Ισλανδία: Η IVA θα τραγουδήσει το “Oculis Videre” στα ισλανδικά στον τελικό του Söngvakeppnin 2020!

Είναι το μεγάλο φαβορί να κερδίσει το Söngvakeppnin και να εκπροσωπήσει την Ισλανδία στο Ρότερνταμ, ενώ δεν είναι και λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η IVA με το Oculis Videre μπορεί να φέρει τον διαγωνισμό της Eurovision για πρώτη φορά στο Ρέικιαβικ. Η δημόσια τηλεόραση της Ισλανδίας, RUV, ανακοίνωσε ότι ενώ αρχικά η IVA και η ομάδα της είχαν επιλέξει να ερμηνεύσει το τραγούδι στον τελικό του Söngvakeppnin στα αγγλικά, τελικά προτίμησε να διατηρήσει την ισλανδική εκδοχή του.

Το Söngvakeppnin διατηρεί ένα κανονισμό ο οποίος υποχρεώνει όλους τους διαγωνιζόμενους να ερμηνεύουν τις συμμετοχές τους στον ημιτελικό στα ισλανδικά, ενώ στον τελικό επιλέγουν την γλώσσα που θα χρησιμοποιήσουν και στην σκηνή της Eurovision εφόσον επιλέγουν.

Έτσι, οι υποψήφιοι που θέλουν να τραγουδήσουν στα αγγλικά κυκλοφορούν δύο εκδοχές για τα τραγούδια τους, μία στα ισλανδικά (για τον ημιτελικό) και μια στα αγγλικά (για τον τελικό και την Eurovision  εφόσον νικήσουν στον εθνικό τελικό).

Η IVA ενώ είχε κυκλοφορήσει και την αγγλική εκδοχή του Oculis Videre προτίμησε τελικά να μείνει στα ισλανδικά, ακούγοντας ουσιαστικά όλους εκείνους, που στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επέμεναν ότι το τραγούδι θα έχανε κάτι από την μαγεία του στην αγγλική γλώσσα.

Η ισλανδική δημόσια τηλεόραση δήλωσε για το ζήτημα:

Οι κανόνες του διαγωνισμού ορίζουν ότι στον τελικό όλοι οι καλλιτέχνες πρέπει να διαγωνιστούν στη γλώσσα που προτίθενται να ερμηνεύσουν το τραγούδι στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ”.

Προηγουμένως, οι δημιουργοί του τραγουδιού Oculis Videre, Iva Marín Adrichem και Richard Cameron, είχαν επιλέξει να τραγουδήσουν το τραγούδι στα αγγλικά, αλλά χθες ζήτησαν από την επιτροπή του διαγωνισμού η IVA να το τραγουδήσει το στην ισλανδική. Έτσι και έγινε. Επομένως, δύο τραγούδια θα ερμηνευθούν στην ισλανδική και τρία στην αγγλική στο Laugardalshöll στις 29 Φεβρουαρίου.

Παρακάτω ακούστε το τραγούδι και στις δύο εκδοχές:

Πιστεύετε ότι ήταν σωστή η απόφαση της IVA να διατηρήσει τον ισλανδικό στίχο στην συμμετοχή της;

Ψηφίστε στο poll μας

 


0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *