Σουηδία: Αποτελέσματα Γ’ Ημιτελικού Melodifestivalen 2020 |Mohombi και Mariette στον τελικό!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά ο τρίτος ημιτελικός του Melodifestivalen 2020, με δύο ακόμη διαγωνιζόμενους να προκρίνονται στον τελικό της 7ης Μαρτίου και άλλους δύο να δίνουν ραντεβού στο γύρο της δεύτερης ευκαιρίας σε δύο εβδομάδες στην Εσκίλστουνα.

Oι συμμετοχές του Τρίτου Ημιτελικού:

  1. Mariette – Shout It Out 
  2. Albin Johnsén– Livet börjar nu
  3. Drängarna Piga & dräng  
  4. Amanda Aasa Late
  5. Anis Don Demina Vem e som oss
  6. Faith Kakembo Crying Rivers
  7. Mohombi Winners

Ας δούμε αναλυτικά τις εμφανίσεις των υποψηφίων:

Mariette – Shout It Out

Την αυλαία του τρίτου ημιτελικού ανοίγει η γνωστή πλέον Mariette, η οποία φέτος πραγματοποιεί την τέταρτη της προσπάθεια στον διαγωνισμό. H Mariette υπογράφει και την σύνθεση της φετινής της συμμετοχή μαζί με τον γνωστό για τις συμμετοχές του και στην Eurovision, Thomas G:son. Μετά την τελευταία της συμμετοχή το 2018, επιστρέφει για ένα από τα εισιτήρια της επόμενης φάσης, όπως άλλωστε έχει συνηθίσει.

Albin Johnsén– Livet börjar nu

Ο νεαρός Albin ξεκίνησε την καριέρα του το 2014 μέσα από μία συνεργασία του με την Kristin Amparo (Melodifestivalen 2015). Έχει λάβει άλλες δύο φορές μέρος στο Melodifestivalen, το 2015 ως συνθέτης και το 2016 ως συνθέτης και ερμηνευτής. Ανάμεσα στους δημιουργούς της συμμετοχής αντικρίζουμε και τον εκπρόσωπο της χώρας στην Eurovision 2013, Robin Stjernberg.

Drängarna Piga & dräng  

Το συγκρότημα ξεκίνησε την καριέρα του το 1995 με το  “Vill Du Bli Min Fru”, και 25 χρόνια μετά έχουν κυκλοφορήσει 9 προσωπικά άλμπουμ και έχουν περισσότερα από 70 εκατομμύρια streamings στο Spotify. Φέτος μετά από χρόνια αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν και το ντεμπούτο τους στο Melodifestivalen και για πολλούς σήμερα θα καταφέρουν με το ιδιαίτερο τους στυλ να πάρουν ένα από τα εισιτήρια για την επόμενη φάση.

Amanda Aasa Late

Μετά την συμμετοχή της στο Idol το 2014 κατάφερε να γίνει γνωστή στη χώρα και να πραγματοποιήσει περιοδείες με γνωστούς καλλιτέχνες της χώρας. Η Amanda κατάφερε να εξασφαλίσει την θέση της στο Melodifestivalen μέσα από τον τελικό του διαγωνισμού  P4 Nästa. Ωστόσο, κανένας νικητής του  P4 Nästa δεν έχει καταφέρει να περάσει σε επόμενη φάση του Melodifestivalen.

Anis Don Demina Vem e som oss

Ο Anis είναι DJ, τραγουδιστής και ένας από τους πιο επιτυχημένους  youtuber της χώρας. Φέτος πραγματοποιεί την πρώτη του σόλο εμφάνιση στο Melodifestivalen, καθώς πέρσι μαζί με την  Zeana συμμετείχαν στον διαγωνισμό με το “Mina Bränder”, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να περάσουν στον τελικό.

Faith Kakembo Crying Rivers

Η Faith ασχολείται από πολύ μικρή ηλικία με την μουσική, χωρίς ωστόσο να έχει μέχρι στιγμής μεγάλη επαγγελματική εμπειρία. Το 2019 τερμάτισε στην τρίτη θέση του διαγωνισμού P4 Nästa και έτσι η νεαρή νοσοκόμα από μία μικρή πόλη της Σουηδίας αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη της για πρώτη φορά και στο μεγαλύτερο φεστιβάλ της χώρας, το Melodifestivalen.

Mohombi Winners

Ο Mohombi έγινε παγκοσμίως γνωστός από την επιτυχία  του “Bumpy Ride” με τον γνωστό παραγωγό RedOne. Το 2016 κατάφερε να κερδίσει βραβείο Grammy στην κατηγορία “Best Latin, Rock, Urban or Alternative Album” για την συμμετοχή του στο άλμπουμ του Pitbull. Πέρσι κατάφερε να φτάσει ως τον τελικό του Melodifestivalen με το “Hello” και να τερματίσει στην πέμπτη θέση.

Αποτελέσματα

Μόνο το τηλεοπτικό κοινό ψηφίζει στους ημιτελικούς του Melodifestivalen. Η ψηφοφορία έχει δύο γύρους. Στον πρώτο γύρο προκρίνονται τα πέντε πρώτα τραγούδια σε ψήφους. Στο δεύτερο γύρο, τα δύο τραγούδια που συγκεντρώνουν συνολικά τις περισσότερες ψήφους προκρίνονται απευθείας στον τελικό του Melodifestivalen, ενώ το τρίτο και το τέταρτο, θα έχουν άλλη μία ευκαιρία, στο Andra Chansen. Το πέμπτο σε ψήφους τραγούδι, αποχαιρετά και αυτό το διαγωνισμό.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:

Στον τελικό προκρίνεται και ερμηνεύει ξανά o Mohombi .

Στην δεύτερη ευκαιρία προκρίνονται οι Drängarna και ο Anis Don Demina.

Η δεύτερη συμμετοχή που περνάει στον τελικό είναι η Mariette.

Η Faith Kakembo τερμάτισε στην 5η θέση του ημιτελικού και δεν καταφέρνει να συνεχίσει στον διαγωνισμό!

Ραντεβού το επόμενο Σάββατο με τον τέταρτο ημιτελικό του Melodifestivalen, στο Μάλμο .

 

7 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Με διαφορά ο χειρότερος ημιτελικός του MF ως ώρας. Θεωρώ την πρόκριση mohobi και Marriette ξεκάθαρα λόγω ονόματος. Τεράστια αδικία ο αποκλεισμός της Faith.

    Απάντηση
  2. Reverb
    Reverb says:

    Θλιβερός ημιτελικός και συνήθως κάνω τα στραβά μάτια για το SVT. Τώρα ας μιλήσουμε για τη Στεφανία κάτω από ένα άρθρο για το melodifestivalen . . .

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *