Ρουμανία: Δείτε το χρονοδιάγραμμα της επιλογής για το Ρότερνταμ!

Πριν από λίγο, δόθηκε στην δημοσιότητα, μέσω του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Ρουμανίας, TVR, το χρονοδιάγραμμα της χώρας όσον αφορά την τελική επιλογή για την Eurovision 2020.

Βάσει αυτού, θα πραγματοποιηθούν κατά σειρά:

  1. Η ανακοίνωση του καλλιτέχνη που θα ταξιδέψει στο Ρότερνταμ – 10 Φεβρουαρίου
  2. Η δημοσιοποίηση των υποψήφιων κομματιών – 21 Φεβρουαρίου
  3. Η διεξαγωγή του εθνικού τελικού, Selecția Națională – 1 Μαρτίου

Πώς θα είναι η διαδικασία επιλογής του τραγουδιού;

Για πρώτη φορά, η ρουμανική συμμετοχή θα επιλεχθεί έμμεσα από μία ειδική κριτική επιτροπή. Οι κριτές θα λάβουν υπόψιν τους κριτήρια όπως τα φωνητικά, η καλλιτεχνία, η ενσυναίσθηση και η εκφραστικότητα. Αφού επιλεχθεί ο καλλιτέχνης, θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση (σαν camp), στο οποίο οι καλύτεροι Ρουμάνοι καλλιτέχνες και συνθέτες θα δημιουργήσουν τραγούδια για τον επιλεγμένο καλλιτέχνη.

Από το camp αυτό, 5 τραγούδια θα προκριθούν για να διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό. Τα τραγούδια θα επιλεχθούν από ειδικούς διαφόρων σχετικών επαγγελματικών χώρων (συνθέτες, στιχουργοί, μουσικολόγοι, ραδιοτηλεοπτικοί παραγωγοί. Οι ειδικοί αυτοί θα λάβουν υπόψιν τους κριτήρια, όπως ο ήχος, η πρωτοτυπία, η διαφορετικότητα του στυλ και το μήνυμα του τραγουδιού.

Κατά τη διάρκεια του εθνικού τελικού, 5 τραγούδια θα εκτελεστούν από τον επιλεχθέντα καλλιτέχνη. Το νικητήριο τραγούδι θα αποφασιστεί κατά 50% από την ψήφο των κριτών και κατά 50% από την ψήφο των τηλεθεατών. Σε περίπτωση ισοπαλίας, θα υπερισχύσει η ψήφος των τηλεθεατών.

Τέλος, ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Ρουμανίας TVR ανακοίνωσε πως η δισκογραφική εταιρία Global Records θα είναι η εταιρία με την οποία θα συνεργαστεί για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα τον Μάιο στο Ρότερνταμ.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την Ρουμανία στον διαγωνισμό.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *