Melodifestivalen 1ος ημιτελικός: Robin Bengtsson και The Mamas απευθείας στον τελικό!

Πριν από λίγο πραγματοποιήθηκε η έναρξη του Melodifestivalen, ίσως του πιο δημοφιλούς εθνικού τελικού σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο πρώτος ημιτελικός έλαβε χώρα στο  Λινκόπινγκ της Σουηδίας με παρουσιαστές τους Lina HedlundLinnea Henriksson and David Sundin.

Oι συμμετοχές του Πρώτου Ημιτελικού:

  1. The Mamas – “Move”
  2. Suzi P – “Moves”
  3. Robin Bengtsson – “Take a Chance”
  4. Malou Prytz – “Ballerina”
  5. OVÖ – “Inga problem”
  6. Sonja Aldén – “Sluta aldrig gå”
  7. Felix Sandman – “Boys with Emotions”

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις εμφανίσεις των σημερινών υποψηφίων:

The Mamas – “Move”

Μετά την περσινή τους συμμετοχή στον τελικό της Eurovision στο πλευρό του John Ludvik, οι The Mamas επιστρέφουν φέτος και ανοίγουν την αυλαία της φετινής διοργάνωσης. Μετά την περσινή τους εμπειρία, οι Loulou Lamotte, Ashley Haynes και Dinah Yonas Manna επιχειρούν να ξεσηκώσουν το κοινό της αρένας και να κλέψουν ένα από τα εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό.

Suzi P – “Moves”

Η μόλις 17 ετών Suzi πραγματοποιεί φέτος το ντεμπούτο της στον θεσμό. Η Suzi έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό της χώρας μέσα από cover στο κανάλι της στο Youtube, ενώ πέρσι κυκλοφόρησε τα πρώτα της single και πραγματοποίησε και περιοδεία στην χώρα. Με μία σύγχρονη συμμετοχή με αρκετά rnb και trap στοιχεία και τέσσερα άτομα επί σκηνής δίνει τον καλύτερο της εαυτό στην παρθενική της συμμετοχή στο Melodifestivalen.

Robin Bengtsson – “Take a Chance”

Το μεγάλο φαβορί του πρώτου ημιτελικού δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Robin Bengtsson. Μετά την τρίτη θέση στο Idol το 2008, το 2016 συμμετείχε για πρώτη φορά στο Melodifestivalen με το τραγούδι “Constellation Prize”, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση του τελικού. Το 2017, ωστόσο, κατάφερε να κερδίσει το Melodifestivalen και να κατακτήσει την πέμπτη θέση στον τελικό της Eurovision με την συμμετοχή “I Can’t Go On”. Η φετινή του συμμετοχή διαφέρει αρκετά από τις δύο προηγούμενες, ενώ όπως δήλωσε και ο ίδιος βρίσκεται πιο κοντά στο μουσικό ύφος που ο ίδιος γράφει και θα ήθελε να ακολουθήσει.

Malou Prytz – “Ballerina”

Μετά την απρόσμενη για πολλούς απευθείας πρόκριση της στον τελικό στο περσινό Melodifestivalen, η νεαρή Malou φαίνεται να επιστρέφει αποφασισμένη για ένα από τα δύο εισιτήρια του τελικού. Για μία ακόμη χρονιά το styling καθώς και την επιμέλεια της σκηνής έχει αναλάβει η γνωστή σε όλους τους φανς Ace Wilder ( Melodifestivalen 2014, 2016 και 2017), ενώ στα φωνητικά βρίσκεται η ISA ( Melodifestivalen 2015 και 2016). Την μουσική μεταξύ άλλων υπογράφει ο Thomas G:son, υπεύθυνος για πολλές επιτυχίες τόσο του Melodifestivalen όσο και της Eurovision.

OVÖ – “Inga problem”

Το δίδυμο OVÖ (“Om vi överlever”, “If We Survive”) δημιουργήθηκε το 2017 από τους Finess and Ivory και φέτος πραγματοποιούν το ντεμπούτο τους στο Melodifestivalen. Η συμμετοχή τους είναι εξ ολοκλήρου στα σουηδικά, με αρκετές African-pop επιρροές. Μια αξιοσημείωτη προσπάθεια που ωστόσο δύσκολα θα καταφέρει να βρεθεί στις πρώτες θέσεις του αποψινού ημιτελικού.

Sonja Aldén – “Sluta Aldrig Gå”

H 42 ετών Sonja πραγματοποιεί φέτος την τρίτη της συμμετοχή στο Melodifestivalen (2006, 2007 και 2012), χωρίς να έχει καταφέρει την πρόκριση στον τελικό σε καμία της προσπάθεια. Ωστόσο, η Sonja είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην pop-schlager βιομηχανία της χώρας, με συνεργασίες όπως αυτή με την Shirley Clamp και την Sanna Nielsen, ενώ οι αμέτρητες επιτυχίες που έχει ερμηνεύσει και συνθέσει την οδήγησαν το 2008 στο βραβείο για την Γυναίκα Καλλιτέχνη της χρονιάς.

Felix Sandman– “Boys With Emotions”

Τελευταία συμμετοχή του πρώτου ημιτελικού είναι αυτή του Felix Sandman, οποίος φέτος πραγματοποιεί την δεύτερη σόλο συμμετοχή του μετά την 2η θέση το 2018 με το τραγούδι “Every Single Day”. Το 2017 κατάφερε να περάσει και πάλι στον τελικό ως μέλος του συγκροτήματος FO&O. Φέτος επιστρέφει με μία εντελώς διαφορετική συνταγή και για πολλούς θεωρείται το απόλυτο φαβορί για τον πρώτο ημιτελικό.

Αποτελέσματα

Μόνο το τηλεοπτικό κοινό ψηφίζει στους ημιτελικούς του Melodifestivalen. Η ψηφοφορία έχει δύο γύρους. Στον πρώτο γύρο προκρίνονται τα πέντε πρώτα τραγούδια σε ψήφους. Στο δεύτερο γύρο, τα δύο τραγούδια που συγκεντρώνουν συνολικά τις περισσότερες ψήφους προκρίνονται απευθείας στον τελικό του Melodifestivalen, ενώ το τρίτο και το τέταρτο, θα έχουν άλλη μία ευκαιρία, στο Andra Chansen. Το πέμπτο σε ψήφους τραγούδι, αποχαιρετά και αυτό το διαγωνισμό.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:

Στον τελικό προκρίνεται και ερμηνεύει ξανά o Robin Bengtsson.

Στην δεύτερη ευκαιρία προκρίνονται οι Malou Prytz και Felix Sandman .

Η δεύτερη συμμετοχή που περνάει στον τελικό είναι οι The Mamas , ενώ η Sonja Aldén τερμάτισε στην 5η θέση του ημιτελικού και δεν καταφέρνει να συνεχίσει στον διαγωνισμό!

Ραντεβού το επόμενο Σάββατο με τον δεύτερο ημιτελικό του Melodifestivalen, στο Γκέτεμποργκ .

7 ΣΧΟΛΙΑ
  1. C.G
    C.G says:

    Παιδιά τον είδα όλον τον ημιτελικό και βαρέθηκα απίστευτα. Μόνο οι The Mamas κατάφεραν να μου κεντρίσουν το ενδιαφέρον που είναι φωνάρες, τυπάρες και με ωραίο τραγούδι. Όλα τα άλλα μια από τα ίδια. Αδυνατώ να πιστέψω πως πέρασε στον τελικό ο Robin αλλά και ποιός να περνούσε να μου πεις. Το τραγούδι του Felix μονότονο και επαναλαμβανόμενο όσο δεν πάει με μια σκηνική παρουσία που την έχουμε δει δεκάδες φορές και η Malou ξεπατίκωσε την Σία. Το τραγούδι του Robin κακό, φωνητικά θεωρώ το σκότωσε και η σκηνική παρουσία άστα να πάνε. Ανυπομονώ για την υπερθεότητα Dotter και έπειτα για την Anna Bergendahl.

    Απάντηση
  2. Eurodisaster
    Eurodisaster says:

    Αν γίνει καμιά χαζομάρα και κερδίσει το MF ο Felix, τον περιμένει ανάλογη μοίρα με αυτή του κολλητού του, του Benji στο Ρότερνταμ.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *