Γαλλία: Ενοχλητικό χαρακτήρισε το αγγλικό ρεφρέν του “The Best In Me”, ο Υπουργός Πολιτισμού!

Ο υπουργός πολιτισμού της Γαλλίας, Franck Riester, χαρακτήρισε ενοχλητικό το αγγλικό ρεφρέν του The Best In Me σε απάντηση σχετικής ερώτησης που δέχθηκε από βουλευτή του κεντρώου κόμματους LREM, κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής ακρόασης την Τρίτη 18/2.

Σε μία δήλωση όχι και τόσο υποστηρικτική, στον Tom Leeb και το τραγούδι του, προέβη ο Γάλλος υπουργός Πολιτισμού, Franck Riester, σε επίσημη απάντηση που έδωσε εντός του γαλλικού κοινοβουλίου, στον βουλευτή του LREM, Jacques Krabal.

Είναι αλήθεια ότι το ρεφρέν στα αγγλικά, ενόχλησε λίγο τα αυτιά μου σήμερα το πρωί που το άκουσα στο ραδιόφωνο.

Jacques Krabal, για το “The Best In Me”.

Στην συνέχεια βέβαια ο Jacques Krabal δήλωσε ότι η συμμετοχή της Γαλλίας στον διαγωνισμό της Eurovision, επιλέγεται από την δημόσια τηλεόραση της χώρας και η κυβέρνηση δεν έχει καμία ανάμειξη.

Στο τέλος βέβαια δήλωσε ότι όλοι θα πρέπει να στηρίξουν την όποια προσπάθεια γίνεται στο εξωτερικό, ώστε οι Γάλλοι να είναξ περήφανοι, έστω και με ένα τραγούδι με αγγλικούς στίχους.

Ο καθένας πρέπει να συνεισφέρει ώστε η Γαλλία να είναι υπερήφανη παντού, σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν γνωρίζουμε ότι η γαλλική συμμετοχή είναι σε μια ξένη γλώσσα. Είναι κι αυτός ένας τρόπος για την προώθηση της Γαλλίας στο εξωτερικό.

Την συμμετοχή της Γαλλίας υπογράφει μία σουηδική ομάδα, αποτελούμενη από τους δημιουργούς του “Euphoria” (Σουηδία 2012), Peter Boström και Thomas G:son καθώς και από τον John Lundvik (Σουηδία 2019).

Το τραγούδι ερμηνεύει ο Tom Leeb γιος του γνωστού ηθοποιού Michel Leeb! Πέρα από τραγουδιστής είναι και ηθοποιός, ενώ έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες κυρίως στο πλάι του πατέρα του. Την τελευταία χρονιά άνοιξε την συναυλία του Tom Jones και του Sting στο Παρίσι, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε τον νέο του δίσκο, με τραγούδια μάλιστα σε αγγλικό στίχο.

Ακούστε την συμμετοχή της Γαλλίας παρακάτω:

Πιστεύετε το τραγούδι θα έπρεπε να ήταν μόνο στα γαλλικά;

Πηγή: 20minutes.fr

Ψηφίστε στο poll του Eurovision Fun για τις 11 πρώτες συμμετοχές του φετινού διαγωνισμού

 


4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    “…σε απάντηση σχετικής ερώτησης που δέχθηκε από βουλευτή του κεντρώου κόμματους LREM, κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής ακρόασης…”

    Σοβαρά τώρα;!

    Επί της ουσίας βέβαια, δεν έχει και πολύ άδικο. Δυστυχώς.

    Απάντηση
      • όχι άλλο κάρβουνο
        όχι άλλο κάρβουνο says:

        Με τη γιουροβίζιον όχι. Σίγουρα θα έχουν σημαντικότερα θέματα να ασχοληθούν στο γαλλικό κοινοβούλιο (μου θυμίζει κάτι αντίστοιχο που είχε κάνει παλιότερα και σε μας ο δικός μας αρχικαραγκιόζης ο Καρατζαφέρης).

        Αν και απ’ ότι καταλαβαίνω, το πρόβλημα του Riester μάλλον ήταν περισσότερο η ύπαρξη της αγγλικής γλώσσας στο τραγούδι και όχι τόσο η μουσική/καλλιτεχνική αξία του τραγουδιού 🙂

        Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *