Protagon: Το αβαντάζ της Στεφανίας Λυμπερακάκη

Αν και δεν συνηθίζουμε να αναδημοσιεύουμε άρθρα, το συγκεκριμένο άρθρο αξίζει να διαβαστεί για αυτό και το αναδημοσίευουμε, ακριβώς όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Protagon στις 4 Φεβρουαρίου.

Αρχικά να πούμε ότι το Protagon και η φιλοσοφία του δεν μας έχει συνηθίσει να είναι τόσο θετικό με τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Επίσης πέρα και από το εν λόγω άρθρο, είναι εντυπωσιακό το πόσο τα ελληνικά media ασχολούνται με ένα πρόσωπο που μέχρι πρότινος ήταν άγνωστο στο ευρύ κοινό στη χώρα μας. Τέλος, τα όσα αναφέρει η δημοσιογράφος Λίλα Σταμπούλογλου στο άρθρο της, είναι θέσεις και απόψεις που ενστερνιζόμαστε στο 100% και είναι ο λόγος που ήμασταν τόσο θετικοί με την επιλογή της Stefania εξ αρχής.

Ας δούμε όμως όσα αναφέρει:

Οι φήμες κυκλοφορούσαν εδώ και λίγο καιρό, από σήμερα όμως δεν είναι πια φήμες. Η Στεφανία Λυμπερακάκη θα είναι η εκπρόσωπός μας στη φετινή Eurovision. «…Η ποια;», θα αναρωτηθείς το πιθανότερο, εκτός αν είσαι 20 χρόνων, αλλά αν είσαι 20, μάλλον δεν διαβάζεις αυτό το άρθρο. Υποθέτω όμως ότι η γενιά των εικοσάρηδων μπορεί να ξέρει καλύτερα τη δεκαοχτάχρονη πιτσιρίκα που θα σηκώσει την ελληνική σημαία, και ελπίζουμε και την πρωτιά, στον διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας σε λίγο καιρό. 

Για να είμαι ειλικρινής, πολύ μ’ αρέσει που δεν την ξέρουμε. Γενικά, μ’ αρέσει που τελευταία επιλέγονται πρόσωπα της μουσικής σκηνής, τα οποία δεν είναι αυτό που λέμε «σταρούμπες», αλλά πρόσωπα πιο φρέσκα, πιο παρθένα, και όχι τόσο πολυφορεμένα. Και η Κατερίνα Ντούσκα, πέρσι, ήταν ένα τέτοιο πρόσωπο, με πολύ ιδιαίτερη καλλιτεχνική υπόσταση. Δεν κέρδισε βέβαια καλή θέση στην κατάταξη, αλλά νομίζω ότι δεν φταίει εκείνη γι’ αυτό, όπως δεν έφταιγε και η Γιάννα Τερζή πρόπερσι. Φταίει που τους στέλνουμε γυμνούς στα άχυρα, χωρίς δυνατό στήσιμο και ιδέες, και με φτωχά μέσα.

Θέλω να πιστεύω ότι η Στεφανία Λυμπερακάκη δεν θα πάθει το ίδιο, μιας και τη σκηνική επιμέλεια της συμμετοχής της θα αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός. Τα τελευταία χρόνια γίνεται ανάρπαστος μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν. Δικαιολογημένα, μιας και η δουλειά του φαίνεται ότι συμβάλλει σε ένα καλό αποτέλεσμα, το οποίο μεταφράζεται σε θέσεις στην πρώτη δεκάδα. Το ότι ο έμπειρος αυτός χορογράφος θα αποτελέσει μέρος της ελληνικής αποστολής είναι ένα αβαντάζ που έλειπε απ’ τις προηγούμενες συμμετοχές. Η Στεφανία Λυμπερακάκη θα το έχει.

Oπως θα έχει και την Ολλανδία με το μέρος της αλλά και τις σκανδιναβικές χώρες, στις οποίες είναι ήδη γνωστή και αγαπητή ως Stefania. Η ίδια έχει γεννηθεί στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, την οποία έχει εκπροσωπήσει και στον Παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision το 2016, ως μέλος του κοριτσίστικου γκρουπ «Kisses», καταλαμβάνοντας την 8η θέση. Εχει επίσης πρωταγωνιστήσει στην ολλανδική τηλεοπτική σειρά «Brugklas», είναι γνωστή απ’ τις διασκευές κομματιών που κάνει στο YouΤube, αλλά και απ’ την κυκλοφορία του πρώτου της single «Stupid Reasons», το 2018, και του «Turn around» πιο πρόσφατα.

Σατανικά χαριτωμένο το βρίσκω ότι επιλέχτηκε νεαρά καλλιτέχνις, που κάνει καριέρα στις σκανδιναβικές χώρες. Σπανίως βλέπουμε βαθμούς από αυτές τις χώρες στις Eurovision, λέτε να δούμε τώρα; Δεν είναι απίθανο! Θα τους βγούμε από εκεί που δεν το περιμένουν, μ’ ένα κορίτσι δικό τους, που ξέρουν και συμπαθούν. Αποκλείεται να μας αγνοήσουν, το μόνο βέβαιο.

Πάντως, το ότι είναι μια πολύ νέα και εξωστρεφής καλλιτέχνις, με αγγλόφωνη μουσική και κουλτούρα, και με δυνατή παρουσία σε YouΤube και social media, είναι απολύτως θετικό. Η Στεφανία Λυμπερακάκη δεν εκπροσωπεί μόνο εμάς, εκπροσωπεί τη νέα γενιά και φέρει τη δυναμική και τα χαρακτηριστικά της.

Μένει να ακούσουμε, βέβαια, και το κομμάτι που θα τραγουδήσει. Το «Super!girl» αναμένεται να βγει τις επόμενες ημέρες. Τη μουσική του έχουν συνθέσει ο Δημήτρης Κοντόπουλος και οι Arcade, ενώ οι στίχοι αποτελούν έμπνευση των ίδιων και της Sharon Vaughn.

Θα είναι καλό; Το τελευταίο αβαντάζ που ελπίζουμε να έχει η Στεφανία.

ΥΓ.: Μοιάζει λίγο στην Αριάνα Γκράντε ή μου φαίνεται;

Την απάντηση στο ερώτημα αυτό θα την λάβουμε όλοι στη 1 Μαρτίου, αλλά πιστέψτε μας η Stefania θα το έχει και αυτό το αβαντάζ! Μετά από χρόνια όλα δείχνουν εξαιρετικά για την ελληνική συμμετοχή. Να χαμογελάσουμε επιτέλους και εμείς…

17 ΣΧΟΛΙΑ
  1. vangelis vt
    vangelis vt says:

    Οι γνωστές αστειότητες ενός καθόλου σοβαρού μέσου όπως το Protagon. Γυμνή στα άχυρα η κυρία Ντούσκα (την οποία το ίδιο site αποθέωνε πέρσι μαζί με όλα τα άλλα μέσα) με κοστολογημενο budget 326 χιλιάδες ευρώ για τη συμμετοχή της; Έφταιγε ο χαμηλός προϋπολογισμός για τα γκαρίσματα και τα κρωξίματα που ακούγαμε; Όσο για τη συντάκτρια που έχει μπερδέψει την Ολλανδία με τις σκανδιναβικές χώρες, το αφήνω ασχολίαστο!

    Απάντηση
      • vangelis vt
        vangelis vt says:

        Αυτή την εβδομάδα παίζει στην Ιταλία το Σαν Ρέμο. Δεν μπορώ να ασχολούμαι με τη Στεφανία, το SUPERG!RL, τη γιαγιά της στο χωριό και τον Κοντόπουλο. Μακάρι να τα πάει καλά η κοπέλα που ειναι γλυκύτατη και να κάνει την έκπληξη (γιατί έκπληξη θα είναι). Αλλά ας μην μας αντιμετωπιζουν ως ιθαγενείς.

        Απάντηση
  2. Eurodisaster
    Eurodisaster says:

    Όσο για το πλεονέκτημα Ευαγγελινου, το οποίο έλειπε από τις προηγούμενες 2 συμμετοχές μας, να θυμίσω στην ηθοποιο-μιμο τις εξής εμφανίσεις: Ελλάδα 2017, Λευκορωσία 2018, Αζερμπαϊτζάν 2018, Ισπανία 2019.
    Πήξαμε στα κατά παραγγελία άρθρα.

    Απάντηση
    • TimGr
      TimGr says:

      Επειδή το έχω ξαναδεί σε σχόλιό σου, σε τι στοιχεία βασίζεσαι όταν λες ότι ο Κοντόπουλος και ο Ευαγγελινός είχαν εμπλακεί στη συμμετοχή της Λευκορωσίας το 2018; Εκτός του ότι δεν είναι πουθενά credited, ειδικά για τον Ευαγγελινό το βρίσκω απίθανο γιατί ακόμα και οι αποτυχημένες συμμετοχές του (οι υπόλοιπες που αναφέρεις) είναι τουλάχιστον καλαίσθητες σε αντίθεση με αυτό το έκτρωμα της Λευκορωσίας με τα ψεύτικα τριαντάφυλλα να βγαίνουν απ’την πλάτη του τραγουδιστή και την υπόλοιπη αισχρή σκηνοθεσία!

      Απάντηση
      • Eurodisaster
        Eurodisaster says:

        Γιατί δεν σου γεννήθηκε η ίδια απορία όταν το site παρουσιάζει σαν τραγούδι του Κοντόπουλου το what love is του Uku Suviste, ενώ δεν είναι credited παρά μόνο ως παραγωγός;

        Απάντηση
        • TimGr
          TimGr says:

          Γιατί ακούγεται πολυ πιο κοντοπουλικό αλλα κυρίως γιατί εκεί εμφανίζεται ως παραγωγός ο Κοντόπουλος και ως συνθέτης η Sharon Vaughn που είναι επίσης συνεργάτης του και υπάρχει ο κανόνας να είναι 50% εσθονού το τραγούδι… Και η συμμετοχή στο my lucky day είναι πιθανότατη αφου φαίνεται ως συνθέτης ο κιρκόροφ και σκηνοθέτησε ο Ευαγγελινός… Στη Λευκορωσία το 18 δεν υπάρχει ένδειξη συμμετοχής κανενός τους… ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε;

          Απάντηση
          • Eurodisaster
            Eurodisaster says:

            Όχι, δεν ξέρω κάτι και προφανώς δεν μπορώ ν’ αποδείξω κάτι. Όμως, το ghost writing είναι μια διαδεδομένη πρακτική και στην περίπτωση Κιρκόροφ-Κοντόπουλου οι ψίθυροι είναι έντονοι, κοινώς κοινό μυστικό. Αλλά πάλι, ίσως να είναι εγώ ο καχύποπτος που βρίσκει ομοιότητες μεταξύ του “Όσο ο κόσμος θα έχει εσένα” της Demy και της Λευκορωσικής συμμετοχής του 2018…:)

  3. esc1234
    esc1234 says:

    Δεν πρόκειται να πάρω στα σοβαρα ένα αρθρο που οχι μονο θεωρει οτι η Στεφανία ειναι γνωστή στη νεα γενιά (που δεν ειναι) αλλά και οτι η Ολλανδία είναι στη Σκανδιναβία. Είπαμε παιδια, βάζετε πλάτη στην Ερτ αλλά μην το κάνουμε και δελφινάριο το θεμα.

    Απάντηση
  4. gogos
    gogos says:

    Φέτος βλέπω πολλούς “φαν” να αλλάζουν nickname μετά την ανακοίνωση του τραγουδιού και ακόμα περισσότερους μετά τον τελικό του Μαϊου, για να μην πω ότι θα “εξαφανιστούν”, περιμένοντας κάποιο λάθος σε ένα άρθρο ή το παραμικρό “σταβοπάτημα”, για να εμφανιστούν εκ νεου και να μας πουν και πάλι την καλοπροαίρετη άποψή τους…

    Απλά θα θυμίσω ότι όταν μας έλεγαν εδώ οι αρθρογράφοι (πριν την επίσημη ανακοίνωση) ότι η Στεφανία είναι πολύ δημοφιλής στην Ολλανδία, κάποιοι γελούσαν εως και λοιδορούσαν. Όταν έγινε η ανακοίνωση και τα Ολλανδικά μέσα ενημέρωσης άρχισαν να δημοσιεύουν την είδηση και να παίρνουν συνεντεύξεις από την εκπρόσωπό μας, δεν είδα να λένε κάτι… μάλλον είχαν κοπεί τα ειρωνικά γελάκια…
    Βλέπω μία-μία από τις καραμελίτσες που πιπιλάτε (και μας είχατε πρήξει) να τις καταπίνετε… Η αρχή είδη έγινε, όταν κάποιοι από εσας μας λέγατε ότι το κοριτσάκι αυτό δεν το ξέρει ούτε η μανα του και ποιος θα ασχοληθεί μαζί της. Τώρα που άρχισαν να ασχολούνται, πιπιλάτε τις υπόλοιπες… Καλή χώνεψη λοιπόν!

    Απάντηση
    • gogos
      gogos says:

      Δεν αναφέρομαι σε όσους είναι επιφυλακτικοί ή ασκούν την όποια κριτική τους με επιχειρήματα, αλλά για όσους βγάζουν χολή, χωρίς να γνωρίζουν και ειρωνεύονται…

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *