: Στις 7 Μαρτίου η ανακοίνωση της συμμετοχής για την Eurovision 2020!

Εδώ και λίγους μήνες είναι γνωστό πως η εκπρόσωπος της Βουλγαρίας στον διαγωνισμό της Eurovision 2020 είναι η 22χρονη Victoria.

Για την επιλογή του τραγουδιού, δημιουργήθηκε ένα focus group στο οποίο συμμετείχαν άτομα σχετικά με το διαγωνισμό της Eurovision από πολλές χώρες της Ευρώπης. Τα μέλη του focus group είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν τα έξι επικρατέστερα τραγούδια και στη συνέχεια να δώσουν την άποψη τους για αυτά στην δημιουργική ομάδα. Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος της Βουλγαρίας ανέφερε ότι πλέον από αυτά τα έξι τραγούδια μόνο τα δύο είχαν απομείνει στην “κούρσα” επιλογής. Το πρώτο τραγούδι είναι πιο εμπορικό ενώ το δεύτερο περισσότερο συναισθηματικό. Η Victoria δεν έκρυψε τη προτίμηση της στο δεύτερο. Και τα δύο αυτά τραγούδια είναι γραμμένα εξ ‘ολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα.

Πριν από λίγο, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της Βουλγαρίας για την Eurovision στο Twitter, ανακοινώθηκε επίσημα πως η απόφαση για την επιλογή του τραγουδιού έχει παρθεί και η επίσημη μετάδοση του θα γίνει το Σάββατο 7 Μαρτίου.

https://twitter.com/bg_eurovision/status/1229740682979553280?s=19&fbclid=IwAR3nnSxeZ_EG-avyCkToZvCzm4vFJRD7UlxbQANCWR_upM42vKWCAy3V_dc

Το τραγούδι έχει γραφτεί από την ομάδα Symphonix η οποία μεταξύ άλλων έχει γράψει τα: “Beautiful Mess” (Βουλγαρία 2017 -2η θέση), “Nobody But You” (Αυστρία 2018 -3η θέση), “Chameleon” (Μάλτα 2019 14η θέση).

Ποια είναι η Victoria;

Η Victoria συμμετείχε στην τρίτη σεζόν του X-Factor Βουλγαρίας όπου και κατέκτησε την 6η θέση. Μάλιστα, την ίδια χρονιά συμμετείχε και ο Kristin Kostov – εκπρόσωπος της χώρας στη Eurovision 2017 – ο οποίος έφτασε μέχρι και τον τελικό. Σύντομα υπέγραψε με μια από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρίες της Βουλγαρίας και κυκλοφόρησε μια σειρά από singles στη βουλγαρική γλώσσα. Το πρώτο αγγλόφωνο κομμάτι της Victoria κυκλοφόρησε το 2019 και φέρει το τίτλο “I Wanna Know”.

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *