Λιθουανία: Βίλνιους και Κάουνας ερίζουν για τη διεξαγωγή της Eurovision 2021!

“The heat is getting higher, I feel that I’m on fire” και η όρεξη της Λιθουανίας έχει ανοίξει για τα καλά. Για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού η Λιθουανία βρίσκεται πρώτη στον πίνακα των στοιχημάτων. Οι The Roop με το On Fire έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον του ευρωπαικού κοινού και η τάση αυτή αντικατοπτρίζεται με την πτώση των αποδόσεων για μια ενδεχόμενη νίκη τους στο Ρότερνταμ.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας της Βαλτικής, LRT, σε τοποθέτησή του ανέφερε πως διάφορες πόλεις ανά τη λιθουανική επικράτεια θα ενδιαφέρονταν να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό την επόμενη χρονιά, εφόσον θριαμβεύσουν οι The Roop στην Ολλανδία. Ιδιαίτερα, το LRT έχει επικοινωνήσει με τις 3 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας για να ενημερωθεί για τις προθέσεις αναφορικά με το ενδεχόμενο φιλοξενίας της επόμενης Eurovision.

Οι υποψήφιες πόλεις

Ο Remigijus Šimašius, δήμαρχος της πρωτεύουσας Βίλνιους, δήλωσε ότι η πόλη θα ήθελε να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό αν της δινόταν η ευκαιρία. Η πρωτεύουσα της Λιθουανίας πληροί όλες τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η EBU για τις διοργανώτριες πόλεις. Σε μια τέτοια περίπτωση ο διαγωνισμός θα διεξαγόταν στην Siemens Arena. Πρόκειται για την έδρα της Λιέτουβος Ρίτας στο μπάσκετ.

Από την άλλη μεριά, ο αντιδήμαρχος του Κάουνας, Mantas Jurgutis τόνισε το πλεονέκτημα της πόλης του να διαθέτει τη μεγαλύτερα αρένα της χώρας. Η Žalgiris Arena, έδρα της Ζαλγκίρις Κάουνας, φιλοξένησε μεταξύ άλλων τον φετινό εθνικό τελικό. Αν και υπάρχει ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την υποψηφιότητα του Κάουνας. Τον Μάιο του 2021 είναι πολύ πιθανόν η Žalgiris Arena να φιλοξενήσει το Final Four της Euroleague. Σε μια τέτοια περίπτωση δε θα ήταν εφικτή η διεξαγωγή της επόμενης Eurovision στην πόλη.

Τέλος, ο δήμαρχος της Κλάιπεντα κράτησε χαμηλότερους τόνους. Η Švyturys Arena έχει χωρητικότητα μόλις 7.500 θεατών. Είναι σαφώς μικρότερη εν συγκρίσει από την Žalgiris Arena και τη Siemens Arena. Τόσο η αρένα του Βίλνιους όσο και η αρένα του Κάουνας μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερους από 10.000 ανθρώπους. Ο κύριος Vytautas Grubliauskas δήλωσε πως πρέπει να υπολογιστούν όλοι οι παράγοντες πριν υποβάλλει η πόλη της Κλάιπεντα την πρότασή της.

Κυβερνητική τοποθέτηση

Η κυβέρνηση της χώρας τοποθετήθηκε επί του θέματος αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Έχουν διεξαχθεί πολλά γεγονότα διεθνούς βεληνεκούς στη Λιθουανία, όπου διάφοροι παγκόσμιοι stars έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Η κυβέρνηση εύχεται κάθε επιτυχία στους The Roop! Και στην ευτυχή συγκυρία νίκης τους, το λιθουανικό κράτος θα μπορέσει να φιλοξενήσει μια υπέροχη Eurovision παρουσιάζοντας τη χώρα μας σε ολόκληρο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την χρηματοδότηση του εν λόγω εγχειρήματος θα γίνουν γνωστές σε μελλοντικό χρόνο.

Θα καταφέρουν, άραγε, οι The Roop να δώσουν στη Λιθουανία την 1η της νίκη στην ιστορία της Eurovision ;

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision!

πηγή: eurovoix.com

 

 

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Pao13
    Pao13 says:

    Αναφορικα με το Final-4 της Ευρωλίγκας, οι δυο πιθανες πολεις ειναι το Κάουνας αλλα και η Αθηνα! Το Οακα ειχε προταθεί περυσι, ωστόσο τελικα αποφασίστηκε να μεταφερθεί ειτε το 21 ειτε το 22! Ενδιαφέρον παντως θα εχει να δουμε αν οντως η Λιθουανια θα παρει το βραβείο!!

    Απάντηση
    • Ioannis Ampatzidis
      Ioannis Ampatzidis says:

      Πράγματι, βρισκόμαστε σε αναμονή ως ότου ανακοινωθεί και επίσημα. Για την Αθήνα ο Μπερτομέου είχε δηλώσει πως είτε το ’20 είτε το ’21 θα διεξαχθεί το F4 στο ΟΑΚΑ, αλλά και η Κολωνία φέτος προέκυψε από το πουθενά. Οπότε περιμένουμε…

      Απάντηση
  2. Μάριος
    Μάριος says:

    Να, αυτές τις γραφικότητες δεν μπορώ στη Eurovision. Τρεις μήνες πριν τον διαγωνισμό κάθονται οι άλλοι και σκοτώνονται που θα κάνουν τον διαγωνισμό επειδή το τραγούδι είναι πρώτο στα 12 από τα 39 που θα διαγωνιστούν…

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *