Ιταλία: Σήμερα ο μεγάλος τελικός του Sanremo 2020 | Ποιος θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στο Ρότερνταμ;

Αυλαία ρίχνει απόψε το βράδυ στην μικρή πόλη της Λιγουρίας, το 70ο Φεστιβάλ του Sanremo. Μετά από τέσσερις πολύ πετυχημένες βραδιές από άποψη τηλεθέασης και όχι μόνο, το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται απόψε με τον μεγάλο του τελικό. Ο νικητής θα έχεει το δικαίωμα να εκπροσωπήσει την Ιταλία τον Μάιο στο Ρότερνταμ. Εάν δεν το επιθυμεί, τότε η RAI έχει δικαίωμα να επιλέξει όποιον άλλο εκ των συμμετεχόντων επιθυμεί, σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια.

Η σημερινή βραδιά

Παρά τις όποιες ενστάσεις για την μεγάλη διάρκεια των μεταδόσεων, ο Amadeus  πήρε τα εύσημα από τον ιταλικό τύπο, τόσο για το επίπεδο των τραγουδιών, όσο και για το τηλεοπτικό περιεχόμενο του φετινού Φεστιβάλ.

Πετυχημένη θεωρήθηκε και η εναλλαγή των γυναικείων συμπαρουσιαστών του. Σήμερα στο πλευρό του θα βρεθούν οι  Diletta LeottaSabrina SalernoFrancesca Sofia Novello και Mara Venier. Σταθερά φυσικά θα βρίσκεται εκεί ο επιστήθιος φίλος του Fiorello, αλλά και ο Ιταλός superstar Tiziano Ferro.

Μετά τις τέσσερις πρώτες βραδιές, ο Francesco Gabbani φαίνεται να προπορεύεται στην βαθμολογία, αφού και χθες κατάφερε να βρεθεί στην δεύτερη θέση. Δύσκολα θα χάσει την θέση του στο superfinal. Ακολουθούν οι Diodato, Piero Pelù, Pinguini Tattici Nucleari και Le Vibrazion. Όλοι τους θα δώσουν μάχη απόψε για να βρεθούν στην τελική τριάδα και το δεύτερο γύρο της βαθμολογίας. Στα παραπάνω συνηγορούν και τα γραφεία στοιχημάτων. Η αγαπημένη των fans Elodie δύσκολα μπορεί να ανακάμψει.

Sanremo φυσικά χωρίς καλεσμένους δεν νοείται. Έτσι και σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον Ιταλό τραγουδιστής και κιθαρίστας Biagio Antonacci, το κουβανικό συγκρότημα Gente De Zona και το cast της σειράς  La mia banda suona il pop.

Οι υποψήφιοι

Μετά την χθεσινή ακύρωση των Bugo e Morgan, αφού δεν τραγούδησαν για την τέταρτη βραδιά, φεύγοντας κυριολεκτικά από την σκηνή, 23 πλέον υποψήφιοι έχουν απομείνει στην μεγάλη κατηγορία.

1.Paolo Jannacci – “Voglio parlarti adesso”
2. Rancore – Eden” 
3. Giordana Angi – Come mia madre” 
4. Francesco Gabbani – Viceversa”  
5. Raphael Gualazzi – Carioca
6. Anastasio – Rosso di rabbia
7. Pinguini Tattici Nucleari  – “Ringo Starr”
8. Elodie – Andromeda
9. Riki – Lo sappiamo entrambi
10. Diodato – Fai rumore
11. Irene Grandi – Finalmente io
12. Achille Lauro – Me ne frego
13. Piero Pelù – Gigante
14. Tosca – “Ho amato tutto” 
15. Michele Zarrillo – “Nell’estasi o nel fango”
16. Junior Cally – No grazie
17. Le Vibrazioni – Dov’è
18. Alberto Urso “Il sole a est”
19. Levante – “Tiki Bom Bom”
20. Rita Pavone – Niente (Resilienza 74)” 
21. Enrico Nigiotti – Baciami adesso” 
22. Elettra Lamborghini Musica (E il resto scompare)
23. Marco Masini – Il confronto

Μπορείτε να δείτε τις χθεσινές ερμηνείες των Campioni ΕΔΩ.

Η βαθμολογία

Σήμερα υπάρχουν δύο γύροι βαθμολογίας. Στον πρώτο γύρο δικαίωμα ψήφου έχουν και η δημοσκοπική επιτροπή (300 σταθμισμένα επιλεγμένοι fans από όλη την Ιταλία) και η επιτροπή τύπου (οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι που παρακολουθούν το φεστιβάλ από την οροφή του Ariston), αλλά και το τηλεοπτικό κοινό, σε αναλογία 33%-33%-34%.

Στην συνέχεια και αφού συνυπολογιστούν οι βαθμολογίες των προηγούμενων βραδιών θα έχουμε την τελική κατάταξη για τις θέσεις 23 -4. Οι τρεις πρώτοι στην βαθμολογία, χωρίς να μας αποκαλυφθεί η κατάταξη τους θα περάσουν στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας.

Εκ του μηδενός οι τρεις σούπερ-φιναλίστ θα ψηφιστούν με το ίδιο σύστημα ψηφοφορίας, με την ίδια επίσης αναλογία (33%-33%-34%), για να αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής.

Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς με του Sanremo 2020, ο νικητής του Φεστιβάλ για να μπορέσει να εκπροσωπήσει την Ιταλία στην Eurovision 2020 θα πρέπει να έχει παραδώσει υπογεγραμμένη, μέχρι την έναρξη του τελικού απόψε το βράδυ, μια υπεύθυνη δήλωση στην οποία να αποδέχεται το δικαίωμα αυτό. Όπως ειπώθηκε από την RAI μέχρι την Τρίτη το βράδυ αυτή την δήλωση την είχα υπογράψει 16 εκ των 23 φιναλίστ!

Πως να παρακολουθήσετε το Sanremo 2020

Το Φεστιβάλ του Sanremo 2020 μπορείτε να το παρακολουθηθεί ζωντανά στην τηλεόραση, από το Rai1, αλλά και από τον ιστότοπο του RaiPlay στις 21.45 ώρα Ελλάδας.

Όσοι λοιπόν είστε λάτρεις της ιταλικής μουσικής, έχετε υπομονή στα ατέρμονα ιταλικά σόου, με πολλούς καλεσμένους, ατελείωτους πολλές φορές διαλόγους και κάθε άλλου είδους παρεμβολές που μπορεί να τραβήξουν τη μετάδοση ακόμα και μέχρι τις 3 το πρωί, συντονιστείτε μαζί μας στη μεγάλη γιορτή του ιταλικού τραγουδιού, από την οποία μεγάλοι διεθνείς σταρ ξεκίνησαν την καριέρα τους!

Για να θυμηθείτε όλα όσα έγιναν τις δύο πρώτες βραδυές του Φεστιβάλ, δείτε τα σχετικά μας άρθρα ΕΔΩ , ΕΔΩ , ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Viva Sanremo λοιπόν! Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun γιατί η βραδιά αναμένεται μεγάλη και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

1 reply
  1. Giwrg
    Giwrg says:

    Αντικειμενικά το πιο ταιριαστό τραγούδι για Eurovision είναι της Elodie. Δεν είναι τυχαίο που είναι fan favorite. Του Francesco μόνο προς το τέλος έχει κάποιο ενδιαφέρον. Πέρσι ο Mahmood πριν τον τελικό σε ποια θέση ήταν;

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *