Ισλανδία: Απόψε ο μεγάλος Τελικός του Söngvakeppnin 2020!

Ο μεγάλος Τελικός του Söngvakeppnin 2020, της διαδικασίας μέσω της οποίας η Ισλανδία καλείται να επιλέξει την συμμετοχή της για την επερχόμενη διοργάνωση της Eurovision, είναι γεγονός.

Σε απευθείας μετάδοση από το συνεδριακό κέντρο Háskólabíói, η χώρα του πάγου και της φωτιάς καλείται να επιλέξει τον εκπρόσωπο που θα σηκώσει την σημαία της Ισλανδίας στο Ρότερνταμ.

Μουσικός διευθυντής για την φετινή διοργάνωση του Söngvakeppnin 2020 είναι ο Samúel J. Samúelsson, ενώ τον ρόλο του καλλιτεχνικού διευθυντή ανέλαβε ο βρετανικής καταγωγής Lee Proud.

Τα 5 υποψήφια τραγούδια θα εμφανιστούν με την εξής σειρά:

  1. Ísold & Helga“Meet me halfway”
  2. Daði & Gagnamagnið“Think About Things”
  3. Nína“Echo”
  4. Iva“Oculis Videre”
  5. Dimma“Almyrkvi” 

Οι πέντε υποψήφιοι θα διαγωνιστούν για τις 2 θέσεις του super final. Η ψηφοφορία θα είναι 50-50 επιτροπές και τηλεοπτικό κοινό.  Τα δύο τραγούδια με τις υψηλότερες βαθμολογίες θα προκριθούν στο super final, όπου θα μετρήσει μόνο η ψήφος του τηλεοπτικού κοινού.

Καλεσμένοι της βραδιάς θα είναι οι περσινοί εκπρόσωποι της χώρας, Hatari, αλλά και οι KEiiNO, oι εκπρόσωποι της Νορβηγίας το 2019.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον πρώτο ημιτελικό στις 21:45 (ώρα Ελλάδας) πατώντας εδώ.

Ποια τραγούδια πιστεύετε θα κερδίσουν τα δύο τελευταία εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό;  Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την συμμετοχή της Ισλανδίας στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

1 reply
  1. Μάριος
    Μάριος says:

    Φοβάμαι ότι οι Ισλανδοί θα κάνουν την πατάτα και θα πάνε για το γνωστό όνομα (το οποίο έφαγε μεγάλη προώθηση και “προπαγάνδα” από διάφορους στο διαδίκτυο τις δύο τελευταίες εβδομάδες), για να καταλήξουν με ένα άνευρο, άγευστο, παλιακού -και όχι retro- ύφους τραγουδάκι, με έναν τύπο που πασχίζει να το παίξει cool, και το οποίο εν τέλει θα χαθεί ανάμεσα στα υπόλοιπα τον Μάιο.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *