Ρουμανια: Ακούστε τα υποψήφια τραγούδια της Roxen για την Eurovision 2020! (Updated)

Εδώ και λίγο καιρό, μέσω της δημόσιας τηλεόρασης της Ρουμανίας, είχε δημοσιευθεί το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το οποίο θα προκύψει ο επόμενος εκπρόσωπος για τον διαγωνισμό της Eurovision.

Βάσει αυτού, θα πραγματοποιηθούν κατά σειρά:

  1. Η ανακοίνωση του καλλιτέχνη που θα ταξιδέψει στο Ρότερνταμ – 11 Φεβρουαρίου
  2. Η δημοσιοποίηση των υποψήφιων κομματιών – 21 Φεβρουαρίου
  3. Η διεξαγωγή του εθνικού τελικού, Selecția Națională – 1 Μαρτίου

Έτσι λοιπόν, όπως ήταν αναμενόμενο, στις 11 Φεβρουαρίου, ανακοινώθηκε η Roxen ως η εκπρόσωπος της χώρας στο Ρότερνταμ.

Η Roxen ανήκει στην δισκογραφική εταιρεία, Global Records, με την οποία θα συνεργαστεί, η TVR, για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα τον Μάιο στο Ρότερνταμ. Μόλις, τον προηγούμενο Αύγουστο κυκλοφόρησε το πρώτο της single με τίτλο, You Don’t Love Me, σε συνεργασία με τον Sickotoy, ενώ τον Νοέμβριο κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό single με τίτλο Ce-ti Canta Dragostea, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία.

Στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση (σαν camp), στο οποίο οι καλύτεροι Ρουμάνοι καλλιτέχνες και συνθέτες δημιούργησαν τραγούδια για την Roxen.

Από το camp αυτό, 5 τραγούδια προκρίθηκαν για να διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό. Τα τραγούδια επιλέχθηκαν από ειδικούς διαφόρων σχετικών επαγγελματικών χώρων (συνθέτες, στιχουργοί, μουσικολόγοι, ραδιοτηλεοπτικοί παραγωγοί. Οι ειδικοί αυτοί έλαβαν υπόψιν τους κριτήρια, όπως ο ήχος, η πρωτοτυπία, η διαφορετικότητα του στυλ και το μήνυμα του τραγουδιού.

Κατά τη διάρκεια του εθνικού τελικού, τα 5 τραγούδια θα εκτελεστούν από την Roxen. Το νικητήριο τραγούδι θα αποφασιστεί κατά 50% από την ψήφο των κριτών και κατά 50% από την ψήφο των τηλεθεατών. Σε περίπτωση ισοπαλίας, θα υπερισχύσει η ψήφος των τηλεθεατών.

Σήμερα, είναι η μέρα για την δημοσιοποίηση των υποψήφιων κομματιών της Roxen τα οποία μπορείτε να ακούσετε παρακάτω:

  1. Colors
  2. Cherry Red
  3. Beautiful Disaster
  4. Storm
  5. Alcohol You

Ο εθνικός τελικός, Selecția Națională, θα λάβει χώρα στη 1 Μαρτίου, στην πόλη Μπουζάου, σύμφωνα με όσα ανέφερε πρόσφατα ο δήμαρχος της πόλης, Constantin Toma, με έναν προϋπολογισμό που θα κυμανθεί μεταξύ των 150-200 χιλιάδων Ευρώ.

Ποιο τραγούδι πιστεύετε πως πρέπει να αποτελέσει την 24η συμμετοχή της Ρουμανίας στον διαγωνισμό;

Η Ρουμανία στη Eurovision

H παρθενική εμφάνιση της χώρας στον διαγωνισμό της Eurovision πραγματοποιήθηκε το 1994 και η καλύτερη θέση της χώρας είναι η 3η θέση το 2005 με τους Luminița Anghel and Sistem και το 2010 με το δίδυμο των Paula Seling & Ovi.  Η χώρα μόνο τρεις φορές δεν έχει δώσει το παρόν στον τελικό, το 2016 όπου αν και είχε επιλεχθεί η συμμετοχή, εξαιτίας ενός μεγάλου χρέους της δημόσιας τηλεόρασης της Ρουμανίας προς την EBU, η χώρα αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον θεσμό για εκείνη την χρονιά, το 2018, όπου το συγκρότημα The Humans δεν κατάφερε να προκριθεί  στον τελικό, τερματίζοντας στην 11η θέση του ημιτελικού  και πέρσι ύστερα από έναν επεισοδιακό εθνικό τελικό, όπου νικήτρια ήταν η Ester Peony, η Ρουμανία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό, αφού το On a Sunday κατέλαβε την 13η θέση στον δεύτερο ημιτελικό.

22 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Δεν είναι κακά απλώς “generic”. Ειδικά το πρώτο δεύτερο και το τέταρτο είναι σαν να ακούω το ίδιο πράγμα με διαφορετικούς στίχους. Ελπίζω να επιλέξουν η το 3ο η το 5ο χωρίς όμως να με ενθουσιάζουν ιδιαίτερα. Θα ήθελα να είχαν κάτι το ιδιαίτερο η έστω κάτι που να θύμιζε Βαλκάνια. Είναι προφανές ότι προέρχονται από Σουηδία με την ίδια τυποποίηση που υπάρχει στα περισσότερα τραγούδια των τελευταίων MFs. Ωστόσο η παραγωγή είναι καλή. Ενδεχομένως να μιλάμε και εδώ για περίπτωση “Srbuk”… Θα δείξει! Καλη επιτυχία στην Ρουμανία!
    Ελπίζω τουλάχιστον το τραγούδι της Στεφανίας να μην είναι τόσο “generic” ναι μεν pop/dance αλλά να ξεχωρίζει με κάποιον τρόπο.

    Απάντηση
  2. Reverb
    Reverb says:

    generic και χωρίς χαρακτήρα είναι μάλλον η γκρίνια και τα γρήγορα συμπεράσματα. Και τα πέντε ακούγονται σημερινά και καλοφτιαγμένα και σίγουρα σε απόλυτη συνέπεια με το προϊόν Roxen που πάει να στήσει η ρουμανική αποστολή.

    Απάντηση
    • Μάριος
      Μάριος says:

      Mία μοντέρνα ενορχήστρωση δεν κάνει ένα τραγούδι σημερινό από μόνη της. Επιμένω ότι τα τραγούδια είναι μόνο περιτύλιγμα και από ουσία λίγα πράγματα. Και να συνυπολογίσουμε και αυτό που ο τρελό-Μιχάι είπε σωστά αυτή τη φορά, μέσα στην υστερία του. Η κοπελίτσα είναι πρωτοεμφανιζόμενη με ένα χιτ στη Ρουμανία, άρα απολύτως άπειρη. Να το συνυπολογίσουμε και αυτό.

      Απάντηση
  3. Nicole
    Nicole says:

    Μερικοί μερικοί που λένε ότι αυτά είναι generic δε ξέρω τι ψάχνουν ακριβώς;; Πάντως εγώ πιστεύω ότι όλα τα τραγούδια ακούγονται πολύ ωραία και είναι πολύ πρωτότυπα! Και θα δείτε τώρα πως θα εκτοξευτεί η Ρουμανία στα στοιχήματα.

    Απάντηση
  4. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Πολύ καλή προσπάθεια σε γενικές γραμμές.
    Alcohol You, το αγαπημένο μου. Μου θυμίζει κάπως το περσινό της Αυστρίας που επίσης μου είχε αρέσει (το οποίο βέβαια δεν τα πήγε καλά).

    Απάντηση
  5. Γιώργος
    Γιώργος says:

    Σε γενικές γραμμές πολύ καλό το επίπεδο και η αισθητική των κλιπ! Ξεχώρισα με διαφορά από τα αλλά το cherry red και σαν δεύτερη επιλογή έχω το alcohol you! Πάντως στα στοιχήματα εκτοξεύτηκε η Ρουμανία από την 21 στην θέση 9! Είδωμεν λοιπόν!

    Απάντηση
  6. Giannis Argyriou
    Giannis Argyriou says:

    Μόλις τώρα μπόρεσα να τα ακούσω. Κακά τα ψέμματα οι Ρουμάνοι κάναν καλή δουλεια κ παρουσιάζουν ενα πολυ αξιοπρεπες αποτελεσμα από όλες τις απόψεις. Προσωπικό αγαπημένο το Alcohol You. Νομιζω η Ρουμανια ειναι σίγουρα στον τελικο κ θα στοχεύσει ψηλά φέτος.

    Απάντηση
    • Μάριος
      Μάριος says:

      Τα τραγούδια είναι πολύ φτωχά συνθετικά. Μία καλή παραγωγή δεν μπορεί να κρύψει τη συνθετική γύμνια στην ουσία του τραγουδιού. Και αυτό το γνωρίζουν καλά οι επιτροπές.

      Απάντηση
      • Miltos
        Miltos says:

        Είναι η άποψη του καθενός το αν αρέσουν τα τραγούδια ή όχι! Το είναι φτωχά είναι καθαρά δική σου οπτική γιατί το επαναλαμβάνεις συνεχώς? Καταντάει εκνευριστικό και άσκοπο όλο αυτό.

        Απάντηση
        • Μάριος
          Μάριος says:

          Το αν ένα τραγούδι είναι φτωχό συνθετικά δεν είναι θέμα γούστου. Όσες φορές θα λέτε πράγματα που δεν ισχύουν, άλλες τόσες θα σας λέω ότι δεν ισχύουν.

          Απάντηση
          • Jørgen
            Jørgen says:

            Αν θεωρεις τα τραγουδια της ρουμανιας φετος φτωχα τοτε θα πρεπει να αποδεχθεις και το γεγονος οτι παρακολουθεις ενα φτωχο διαγωνισμο (βαση των αποψεων σου και μονο….)

    • John T.
      John T. says:

      Ισχύει Γιάννη!! Και τα 5 ειναι πολύ καλά και φαίνονται προσεγμένα με καλη παραγωγή ! Αρκετά υψηλό το επίπεδο! Συγκριτικά με το δικό μας πως πιστεύει οτι ειναι; Γιατί και εμάς για σύγχρονο είναι αλλα δεν ξέρω αν εντέλει θα είναι!?

      Απάντηση
  7. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Ακούγοντας τα ολοκληρωμένα.
    Colors και Storm τα πιο αδύναμα.
    Τα άλλα τρία είναι εξίσου δυνατά αλλά με βάση το γούστο μου: 1. Alcohol you 2. Beautiful disaster 3. Cherry red
    Προσωπικά θεωρώ θα παιχτεί μεταξύ alcohol you και cherry red.
    Ωστόσο και τα 5 είναι πολύ σύγχρονα ακούσματα και η παραγωγή είναι εξαιρετική.Τα τρία από αυτά μπορούν να οδηγήσουν την Ρουμανία στον τελικό και γιατί όχι εντός 10αδας η ακόμα και 5αδας. Καλή προσπάθεια και καλή επιτυχία!
    ΥΓ: το έργο της Κύπρου δυστυχώς όλο και δυσκολεύει…
    ΥΓ2: υποθέτω το Supergirl θα είναι στο ύφος του Cherry red; Και αν ναι, ποιο από τα δύο “υπερτερεί”;

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *