Eurovision 2020: 100 ημέρες μέχρι τον Πρώτο Ημιτελικό | Τι ξέρουμε μέχρι σήμερα

Στην τελική ευθεία για την διοργάνωση του 65ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision έχουμε πλέον μπει σήμερα, αφού 100 ημέρες έχουν απομείνει από την 12η Μαΐου, την ημέρα διεξαγωγής του Πρώτου Ημιτελικού της Eurovision 2020.

Μόλις τρεις μήνες μας χωρίζουν από την επερχόμενη διοργάνωση της Eurovision, ενώ οι προετοιμασίες ξεκίνησαν πυρετωδώς, τόσο από μεριάς της διοργανώτριας χώρας, Ολλανδίας, όσο και από τις υπόλοιπες 40 συμμετέχουσες χώρες που έβαλαν μπροστά τις μηχανές για την αναζήτηση του εκπροσώπου τους.

Eurovision 2020: Τι ξέρουμε μέχρι σήμερα

41 χώρες θα συμμετάσχουν στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, εκ των οποίων οι 35 θα διαγωνιστούν στον Πρώτο και Δεύτερο Ημιτελικό, στις 12 και 14 Μαΐου αντίστοιχα, ενώ οι εναπομείναντες 6 χώρες θα διαγωνιστούν απευθείας στον Μεγάλο Τελικό (16 Μαΐου).

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Ρόττερνταμ, ενώ η Ahoy Arena πρόκειται να ανοίξει τις πύλες της για να φιλοξενήσει τον μακροβιότερο ζωντανό μουσικό διαγωνισμό στον κόσμο. Παρουσιαστές και των τριών βραδιών θα είναι η Edsilia Rombley, η Chantal Jansen και ο Jan Smit.

Μέχρι σήμερα (02 Φεβρουαρίου), μόλις 2 χώρες έχουν ανακοινώσει, τόσο τον καλλιτέχνη, όσο και το τραγούδι που θα αποτελέσει και την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό:

  • Αλβανία – Arilena Ara Shaj
  • Ισπανία – Blas Cantó Universo

Παράλληλα, ακόμη 8 χώρες έχουν επιλέξει τον/την καλλιτέχνη/ιδα, ενώ δύο χώρες γνωστοποίησαν τον τίτλο της συμμετοχής τους:

  • Αυστρία – Vincent Bueno “Alive”
  •  Βέλγιο – Hooverphonic
  •  Βόρεια Μακεδονία – Vasil
  •  Βουλγαρία – Victoria
  •  Γαλλία – Tom Leeb
  •  Γεωργία – Tornike KipianiTake me as I am
  •  Κύπρος – Sandro
  •  Ολλανδία – Jeangu Macrooy

Περί τα τέλη Φεβρουαρίου, αναμένονται 19 χώρες να γνωστοποιήσουν και επίσημα την συμμετοχή τους, ενώ δεν αποκλείονται στο μεταξύ να γνωστοποιηθούν και οι συμμετοχές άλλων χωρών που δεν έχουν ανακοινώσει τίποτα μέχρι σήμερα.

Ήδη, η ερχόμενη εβδομάδα αποτελεί και την πρώτη εβδομάδα για φέτος, κατά την οποία 7 επιπλέον χώρες θα επιλέξουν τον καλλιτέχνη ή/και το τραγούδι (Τσεχία, Ισραήλ, Αυστραλία, Μάλτα, Ιταλία και Λετονία).

Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει μέσα από την σελίδα μας, αύριο Δευτέρα 03/02 αναμένεται να γίνει η επίσημη ανακοίνωση του εκπροσώπου και της Ελλάδας, με την Στεφανία Λυμπερακάκη να αναλαμβάνει τα ηνία της 41ης συμμετοχής της χώρας μας στον διαγωνισμό.

Μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ1, θα γνωρίζουμε και επίσημα πως η Στεφανία θα σηκώσει την ελληνική σημαία στο Ρόττερνταμ, ευελπιστώντας να επαναφέρει την Ελλάδα πίσω στις ένδοξες μέρες της στον διαγωνισμό.

Στον Δεύτερο Ημιτελικό η Ελλάδα, στον Πρώτο Ημιτελικό η Κύπρος

Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση κατά την οποία κρίθηκε η κατανομή των 35 χωρών στους δύο ημιτελικούς, με την Ελλάδα να κληρώνεται στον Δεύτερο Ημιτελικό, ενώ η Κύπρος κληρώθηκε στον Πρώτο Ημιτελικό.

  • Α’ Ημιτελικός – 12 Μαΐου 2020 (Ολλανδία, Ιταλία και Γερμανία)

  • Β’ Ημιτελικός – 14 Μαΐου 2020 (Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία)

 

Στις 9 Μαρτίου η προθεσμία επιλογής των συμμετοχών

Σε περίπου ένα μήνα, και συγκεκριμένα στις 9 Μαρτίου, έχει οριστεί η συνάντηση των αποστολών, όπου και θα ανταλλάξουν υλικό και πληροφορίες για τις συμμετοχές τους στον διαγωνισμό.

Αυτή η ημέρα, αποτελεί και η προθεσμία επιλογής της συμμετοχής, αφού το υλικό που θα παραδoθεί θα πρέπει να είναι τελειοποιημένο. Στην παρούσα συνάντηση, οι εθνικές αποστολές έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τις συμμετοχές των υπόλοιπων χωρών, ενώ παραδίδουν στην παραγωγή τα πλάνα και τις επιθυμίες τους για την εμφάνισή τους επί σκηνής.

Μια εκπληκτική, δημιουργική και αναπτυγμένη παραγωγή

Όπως μας υποσχέθηκε ο Εκτελεστικός Επόπτης του διαγωνισμού εκ μέρους της EBU, Jon Ola Sand, η φετινή διοργάνωση “θα είναι μια εκπληκτική, δημιουργική και αναπτυγμένη παραγωγή”, ενώ μας προετοίμασε για μια διοργάνωση με πολλά τεχνολογικά επιτεύγματα.

Άλλωστε, ο επαγγελματισμός και η σοβαρότητα που επέδειξαν από την πρώτη μέρα οι Ολλανδοί, δεν πιστεύαμε το αντίθετο.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν τον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *