Κύπρος: Με το “Running” o Sandro στην Eurovision 2020!

Πριν από λίγο, το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) αποκάλυψε πως η Κύπρος θα ταξιδέψει στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί στην Ολλανδία με το τραγούδι Running.

Η αποκάλυψη έγινε αρχικά μέσα από το προφίλ του Sandro στο Instagram, ενώ λίγο αργότερα επιβεβαίωση και το ΡΙΚ.

 

Την σύνθεση του τραγουδιού έχει αναλάβει ο αυστραλιανής καταγωγής συνθέτης και ερμηνευτής Alfie Arcurie, ο οποίος μεταξύ άλλων συμμετείχε στον εθνικό της Αυστραλίας Eurovision: Australia Decides 2019 με το τραγούδι To Myself, τερματίζοντας στην 5η θέση.

Εκτός του Alfie Arcuri που αναλαμβάνει την σύνθεση του τραγουδιού που θα ερμηνεύσει ο Sandro, ο αυστριακός σκηνοθέτης Marvin Dietmann αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση της κυπριακής συμμετοχής στην Eurovision 2020.

O Marvin καθόλου άσχετος δεν είναι με τον διαγωνισμό της Eurovision, αφού ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ήταν υπεύθυνος για την σκηνοθετική επιμέλεια της νικητήριας συμμετοχής της Αυστρίας το 2014 με την Conchita Wurst, αλλά και της νικητήριας συμμετοχής της Αυστρίας στην βαθμολογία των επιτροπών το 2018. Επίσης ήταν ο σκηνοθέτης του Viewing Room στην περσινή διοργάνωση του Τελ Αβίβ.

Το τραγούδι αναμένεται να κυκλοφορήσει το ερχόμενο διάστημα.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την κυπριακή συμμετοχή στην Eurovision 2020.

Πηγή: CYBC: Eurovision Cyprus

10 ΣΧΟΛΙΑ
      • TimGr
        TimGr says:

        Γιατί στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού αναμένονται πολύ δυνατές συμμετοχες φέτος (Ουκρανία, Βέλγιο, Ρουμανία, Νορβηγία, Μάλτα, Ισραήλ, Αζερμπαϊτζάν) και στατιστικά προκρίνεται ίσος αριθμός χωρών από κάθε μισό κάθε ημιτελικού δηλαδή μέχρι 5-6 από τις παραπάνω… Επίσης δεν έχει την Ελλάδα να τη στηρίξει βαθμολογικά. Ας ελπίσουμε να καταφέρει να ξεχωρίσει!

        Απάντηση
    • Nikos
      Nikos says:

      Ενω η Ελλαδα τι κάνει δηλαδη?Δεν σε καταλαβα,οταν για δεκαετιες ολοκληρες η Κυπρος πατωνε ουτε ασχολουσασταν..τωρα ξαφνικα πορευεται επαγγελματικα…για χαλαρωστε λιγο καποιοι

      Απάντηση
  1. gogos
    gogos says:

    Το κουράσανε το θέμα με τα στοιχεία τις συμμετοχής ανα βδομάδα. Την άλλη εβδομάδα θα μας πουν ποιος έγραψε τους στίχους και πάει λέγοντας…
    Να ξέραμε τουλάχιστον πότε θα ακουστεί το τραγούδι να υπήρχε μια προσμονή. Τώρα απλά θα περιμένουμε να ακούμε έναν – έναν τους συντελεστές… Το βρίσκω ανούσιο!

    Απάντηση
  2. Νινα
    Νινα says:

    Η Κύπρος θα τα πάει περίφημα αν πάνε όλα καλά μέχρι τον Μάιο και δεν έχουμε κάτι απρόοπτο από την γειτονιά μας η την παλοιοαροστεια που κυκλοφορεί παγκόσμια. ας ευχηθούμε να μην προλάβει να κάνει περισσότερο κακό ούτε η γειτονιά μας ούτε παγκόσμια απειλή για τους πληθυσμούς του πλανήτη μας και την Ελλάδα μας

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *