Εσθονία: Με τον Uku Suviste και το What Love Is στο Ρότερνταμ!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ο μεγάλος Τελικός του Eesti Laul 2020, της διαδικασίας επιλογής της επόμενης εσθονικής συμμετοχής στον διαγωνισμό της Eurovision. Μεγάλος νικητής της βραδιάς ο Uku Suviste  με το τραγούδι What Love Is, που θα ταξιδέψει με την εσθονική σημαία στο Ρότερνταμ.

Το Show

Οικοδεσπότες της βραδιές ήταν οι Karl-Erik Taukar και Tõnis Niinemets. 

Η βραδιά άνοιξε με τους 12 φιναλίστ να τραγουδούν την περσινή εσθονική συμμετοχή Storm.

Στον σημερινό μεγάλο Τελικό, 12 τραγούδια διεκδίκησαν την εκπροσώπηση της Εσθονίας στο Ρότερνταμ.

  1. Inger – Only Dream
  2. Rasmus Rändvee – Young
  3. Stefan – By My Side
  4. Synne Valtri & Väliharf – Majakad
  5. Uudo Sepp – I’m Sorry I Messed Up
  6. Uku Suviste – What Love Is
  7. SHIRA – Out in Space
  8. Anett Kulbin & Fredi – Write About Me
  9. Jaagup Tuisk – Beautiful Lie
  10. Traffic – Üks kord veel
  11. Egert Milder – Georgia (On My Mind)
  12. Laura Põldvere – Break Me

Το διαγωνιστικό μέρος

1. Inger – Only Dream

Πρώτος στη σκηνή ο INGER. Μας τραγουδάει με την κιθάρα του μια γλυκιά μπαλάντα. Επικρατούν κόκκινοι και κίτρινοι φωτισμοί. Μας ταξιδεύει με την ερμηνεία του. 7/10

2. Rasmus Rändvee – Young

Δεύτερος ο Rasmus με το τραγούδι Young. Είναι ένα ωραίο τραγούδι, με τον τραγουδιστή να περνάει το νόημα του τραγουδιού. 8/10

3. Stefan – By My Side

Επόμενος ο Stefan. Είναι η τρίτη του φορά στο Eesti Laul. Φοράει ένα κόκκινο κουστούμι. Μας τραγουδάει μια ρομαντική slow μπαλάντα. Φωνητικά καλός. 7/10

4. Synne Valtri & Väliharf – Majakad

Τέταρτοι οι Synne Valtri & Väliharf. Ένα εσθονικό δυναμικό τραγούδι. Πιστεύω πως μπορεί να αγαπηθεί από τις κριτικές επιτροπές. Στη σκηνή επικρατούν μπλε χρώματα. Ένα black horse; 9/10

5. Uudo Sepp – I’m Sorry I Messed Up

Στη σκηνή του Eesti Laul o Uudo. Μας τραγουδάει μια ερωτική γλυκιά μπαλάντα. Συνοδεύεται από μία μπάντα. Στη σκηνή επικρατούν μπλε, μωβ και άσπρα χρώματα. 6/10

6. Uku Suviste – What Love Is

Έκτος στη σειρά ένα φαβορί για απόψε ο Uku Suviste. Φέτος συμμετέχει για τρίτη φορά στο Eesti Laul. Το τραγούδι φέρει την υπογραφή των Δημήτρη Κοντόπουλου και Sharon Vaughn. Στη σκηνή βλέπουμε τον Uku πάνω σε μία υπερυψωμένη κατασκευή ενώ υπάρχει και μία άλλη κατασκευή που γράφει Love. Μια δυνατή παρουσία, που τον καθιστά φαβορί για το Ρότερνταμ. 10/10

7. SHIRA – Out in Space

Έβδομη στη σκηνή η SHIRA. Ερμηνεύει μια slow μπαλάντα. Είναι καθισμένη στο πιάνο ενώ στη συνέχεια σηκώνεται. Είναι ντυμένη στα λευκά, ενώ επικρατούν μπλε χρώματα. 9/10

8. Anett Kulbin & Fredi – Write About Me

Όγδοοι στη σκηνή οι Anett Kulbin & Fredi. Μας τραγουδούν ένα jazz slow κομμάτι. Στη σκηνή επικρατούν σκοτεινοί φωτισμοί και χρώματα. 5/10

9. Jaagup Tuisk – Beautiful Lie

Ένατος στη σκηνή το μεγάλο φαβορί για απόψε ο Jaagup. Μας τραγουδάει μια συναισθηματική μπαλάντα. Συνοδεύεται από μία χορεύτρια. Μια ακόμα δυνατή εμφάνιση. 9/10

10. Traffic – Üks kord veel

Μια συμμετοχή στα εσθονικά αυτή τη φορά από τους Traffic. Μας τραγουδούν ένα country τραγούδι. 6/10

11. Egert Milder – Georgia (On My Mind)

Μία ακόμη ανδρική μπαλάντα για απόψε αλλά αυτή την φορά από τον Egert. Προσωπικά, θεωρώ ό,τι υστερεί σε σύγκριση με τις αντίστοιχες των Stefan και Rasmus. Στα μείον κατά τη γνώμη μου ο τίτλος του τραγουδιού. 4/10

12. Laura Põldvere – Break Me

Τελευταία η Laura. Ποιος Eurofan δεν την γνωρίζει; Αποτελεί το μεγάλο όνομα στο φετινό Eesti Laul. Έχει βρεθεί δύο φορές στην Eurovision, ενώ συμμετείχε ξανά στο Eesti Laul. Είναι ντυμένη στα μαύρα και συνοδεύεται από μία μπάντα. Μπλε, κόκκινοι και μωβ φωτισμοί στη σκηνή. Παράλληλα βλέπουμε και ένα εντυπωσιακό εφέ με την Laura ντυμένη στα άσπρα. 9/10

 

ΥΓ. Οι παραπάνω βαθμοί αφορούν δική μου προσωπική άποψη!

 

Τα αποτελέσματα

Η διαδικασία επιλογής αποτελείται από δύο γύρους. Στον πρώτο γύρο, κοινό κι επιτροπές (50-50) έκριναν ποιοι τρεις θα προκριθούν στο Super Final.

Η κριτική επιτροπή

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου

Η βαθμολογία της κριτικής επιτροπής:

Το top-3 ύστερα από την ψήφο κριτικής επιτροπής και τηλεοπτικού κοινού:

Στον τελικό γύρο, ο εκπρόσωπος της χώρας προέκυψε αποκλειστικά από τον κόσμο στο σπίτι.

Στον Super Final διαγωνίστηκαν οι:

  1. Jaagup Tuisk – Beautiful Lie
  2. Anett Kulbin & Fredi – Write About Me
  3. Uku Suviste – What Love Is

Τα τελικά αποτελέσματα:

  1. Uku Suviste – What Love Is
  2. Jaagup Tuisk – Beautiful Lie
  3. Anett Kulbin & Fredi – Write About Me

 

Νικητής του Eesti Laul είναι ο Uku Suviste με το τραγούδι What Love Is.

Η μπαλάντα What Love Is με την οποία κέρδισε ο Uku Suviste, παρότι επισήμως δεν υπογράφεται από τον Δημήτρη Κοντόπουλο, είναι δική του σύνθεση.

Η συνεργασία του Uku Suviste με τον Δημήτρη Κοντόπουλου ξεκίνησε από το περσινό Eesti Laul. Ο Δημήτρης Κοντόπουλος είχε κάνει την παραγωγή του Pretty Little Liar,του τραγουδιού δηλαδή με το οποίο ο Uku Suviste κέρδισε την δεύτερη θέση στον εσθονικό τελικό του 2019.

Ο Uku Suviste συμμετείχε στο The Voice της Ρωσίας, στην ομάδα της Ani Lorak, μέλος της Dream Team και στενή φίλη του Δημήτρη Κοντόπουλου. Μάλιστα ο Uku Suviste ως μέλος της κριτικής επιτροπής της Εσθονίας, στήριξε το Scream του Sergey Lazarev στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, βάζοντας του 12 και κάνοντας ουσιαστικά την χώρα του να ψηφίσει την Ρωσία μετά από χρόνια!

Τους στίχους του τραγουδιού υπογράφει η Sharon Vaughn, επίσης συνεργάτης του Δημήτρη Κοντόπουλου, αφού είναι αυτή που έγραψε τους στίχους και για το Scream!

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Δημήτρης Κοντόπουλος δεν υπογράφει κάποιο από τα τραγούδια που έχει γράψει και συμμετέχουν στην Eurovision. Το ίδιο είχε κάνει και το 2018 με το My Lucky Day της Μολδαβίας και των DoReDos.

Στην προκειμένη πάντως περίπτωση ακόμα και να ήθελε να το υπογράψει δεν θα μπορούσε, αφού σύμφωνα με τους κανονισμούς του Eesti Laul 2020 το 50% τουλάχιστον των δημιουργών θα πρέπει να είναι Εσθονοί. Από την στιγμή που η Sharon Vaughn, που είναι κάτοικος Σουηδίας με αμερικανική καταγωγή, υπογράφει τους στίχους, τότε θα έπρεπε κάποιος Εσθονός να φαίνεται στην σύνθεση. Για λόγους τυπικούς λοιπόν ο ίδιος ο Uku εμφανίζεται να είναι ο συνθέτης και όχι ο Δημήτρης Κοντόπουλος.

H Εσθονία θα συμμετάσχει στο πρώτο μισό του πρώτου ημιτελικού της Eurovision 2020, διεκδικώντας ένα από τα εισιτήρια που οδηγούν στον μεγάλο τελικό.

Καλή επιτυχία Uku Suviste, Δημήτρη Κοντόπουλε και Sharon Vaughn.

Θα φέρει ο Uku και φέτος την Εσθονία στον Τελικό; Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την εσθονική συμμετοχή στην Eurovision 2020.

Πηγή/Φωτό: ERR

27 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μάριος
    Μάριος says:

    O εξευτελισμός ενός θεσμού. Είχα προβλέψει ότι ο Κιρκόροφ θα έστηνε την ψηφοφορία αν περνούσε στον τελικό, μαζί με τη μεγάλη ρωσική μειονότητα στη Ρωσία (πάνω από 25% του πληθυσμού). Υπήρχαν εδώ και καιρό καταγγελίες ότι την κινητοποιούσε μέσω των social media και μοίραζε τηλεφωνικές κάρτες. Εύκολο παιχνίδι για μία χώρα με πληθυσμό μόλις 1,5 εκ. και μόνο μερικές χιλιάδες τηλεφωνήματα στον μεγάλο τελικό. ‘Ότι έχουν κάνει η Ρώσοι και σε πλήθος εκλογών σε δυτικές χώρες. Αλλοίωση αποτελέσματος.
    Έτσι, λοιπόν, η Εσθονία καταλήγει με μία αδιάφορη ζαχαρόπηκτη ανοησία και πετάει στα σκουπίδια άλλα πολύ καλύτερα τραγούδια, μεταξύ των οποίων και το εξαιρετικό Beuatiful Lie. Ντροπή. Μόνο αυτό.

    Απάντηση
    • gogos
      gogos says:

      Είχες πει για αλλοίωση στην Μολδαβία και ότι στην Εσθονία δεν θα έχει καμία τύχη το τραγούδι του Κοντόπουλου σε ένα εθνικό τελικό όπως το Eesti Laul.
      Είχες μια άποψη κι απόψε έκανες στροφή 180 μοιρών. Οκ, καταλαβαίνω γιατί μπορεί να το κάνεις αυτό, αλλά να αναφέρεις ότι η Ρωσία μοίραζε τηλεφωνικές κάρτες και έτσι κέρδισε το συγκεκριμένο τραγούδι, προσωπικά το βρίσκω εως και αστείο.

      Απάντηση
      • Μάριος
        Μάριος says:

        Είχα πει ότι η συγκεκριμένη ομάδα δεν θα είχε ποτέ τύχη σε σοβαρές χώρες που δεν θα μπορούσαν να στήσουν ψηφοφορίες ή να τους γίνουν απευθείας αναθέσεις. Έγραψα εκ παραδρομής “δεν θα μπορούσαν να το κάνουν στην Εσθονία”, χωρίς καν να ξέρω ότι ήταν υποψήφιος εκεί, και το διόρθωσα σε “Ελβετία”. Ότι έλεγα, λέω. Και για την αλλοίωση της ψηφοφορίας δεν τα λέω εγώ, κυκλοφορεί εβδομάδες στο διαδίκτυο.

        Εντάξει, εσύ έχεις μία εμπάθεια χρόνια τώρα μαζί μου. Ε, πρέπει να κάνεις και αβάντα και σε άλλους, και είπες να πεταχτείς.

        Απάντηση
        • gogos
          gogos says:

          Εσύ ανέφερες κάτω από παλαιότερα σχόλια μου ότι θα τα κάνεις print screen για να μου τα δείχνεις τον Μάιο. Όσο για την εμπάθεια που που μου καταλογίζεις, αυτή είναι μόνον στο μυαλό σου. Απλά διαφωνώ στα περισσότερα από τα σχόλια-απόψεις σου, όπως κι εσύ με δικά μου. Όταν όμως ανα διαστήματα διατυπώνεις κάποια άποψη που συμφωνώ (να πω την αλήθεια αυτές είναι λίγες) το αναφέρω και τις σχολιάζω θετικά. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα να διαφωνώ ή να συμφωνώ και να το σχολιάζω ή να σχολιάζουν δικά μου. Κάτι που απ’ ότι φαίνεται δεν ισχύει για εσένα.

          Τέλος για την “αβάντα” που αναφέρεις αυτό κι αν είναι αστείο. Σε ποιον κάνω αβάντα; Στον @Giannis Argyriou;;; Ναι γιατί δυσκολεύετε να αντικρούσει το επιχείρημά σου με τις “κάρτες τηλεφωνίας”…και ήθελε βοήθεια. Με κανες και γέλασα βραδιάτικα!!!

          Απάντηση
  2. Giannis Argyriou
    Giannis Argyriou says:

    Περιμένω σχόλιο από Μάριο γιατί όπως μας είπε ότι κρατάει print screen ετσι κρατάμε και εμείς και όσα ελεγε για το τραγούδι του Uku για τον Κοντοπουλο που μπορει να κερδίσει μονο σε Μολδαβίες κλπ Για το Beautiful Lies που σαρώνει στα στοιχήματα και θα σαρώσει και στο super final…Μεγαλη μπουκια φάε, μεγάλη κουβέντα μην λες πάντως…Ερχονται και άλλα…και εχουμε και πολλα print screen οχι τπτ αλλο..

    Απάντηση
    • Μάριος
      Μάριος says:

      Σου απάντησα ήδη και απολύτως τεκμηριωμένα. Βάλε και το print screen που γράφω για το τι ετοίμαζε ο θειούλης. Και κάτι για το site και για εσένα προσωπικά τώρα. Απαιτείται να έχετε μία στοιχειώδη ουδετερότητα, αν θέλετε να σας πάρει κάποιος σοβαρά. Με το να εμφανίζεσαι σαν τον τελευταίο ημίτρελο φανατικό οπαδό, υποστηρίζοντας με φανατισμό συγκεκριμένες συμμετοχές από συγκεκριμένες ομάδες, όχι μόνο ευτελίζεις την οποία αξιοπιστία οφείλει να έχει το site, αλλά δημιουργείς και υποψίες για πολύ περισσότερα.

      Απάντηση
      • Miltos
        Miltos says:

        Έλα αποδεξου το γεγονός ότι έχασες τουλάχιστον και μην βασίζεται σε θεωρίες συνομωσίας, επίσης αν δε σου αρέσει ο συγκεκριμένος ιστότοπος μπορείς να ενημερώνεσαι από αλλού!

        Απάντηση
        • Μάριος
          Μάριος says:

          Δεν έπαιξα κάπου για να έχασα εγώ. Η Eurovision χάνει με αυτές τις πρακτικές μαφίας και η ενημέρωση με αυτές τις απροκάλυπτες συμπεριφορές κάποιων. Προφανώς κάποιοι δεν έχετε πρόβλημα με τίποτα από τα δύο.

          Απάντηση
  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Το μόνο που μου άρεσε από τα υποψήφια ήταν το out in space.Έκπληξη ομολογώ!! Πίστευα θα στείλουν το beautiful lie που στα στοιχήματα ήταν το απόλυτο φαβορί. Θεωρώ ότι ο Uku κέρδισε αποκλειστικα επειδή είναι πιο γνωστός στο ευρύ εσθονικο κοινό. Στα του τραγουδιού… Μου θυμίζει αφάνταστα το “εμένα θες” του Ρουβά, το οποίο έκανε πάταγο 10 χρόνια πριν… Λογικό βέβαια αφού είναι σύνθεση Κοντόπουλου( πραγματικά ελπίζω στο δικό μας να μην είναι τόσο “αισθητή” μουσικά η παρουσία του) Στην Eurovision του 2008-2010 μια τέτοια mid tempo μπαλάντα θα πήγαινε καλά. Τώρα απλώς ακούγεται προβλέψιμο και παλιακο. Ο uku εμφανίσιμος και καλός φωνητικά, σαν staging ήταν όμορφο αλλά αυτό το love με κεφαλαία γράμματα κάπως τετριμμένο! Η Εσθονία έχει στείλει διαμαντακια τελευταία(2009/2012/2015/2018) αλλά ήδη από πέρυσι κάπως αρχίζει να το χάνει. Ενδεχομένως να προκριθεί λόγω στήριξης βορείων συμμάχων ( Λετονίες Φινλανδίες κλπ) αλλά είναι η πιο αδύναμη συμμετοχή από τις Βαλτικές και αν προκριθεί δεν νομίζω να πετύχει κάτι καλύτερο από την περσινή 20η θέση. Από εμένα 6/10 και χαμηλα στην κατάταξη μου. Καλή επιτυχία!!

    Απάντηση
  4. EscGR
    EscGR says:

    Στην Εσθονία κάθε χρόνο ψηφίζουν πάνω από 100.000 στο super final. Η ψήφος επιπλέον ήταν 1,60 κ η διάρκεια του super final για να ψηφίσεις μόνο 15 λεπτά. Και εγώ το Beautiful lies ήθελα αλλά μην γίνεσαι γραφικός χάνεις το οποίο δίκαιο μπορεί να έχεις.

    Απάντηση
    • Μάριος
      Μάριος says:

      Ε, 400.000 είναι η Ρώσικη μειονότητα. Για βάλε μία σοβαρή κινητοποίηση στα social media πόσες ψήφους μπορεί να παράξει, ακόμα και αν τελικά ψηφίσει ο ένας στου δέκα από αυτούς.

      Απάντηση
    • MagicaSpellman
      MagicaSpellman says:

      O Μαριος μια χαρα τα λεει, αλλα εσεις δεν εχετε ιδεα.
      Εκπλησσομαι με τους ανθρωπους που βρισκουν τα δυο τραγουδια του Κοντοπουλου ( Εσθονια και Μολδαβια ) αξια για νικη, ειδικα πανω απο συμμετοχες οπως το Beautiful lie.

      Απάντηση
    • Μάριος
      Μάριος says:

      Δεν κερδίζει ο Κοντόπουλος, κερδίζουν τα ρούβλια του Κιρκόροφ. Βέβαια για εσάς μία χαρά είναι οι μπουρδίτσες που γράφει. Για μέχρι εκεί είστε.

      Απάντηση
  5. Πετρος
    Πετρος says:

    Δεν το πιστεύω ότι δεν κέρδισε το beautiful lie που το είχα πρώτα από όλα τα τραγούδια αλλά βεβαίως ο κύριος κιρκοφ εχει τους τρόπους του να αλλοιώνει αποτελέσματα. ΞΕΦΤΙΛΑ

    Απάντηση
  6. Πετρος
    Πετρος says:

    Δεν το πιστεύω ότι δεν κέρδισε το beautiful lie που το είχα πρώτα από όλα τα τραγούδια αλλά βεβαίως καποιοικύριος έχουν τους τρόπους του να αλλοιώνουν αποτελέσματα. ΞΕΦΤΙΛΑ

    Απάντηση
  7. C.G
    C.G says:

    Αρχικά χαίρομαι να διαψεύδονται άτομα που έχουν τους χαρακτηρισμούς για συμμετοχές, συνθέτες, καλλιτέχνες, σχολιαστές, αρθρογράφους κτλ, κτλ κτλ ψωμοτύρι και επιδίδονται σε αλάνθαστες προβλέψεις δίνοντας την εικόνα αυθεντίας, βαθιάς εμπειρίας και απόλυτης γνώσης των πραγμάτων για ΧΙΛΙΟΣΤΗ φορά.

    Σε αντίθεση με την Μολδαβία εδώ δεν μου έκανε έκπληξη το αποτέλεσμα. Δύο ήταν οι διεκδικητές, ή θα κέρδιζε ο ένας ή ο άλλος. Ο ένας είχε δυνατή σκηνική παρουσία που έκανε το τραγούδι του να φαίνεται καλύτερο από ότι είναι και ο άλλος καλύτερη φωνή και πιο επαγγελματική προσέγγιση και μεγαλύτερη εμπειρία και αναγνωρισιμότητα. Οκ, κέρδισε ο δεύτερος. Ούτε πρώτη φορά είναι ούτε η τελευταία που ο πρώτος βγαίνει τελικά δεύτερος και το αντίστροφο.

    Το κομμάτι είναι απλά οκ για μένα. Ακούγεται, δεν είναι κακό δεν με τρελαίνει κιόλας. Νοιώθω να το έχω ακούσει πολλάκις. Κανένα ιδιαίτερο συναίσθημα δεν μου προκαλεί. Γούστα είναι αυτά παιδιά, σε άλλους θα αρέσει σε άλλους όχι.

    Απάντηση
  8. ABC
    ABC says:

    Κάνεις ένα τυχαίο συνδιασμό παλιών συνθέσεων του Κοντόπουλου & παίρνεις το What love is. Απλό & εύκολο! Η τύπος έχει θέμα συγχρονισμού & φωνητικά είναι μέτριος.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *