Ισραήλ: Ακούστε τα υποψήφια τραγούδια της Eden Alene για την Eurovision 2020!

Ήδη γνωρίζαμε εδώ και πολλούς μήνες ότι η επιλογή της ισραηλινής συμμετοχής για τον 65ο Διαγωνισμό της Eurovision θα πραγματοποιούνταν σε δύο φάσεις. Κατά την πρώτη φάση και μέσω του HaKokhav Haba L’Eurovizion 2020 θα επιλέγονταν ο καλλιτέχνης ενώ για το τραγούδι θα διεξάγονταν μία ακόμη διαδικασία το HaShir Haba (The Next Song).

Στις 4 Φεβρουαρίου, νικήτρια του HaKokhav Haba L’Eurovizion 2020 αναδείχθηκε η Eden Alene. Πολύ γρήγορα ο ραδιοτηλεοπτικός του Ισραήλ, KAN, δημιούργησε ένα campus συνθετών στο οποίο έλαβαν μέρος οι κορυφαίοι δημιουργοί της χώρας. Στις 13 Φεβρουαρίου δημοσιοποιήθηκαν οι τίτλοι αλλά και οι συνθέτες των τεσσάρων υποψηφίων τραγουδιών για την Eden. Από σήμερα μπορούμε να ακούσουμε τα τέσσερα αυτά τραγούδια.

Το άρθρο ανανεώνεται

1 . Roots”

δημιουργοί: Nathan Goshen and Stav Beger

2 . Feker libi”

δημιουργοί: Doron Medalie and Idan Raichel

3 . Savior In the Sound” 

δημιουργοί: Oren Emanuel, Talia Londoner and Uri Avni

4 .  Rakata”

δημιουργοί: Gal Joe Cohen, Eyal Ishay, Zlil Kalifi, Eran Kashi

Ακούστε το recap:

 

Οι Stav Beger & Nathan Goshen ήταν στην συνθετική ομάδα του Toy, του νικητήριου τραγουδιού του Ισραήλ στην Eurovision 2018, όπως φυσικά και ο Doron Medalie που έγραψε και την συμμετοχή του 2016.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι τα δύο από τα τέσσερα τραγούδια έχουν τίτλο στα εβραικά!

Στις 3 Μαρτίου, το  Ισραήλ θα επιλέξει την συμμετοχή του μέσω του “The Next Song to Eurovision” , όπου η Eden Alene θα παρουσιάσει τα τέσσερα υποψήφια τραγούδια. Η Lucy Ayoub, που ήταν μια και εκ των περσινών παρουσιαστών του διαγωνισμού στο Τελ Αβίβ., θα φιλοξενήσει την εκπομπή επιλογής. Η ψηφοφορία θα αποτελείται τόσο από το τηλεοπτικό κοινό όσο και από μια επαγγελματική κριτική επιτροπή:

  • 30% ακροατήριο / τηλεόραση
  • 65% επαγγελματική κριτική επιτροπή
  • 5% κριτές του HaKokhav Haba L’Eurovizion 2020

 

Ποιο τραγούδι πιστεύετε θα επιλέξει το Ισραήλ;

15 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Μόνο εγώ τα βρίσκω στα όρια του “αχταρμα” τα dance/ethnic που της έδωσαν;;Η μπαλάντα-mid tempo ψιλοαδιαφορη….
    Για τους στίχους σε όλα ας μη μιλήσω καλύτερα…
    Κρίμα και έχει ωραία φωνή η κοπέλα!
    ΥΓ: το ρεφρέν στο πρώτο μου θυμίζει σε ρυθμο το “toy” το ρεφρέν του δεύτερου σε ρυθμο το “Waka Waka” της Shakira και το τέταρτο κατά σειρά (παραδόξως) το “wild” που ήταν υποψήφιο στην Νορβηγία.
    ΥΓ2: ελπίζω το δικό μας να έχει καλύτερη συνοχή γιατί αν είναι σαν αυτά τα pop-dance-ethnic δε νομίζω να μου αρέσει γιατί όπως προείπα φτάνει στα όρια του αχταρμα. Και το “toy” είχε λίγο απ’ όλα αλλά συνολικά έδεναν μεταξύ τους μουσικά, εδώ είναι σαν να ακούω 2-3 κομμάτια σε 1.

    Απάντηση
  2. Giorgos
    Giorgos says:

    Πιστεύω ότι οι Ισραηλινοί ήθελαν τα τραβήξουν τα βλέμματα πάνω τους και πιστεύω το κατάφεραν! Τα 3/4 τραγούδια είναι θεωρώ δυνατά! Ναι μεν μικροαχταρμαδες αλλά πιστεύω ότι πουλάνε! Όπως πούλησε και το toy! Πιστεύω ότι θα στείλουν το rakata! Εμένα μου αρέσει και το feker libi αρκετά! Είδωμεν!!!

    Απάντηση
  3. C.G
    C.G says:

    Ξεχώρισα το 4 και το 2 με αυτή την σειρά και πιστεύω αν πάει με ένα από τα 2 μπορεί να πάρει μια καλή θέση. Και το Golden Boy αχταρμάς ήταν αλλά μπήκε 10αδα. Σε μια χρονιά που ακόμα δεν έχουμε καθαρόαιμο έθνικ ποπ θα ξεχωρίσουν. Είναι πρόβλεψη και όχι επιθυμία.

    Απάντηση
  4. Markos
    Markos says:

    Το feker libi που ειμαι του dorron του ειχε δωσει στην ειρηνη παπαδοπουλου για αρχη και αφου η ερτ το απεριψε για το supergirl αυτο δοθηκε απο τον ιδιο συνθετη στην συμπαθεστατη και φωναρα eden!Καλη επιτυχια που θα την εχει!Οι ισραηλιμοι θελουν και αλλη νικη και να το σημειωσετε αυτο το σχολειο να το εχετε να το θυμαστε!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *