Ισραήλ: Απόψε ο τελικός του HaKokhav HaBa (The Next Star)

Απόψε το βράδυ το Ισραήλ θα επιλέξει τον καλλιτέχνη που θα το εκπροσωπήσει στη Eurovision 2020. Η επιλογή θα γίνει φυσικά και φέτος μέσω του HaKokhav HaBa L’Eurovizion 2020, το σόου που χρησιμοποιεί η χώρα για να επιλέξει τον εκπρόσωπο της από το 2015.

Μετά από αμέτρητα σόου και πολλούς καλλιτέχνες, φτάσαμε αισίως στην τελική 4αδα που θα διαγωνισθεί απόψε για το εισιτήριο που οδηγεί στο Ρότερνταμ. Οι 4 διαγωνιζόμενοι που θα διεκδικήσουν την εκπροσώπηση του Ισραήλ στην Eurovision 2020 είναι:

  1. Orr Amrami-Brockman
  2. Gaya Shaki
  3. Eden Alene
  4. Ella Lee Lahav

O δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Ισραήλ, ΚΑΝ, σκοπεύει να οργανώσει ένα ξεχωριστό σόου αμέσως μετά το τέλος του HaKokhav HaBa L’Eurovizion 2020 για να καταλήξει στο τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστεί η χώρα στον επερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision. Αυτή θα είναι και η πρώτη φορά από το 2016 και έπειτα στην οποία το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να εκφέρει άποψη αναφορικά με την επιλογή του ισραηλινού τραγουδιού. Το σόου αυτό θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου. Το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί από ένα μικτό σύστημα (30% τηλεψηφοφορία, 5% επιτροπή κριτών του σόου και 65% επιτροπή επαγγελματιών της μουσικής).

Το σόου The Next Star for Eurovision (HaKokhav HaBa L’Eurovizion) χρησιμοποιείται κατά τη διαδικασία επιλογής της ισραηλινής συμμετοχής στη Eurovision από το 2015. Μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια, η χώρα της Μέσης Ανατολής έχει καταφέρει να προκριθεί κάθε χρόνο στον τελικό. Κορυφαίο αποτέλεσμα, βέβαια, υπήρξε η νίκη της Netta το 2018 με το τραγούδι Toy στη Λισαβόνα.

Την εκπομπή παρουσιάζουν ο Assi Azar και η Rotem Sela.

Ο τελικός του HaKokhav HaBa L’Eurovizion 2020 θα ξεκινήσει στις 21:00 ώρα Ελλάδος και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε εδώ.

Τον περασμένο Μάιο, στο Τελ Αβίβ, το Ισραήλ εκπροσώπησε ο Kobi Marimi με το τραγούδι Home. Οι διοργανωτές κατέλαβαν 23η θέση, συγκεντρώνοντας μόλις 35 πόντους.

Ποιος πιστεύετε θα είναι ο φετινός εκπρόσωπος του Ισραήλ;

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *