Γαλλία: “Προτιμώ οι εκπρόσωποι μας να τραγουδούν στα γαλλικά και ας μην κερδίζουμε, παρά να νικήσουμε με ένα αγγλικό τραγούδι”, δηλώνει ο υπουργός πολιτισμού!

Φαίνεται ότι ακόμα δεν μπορούν να χωνέψουν κάποιοι στην Γαλλία ότι η συμμετοχή τους στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, εμπεριέχει κυρίως αγγλικούς στίχους. Ο Υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας που σχολίασε αρνητικά αυτό το γεγονός, επανήλθε με πιο καυστικές δηλώσεις αυτή την φορά.

Σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη ο Γάλλος Υπουργός Πολιτισμού, Franck Riester, ρωτήθηκε για μία ακόμα φορά για τον Tom Leeb και το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνισθεί στην Eurovision 2020, The Best In ME.

Ας μην χαλαρώσουμε τις άμυνες μας για την προώθηση των γαλλικών στο εξωτερικό. Πιστεύω ότι σε ένα τέτοιο διαγωνισμό η γλώσσα της συμμετοχής της Γαλλίας πρέπει να είναι τα γαλλικά. Όταν είσαι ο εκπρόσωπος της Γαλλίας στην Eurovision, που είναι ένας διαγωνισμός ανάμεσα στα έθνη, πρέπει να χρησιμοποιείς περήφανα τη γαλλική γλώσσα. Προτιμώ οι εκπρόσωποι μας να τραγουδούν στα γαλλικά και ας μην κερδίζουν, παρά να κερδίσουμε με ένα αγγλικό τραγούδι.

Στην συνέχεια βέβαια ο Franck Riester εξήγησε ότι η ευθύνη δεν βαραίνει τον Tom Leeb για τον οποίο είπε ότι αξίζει υποστήριξης, αλλά την γαλλική δημόσια τηλεόραση.

Εργάζομαι επί του παρόντος με τις ομάδες μου για να δούμε πώς μπορούμε να αναγκάσουμε τη France Télévisions να επιλέξει τραγουδιστές που τραγουδούν στα γαλλικά.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Γάλλος Υπουργός Πολιτισμού καυτηριάζει την επιλογή της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας, να επιλέξει ένα τραγούδι που στην πλειοψηφία του είναι στα αγγλικά.

Πριν δέκα ημέρες σε σχετική ερώτηση στην γαλλική εθνοσυνέλευση, ο Franck Riester είχε δηλώσει:

Είναι αλήθεια ότι το ρεφρέν στα αγγλικά, ενόχλησε λίγο τα αυτιά μου σήμερα το πρωί που το άκουσα στο ραδιόφωνο…Ο καθένας πρέπει να συνεισφέρει ώστε η Γαλλία να είναι υπερήφανη παντού, σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν γνωρίζουμε ότι η γαλλική συμμετοχή είναι σε μια ξένη γλώσσα. Είναι κι αυτός ένας τρόπος για την προώθηση της Γαλλίας στο εξωτερικό.

Την συμμετοχή της Γαλλίας υπογράφει μία σουηδική ομάδα, αποτελούμενη από τους δημιουργούς του “Euphoria” (Σουηδία 2012), Peter Boström και Thomas G:son καθώς και από τον John Lundvik (Σουηδία 2019).

Το τραγούδι ερμηνεύει ο Tom Leeb γιος του γνωστού ηθοποιού Michel Leeb! Πέρα από τραγουδιστής είναι και ηθοποιός, ενώ έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες κυρίως στο πλάι του πατέρα του. Την τελευταία χρονιά άνοιξε την συναυλία του Tom Jones και του Sting στο Παρίσι, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε τον νέο του δίσκο, με τραγούδια μάλιστα σε αγγλικό στίχο.

Δείτε το επίσημο video clip του The Best In Me στο video παρακάτω:

https://www.youtube.com/watch?v=D02Xlo_LfRU

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την γαλλική συμμετοχή στην Eurovision 2020!

Πηγή: ozap

1 reply
  1. Natasha
    Natasha says:

    Κάποιος να τους πει ότι δε πρόκειται να βγούνε πάνω από 15οι. Τι νίκη λένε χαχαχα.
    Ωστόσο αξίζει να αναφέρω ότι είναι άσχημο για τον ίδιο τον Tom τέτοιες δηλώσεις, καλό θα είναι κάθε χώρα να στηρίζει την επιλογή της.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *