Ρουμανία: Ανακοίνωσε συνεργασία με τη Global Records για την επιλογή του τραγουδιού

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Ρουμανίας TVR ανακοίνωσε πως η δισκογραφική εταιρία Global Records θα είναι η εταιρία με την οποία θα συνεργαστεί για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα τον Μάιο στο Ρότερνταμ.

Έπειτα από την ανακοίνωση για μία ανανεωμένη διαδικασία επιλογής τραγουδιού, το TVR έδωσε επιπλέον πληροφορίες για τα μελλοντικά του πλάνα. Η Global Records θα συνεργαστεί με το TVR για να επιλέξουν τον εκπρόσωπο της Ρουμανίας, στον 65ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμού Τραγουδιού, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Το TVR δήλωσε σχετικά με την επιλογή της Global Records τους λόγους που το οδήγησαν στην επιλογή της Global Records:

Ένας σημαντικός αριθμός παραγόντων, όπως τα εντυπωσιακά στατιστικά που έχει καταγράψει η εταιρία τα τελευταία χρόνια σχετικά με την παρουσία πολλών τραγουδιών και καλλιτεχνών στα charts του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, τα στατιστικά των προβολών στο YouTube, ο αριθμός των χωρών στις οποίες τραγούδια της Global Records έχουν παραχθεί και ο αριθμός των συνδρομητών στους λογαριασμούς των social media που ακούνε τα τραγούδια.

Η Global Records προσφέρει στο TVR μεγαλύτερη ικανότητα προώθησης της ρουμανικής συμμετοχής ενόψει της Eurovision του 2020, μέσων των διαφόρων καναλιών στα social media. Επιπλέον, και το TVR και η Global Records συμφώνησαν στη χρηματοδότηση της συμμετοχής για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες με τους οποίους έχει συνεργαστεί η Global Records είναι οι INNA, Antonia, Delia, Irina Remes, Mark Stam και Vanotek.

 

Πώς θα είναι η διαδικασία επιλογής του τραγουδιού;

Για πρώτη φορά, η ρουμανική συμμετοχή θα επιλεχθεί έμμεσα από μία ειδική κριτική επιτροπή. Οι κριτές θα λάβουν υπόψιν τους κριτήρια όπως τα φωνητικά, η καλλιτεχνία, η ενσυναίσθηση και η εκφραστικότητα. Αφού επιλεχθεί ο καλλιτέχνης, θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση (σαν camp), στο οποίο οι καλύτεροι Ρουμάνοι καλλιτέχνες και συνθέτες θα δημιουργήσουν τραγούδια για τον επιλεγμένο καλλιτέχνη.

Από το camp αυτό, 5 τραγούδια θα προκριθούν για να διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό. Τα τραγούδια θα επιλεχθούν από ειδικούς διαφόρων σχετικών επαγγελματικών χώρων (συνθέτες, στιχουργοί, μουσικολόγοι, ραδιοτηλεοπτικοί παραγωγοί. Οι ειδικοί αυτοί θα λάβουν υπόψιν τους κριτήρια, όπως ο ήχος, η πρωτοτυπία, η διαφορετικότητα του στυλ και το μήνυμα του τραγουδιού.

Κατά τη διάρκεια του εθνικού τελικού, 5 τραγούδια θα εκτελεστούν από τον επιλεχθέντα καλλιτέχνη. Το νικητήριο τραγούδι θα αποφασιστεί κατά 50% από την ψήφο των κριτών και κατά 50% από την ψήφο των τηλεθεατών. Σε περίπτωση ισοπαλίας, θα υπερισχύσει η ψήφος των τηλεθεατών.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *