Sharon Vaughn: ” Το SUPEG!RL θα είναι φαβορί στο Ρότερνταμ” | Αποκλειστική συνέντευξη!

Το Eurovision Fun είχε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει την Sharon Vaughn, στην πρώτη της συνέντευξη σε ελληνικό μέσο. Η σπουδαία αυτή δημιουργός, που φέτος είναι και μία εκ των στιχουργών του SUPERG!RL, της ελληνικής συμμετοχής στο Ρότερνταμ μας μίλησε για αρκετά από αυτά που πιστεύουμε θα θέλανε όλοι να την ρωτήσουν. Για το πως αισθάνεται ως η μόνη μη ελληνίδα μέλος της αποστολής μας, πως ξεκίνησε την συνεργασία της με τον Δημήτρη Κοντόπουλο, αλλά φυσικά και για το τραγούδι μας. Δεν δίστασε μάλιστα να μας πει και τις προβλέψεις της για την τύχη του SUPERG!RL!

Λίγα λόγια για την Sharon Vaughn

Η Sharon Vaughn χωρίς αμφιβολία είναι η αμερικανίδα που έχει εμπλακεί περισσότερο με τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, όσο κανείς. Προτού ξεκινήσει την ενασχόληση της με την Eurovision, αλλά και το Melodifestivalen, είχε συνεργασθεί με θρύλους του παγκόσμιου ρεπερτορίου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τη Reba McEntire, τη Delta Goodrem, τους Alcazar, τους Boyzone κ.α. Το 2012 ήταν η στιχουργός της ιρλανδικής συμμετοχής στην Eurovision, το Waterline των Jedward. Το 2014 συμμετέχει εμ τρία τραγούδια στο Melodifestivalen, ένα εκ των οποίων το Survivor της Έλενας Παπαρίζου. Ακολουθούν συνεργασίες με μεγάλα αστέρια της σουηδικής pop σκηνής, όπως ο Måns Zelmerlöw, Robin Stjernberg, Shirley Clamp κ.α.

Το 2019 επιστρέφει στον διαγωνισμό της Eurovision,  εγκαινιάζοντας και την συνεργασία της με την Dream Team. Υπογράφει τους στίχους του Scream, του Sergey Lazarev. Στο Ρότερνταμ θα είναι σίγουρα με την Ελλάδα και ίσως με την Μολδαβία και την Εσθονία, αμφότερα τραγούδια του Δημήτρη Κοντόπουλου, εφόσον φυσικά επιλεγούν στους εθνικούς τελικούς που διοργανώνουν οι χώρες αυτές.

Αξίζει φυσικά να σημειωθεί ότι τους στίχους του SUPERG!RL τους υπογράφει μαζί με τον Δημήτρη Κοντόπουλο και τους ARCADE.


Συνέντευξη με την Sharon Vaughn

Κυρία Vaughn σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την τιμή που μας κάνετε να μιλήσετε αποκλειστικά σε εμάς. Οι Έλληνες θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα πράγματα για εσάς.

Εγώ σας ευχαριστώ για την πρόσκληση και είμαι πάντοτε διαθέσιμη για εσάς!

Οι περισσότεροι σαν γνωρίσαμε μέσω του Survivor της Έλενας Παπαρίζου το 2014 στο Melodifestivalen και φυσικά μέσω της συνεργασίας σας με την Dream Team πέρσι στο Scream της Ρωσίας. Πως ξεκίνησε αυτή η συνεργασία σας με τον Δημήτρη Κοντόπουλο;

Αρχικά θα ήθελα να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι μέλος της ελληνικής αποστολής, της υπέροχης αυτής ομάδας που θα ταξιδέψει φέτος στο Ρότερνταμ με την Stefania. Αγαπώ πολύ την Έλενα Παπαρίζου και είχαμε πραγματικά όμορφες στιγμές μαζί στο Melodifestivalen το 2014. Είναι ένα πηγαίο ταλέντο.

Ο Δημήτρης Κοντόπουλος επικοινώνησε μαζί μου και ξεκινήσαμε να δουλεύουμε μαζί σε διάφορα projects. Αγαπώ πολύ τις μελωδίες του. Είναι αυθεντικές, δραματικές και εσωτερικές. Τους ταιριάζουν στίχοι με το ίδιο πάθος και ψυχισμό. Το να γράφω λοιπόν στίχους σε “ελληνικές” μελωδίες είναι μια πρόκληση και φυσικά ικανοποίηση για μένα!

Είστε η μοναδική μη ελληνίδα στην φετινή μας αποστολή, πως αισθάνεστε για αυτό;

Αγαπώ πολύ την Eurovision και θα είμαι στο Ρότερνταμ με ελληνική σημαία για να υποστηρίξω την Stefania! Το να είμαι η μοναδική μη ελληνίδα σε αυτή την Dream Team είναι μια μεγάλη τιμή για μένα και δεν χρειάζεται να πω ότι θα περάσουμε καταπληκτικά. Οι Έλληνες είστε γνωστοί εξάλλου για την φιλοξενία σας!

Μπορείτε να μας πείτε κάποια στοιχεία περισσότερα για το SUPERG!RL; Πως εμπνευστήκατε τους στίχους;

Δυστυχώς δεν μπορώ να πω πολλά! Δεν θέλω να χαλασώ την έκπληξη Αυτό όμως που μπορώ να πω είναι ότι το τραγούδι ταιριάζει απόλυτα σε αυτό το πολύ όμορφο, νεαρό και γεμάτο αυτοπεποίθεση ταλέντο, που ακούει στο όνομα Στεφανία.

Ποιο από τα τραγούδια που γράψατε για τον διαγωνισμό ξεχωρίζετε μέχρι στιγμής;

Δεν μπορώ να διαλέξω κάποιο γιατί όλα τα αγαπώ…αλλά νομίζω ότι η μελωδία του Δημήτρη για το Scream με συνεπήρε από την πρώτη νότα. Ο Sergey έδωσε επίσης μια εξαιρετική ερμηνεία.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να μας πείτε ποιες είναι οι προβλέψεις σας για το SUPERG!RL; Σε ποια θέση πιστεύετε μπορεί να φθάσει στο βαθμολογικό πίνακα;

Δεν ξέρω αν πρέπει να το πω….Αλλά νομίζω ότι το SUPERG!RL θα είναι ένα από τα φαβορί. Η Ελλάδα φέτος θα είναι πολύ δυνατή στο διαγωνισμό να το θυμάστε!

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ κα Vaughn για τον χρόνο που μας διαθέσατε και ελπίζω να τα πούμε ξανά στο Ρότερνταμ.

Εννοείται, θα είμαι εκεί κρατώντας την ελληνική σημαία. Τα φιλιά μου στην Ελλάδα!

 

 

24 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Δεν ξέρω γιατί αλλά ενώ είμαι αισιόδοξος (συγκρατημένα πάντα) οι απανωτές αποτυχίες στο διαγωνισμό με φαινομενικά τραγούδια-φαβορι πριν τις πρόβες (βλ. Όνειρο μου/ better love) με κάνουν να σκέφτομαι ότι για ακόμα μια χρονιά οι οποίες προσπάθειες εν τέλει θα πάνε στραφη… Μακάρι να διαψευσθω! Καλή μας επιτυχία και εν αναμονει της ακρόασης του “Supergirl”!!

    Απάντηση
  2. gogos
    gogos says:

    Είμαι αισιόδοξος και αναμένω να το ακούσω για να σχηματίσω άποψη.
    Γιάννη (εσύ που το έχεις ακούσει) ισχύει αυτό που έγραψε ένας φαν στο Facebook κάτω από το post με την συνέντευξη, ότι το ρεφραιν είναι λίγο αδύναμο σε σχέση με την γέφυρα του τραγουδιού; Ποια η άποψή σου για αυτό;

    Απάντηση
  3. Marina and the Diamonds
    Marina and the Diamonds says:

    To τραγούδι μας δεν έχει δυνατό ρεφρέν και έχει καθαρά κοντοπουλική μελωδία και “δομή”. Τελος, η αξιοπιστία του γούστου της συμπαθεστατης αυτής κυρίας που έγραψε το στίχο, συνοψίζεται στο γεγονός ότι θεωρεί τραγουδάρα (και μάλλον το καλύτερο της) το…scream. περαιτέρω σχόλια περισσεύουν.

    Απάντηση
      • Marina and the Diamonds
        Marina and the Diamonds says:

        Τα κουπλέ δεν είναι μικρά… Έχουν τη δομή του you are the only one με τη διαφορά ότι εκει που πάει να χτίσει έρχεται το ρεφρέν και μένεις ανικανοποίητος. Σαφέστατα χειρότερο τραγούδι μελωδικά αλλά και σαν ρεφρέν από το αντίστοιχο του Sergey το 2016. Δε νομίζω να διαφωνήσετε και σε αυτό … Εσείς βεβαια βρίσκεται και “υπέροχη” τη μπαλάντα του “συνθέτη” για την Εσθονία , όπως βλέπατε και υπέροχο το “this is love” (έχω αποθηκεύσει σχολιασμό σας). Δικαίωμα σας να έχετε το γούστο σας και μάλλον έχουμε τελείως διαφορετικό. Απλά με το γούστο σας δεν ταυτίζεται ο μέσος Ευρωπαίος. Χωρίς να έχω δει σκηνικό στήσιμο κάνω δύο προβλέψεις : 1) Ελλάδα εκτός δεκάδας τελικού το Μάιο 2) Η μπαλάντα του “συνθέτη” στην Εσθονία δεν πρόκειται να κερδίσει (είναι και τόσο αδιάφορη μελωδία που με το που το ακούσεις το έχεις ξεχάσει). Να είστε καλα.

        Απάντηση
        • Giannis Argyriou
          Giannis Argyriou says:

          Από το σχόλιο σας αντιλαμβάνομαι ότι δεν το έχετε ακούσει γιατί δεν ισχυουν τα οσα λέτε για την δομή του..Οποτε όταν θα το ακουσετε (λογικα 1/3) θα μιλησουμε σοβαρα.

          Απάντηση
          • John T.
            John T. says:

            Γιάννη πες μου οτι δεν ισχύει !!! Εγώ σου εχω εμπιστοσύνη αφού λες είναι καλό θα είναι!! Ελπιζω να διαψευστούν οι υπόλοιποι!

          • Miltos
            Miltos says:

            Γιάννη η συγκεκριμένη από την αρχή ήταν κατά της συμμετοχής, απλα την έριδα σπέρνει! Επιπλέον πως να το ακούσει μωρέ? Ήταν στο focus group ή μέλος της επιτροπής της ΕΡΤ? Βλακείες λέει!!!

  4. Apostolos Bogiannos
    Apostolos Bogiannos says:

    Καλύτερα να μιλάμε μόνο εμείς που έχουμε ακούσει το τραγούδι και όχι όποιος να ναι θέλοντας να πει την χαζομάρα του διότι έχει εμμονές!

    Απάντηση
  5. George
    George says:

    Αποστολε,πες μας γιατι καποιοι δημιουργουν εντυπωσεις εδω μεσα και διαδιδονται…μπορεις σε παρακαλω πολυ υπευθυνα να μας περιγραψεις το κομματι με 3-4 επιθετα καθαρα και ξαστερα?Μοιαζει με το ”you are the only one”?Πολυ?Λιγο?Καθολου? Ποιο ειναι το εθνικ στοιχειο του τραγουδιου?

    Απάντηση
  6. vangelis vt
    vangelis vt says:

    Πρόκειται για τη στιχουργό που έγραψε πέρσι τον διαβόητο στίχο “Ι will swallow hard” για τον Σεργκέι. Ελπίζω να μην γράψει κάτι αντίστοιχο και για τη Στεφανία :-Ρ

    Απάντηση
    • tbww
      tbww says:

      Να ξαναπουμε οτι ο στιχος δεν καθοριζει τη θεση…οπως και αυτος ο στιχος που αναφερεις δεν εμποδισε την ρωσια περυσι να ερθει 3η.
      Μακαρι να παρουμε και εμεις 3η θεση φετος και ας εχουμε τετοιους στιχους.

      Απάντηση
  7. Eurodisaster
    Eurodisaster says:

    Υποθετω ότι μόνο σε μένα φαίνεται κωμικό να βγαίνει ένας από τους δημιουργούς του τραγουδιού μας και με περίσσια έπαρση και χωρίς καν να έχει ξέρει ποιες θα είναι οι υπόλοιπες συμμετοχές να δηλώνει ότι θα είμαστε φαβορί. Τέτοιες δηλώσεις μόνο αν έχεις κάποια τόσο πλήρη συμμετοχή όσο το euphoria ίσως να δικαιολογούνται.

    Απάντηση
  8. axaxa
    axaxa says:

    μωρε σεμνα κ ταπεινα βλεπω η κυρια. κρατησε τους τιτλους της συνεντευξης και οσα λετε εδω μεσα για την επομενη του τελικου… θα πεσει πολυ γελιο.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *