Ελλάδα: Τα σχόλια της συντακτικής μας ομάδας για το SUPERG!RL!

Όπως γνωρίζετε είχαμε την χαρά να ακούσουμε τα τραγούδια που η ομάδα της Stefania κατέθεσε στην ΕΡΤ και να εκφράσουμε την γνώμη μας, μαζί με δεκάδες άλλους fans και ανθρώπους του διαγωνισμού, κυρίως από το εξωτερικό.

Μια εβδομάδα πριν ακούσουμε όλοι στην τελική του εκδοχή την συμμετοχή μας στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, αποφασίσαμε να δημοσιεύσουμε τα σχόλια που έκαναν οι συντάκτες μας ακούγοντας το SUPERG!RL, κάτι που επίμονα μας ζητάτε και εσείς.

Θοδωρής Παλάσκας: SUPERG!RL.. Ένα τραγούδι ραμμένο για την Stefania. Τα vibes του τραγουδιού σου προσφέρουν μια φρεσκάδα αλλά και μια δυναμικότητα ταυτόχρονα, ενώ το beat στο ρεφραίν ξεχωρίζει με θετικό, επιτέλους για την Ελλάδα τρόπο. Πολύ καλή δουλειά απ’ όσους εργάστηκαν και ανεπιφύλακτα φέτος μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι.

Γιάννης Αμπατζίδης: Ένα σούπερ τραγούδι για ένα σούπερ κορίτσι. Με τον ανανεωτικό αέρα της 17χρονης Στεφανίας η ΕΡΤ στοχεύει στην επιστροφή μετά από 7 χρόνια στο πρώτο μισό της τελικής κατάταξης. Πρόκειται για ένα dance pop έθνικ κομμάτι, το οποίο όμως διαφέρει σημαντικά από ανάλογα που έχουμε στείλει στο παρελθόν και επουδενί δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε άλλο τραγούδι του αγαπημένου μας διαγωνισμού. Η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ενορχήστρωση του, η ανάμιξη παραδοσιακών στοιχείων και ηλεκτρονικής μουσικής καθώς και η χαρισματική ερμηνεύτρια προμηνύουν ένα επιτυχημένο πλασάρισμα. Το μόνο που απομένει είναι να εκπληρώσει τις προσδοκίες μας στο Ρότερνταμ. Εις τον Μάιο τα σπουδαία!

Αποστόλης Ματάμης: Ίσως μιλάμε για μια από τις καλύτερες στιγμές της Dream Team τα τελευταία χρόνια, τόσο σε δημιουργικό επίπεδο όσο κυρίως και σε επίπεδο παραγωγής. Ένα καθαρόαιμο dance κομμάτι με ρυθμό που σου μένει από το πρώτο άκουσμα και μια Στεφανία που έχει όλα τα φόντα με αυτό το τραγούδι να κλέψει τις εντυπώσεις.

Θάνος Κριτσίμης: Φαίνεται πως οι όχι και τόσο επιτυχημένοι πειραματισμοί των τελευταίων ετών πείσμωσαν την ΕΡΤ και φέτος την έκαναν πάλι ανοικτή σε πιο mainstream ήχους. Το τραγούδι είναι ένας αρκετά δυνατός συνδυασμός μεταξύ pop και έθνικ μουσικής ενώ ταιράζει απόλυτα στο νεαρό της ηλικίας της Στεφανίας. Φέτος, μετά από αρκετά χρόνια και με την Dream Team στο πλευρό της νεαρής ερμηνεύτριας μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για ένα καλό αποτέλεσμα στο Ρότερνταμ!

Απόστολος Μπογιάννος: Το SUPERG!RL είναι η καλύτερη ελληνική συμμετοχή που έχουμε στείλει τα τελευταία χρόνια. Θεωρώ ότι μετά από ατυχές επιλογές των τελευταίων χρόνων που εμένα με έβρισκαν κατά, είμαστε πλέον αισιόδοξοι ότι θα είμαστε στην αριστερή πλευρά του βαθμολογικού πίνακα. Το τραγούδι είναι φρέσκο όπως η Στεφανία. Θεωρώ ότι θα γίνει επιτυχία στα ραδιόφωνα, ενώ θα παίξει σ εόλα τα club και ειδικά το καλοκαίρι. Είναι ένα έθνικ μοντέρνο ποπ κομμάτι που θυμίζει Ελλάδα και ταιριάζει απόλυτα στο κορίτσι μας. Είναι πολύ δυναμικό, εμένα με κέρδισε από την πρώτη στιγμή. Το ραπ στα κουπλέ θυμίζει Ariana Grande. Αυτή τη φορά η Dream Team ετοίμασε κάτι που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους.

Γιάννης Αργυρίου: Το τραγούδι είναι η καταλληλότερη επιλογή για την Στεφανία. Είναι νεανικό, αλλά όχι παιδικό, είναι όμως ένα κομμάτι που ταιριάζει σε μία 17χρονη ερμηνεύτρια, που είναι teen icon. Είναι ένα αρκετά σύγχρονο κομμάτι, που σίγουρα δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο τραγούδι του φετινού διαγωνισμού. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να γίνει ραδιοφωνική επιτυχία, ενώ το μουσικό κομμάτι του τραγουδιού, με αυτό το ανατολιτικό ήχο προσδίδει περισσότερο ενδιαφέρον. Το ραπ στα κουπλέ δεν με ενοχλεί, αν και δεν είμαι θαυμαστής αυτού του είδους μουσικής, γιατί είναι πολύ ταιριαστό. Η γέφυρα είναι το μόνο σημείο που μου θύμισε Δημήτρη Κοντόπουλο στο τραγούδι και είναι το σημείο που η Στεφανία δείχνει τις φωνητικές της ικανότητες, ενώ αφήνει περιθώρια στον Φωκά να μεγαλουργήσει. Το τραγούδι είμαι σίγουρος ότι θα είναι στο τοπ10 της τηλεψηφοφορίας και γενικά θα έχει ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα για την χώρα μας, μετά από 7 ολόκληρα χρόνια!

Υπομονή μέχρι την Κυριακή 1 Μαρτίου στις 17.00, όταν και θα δούμε το video clip του SUPERG!RL και θα ακούσουμε το τραγούδι στην τελική εκδοχή του!

30 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Ευχαριστούμε για αυτό το πολύ ενδιαφέρον άρθρο, αφού είστε από τους τυχερούς που έχετε ακούσει ήδη το κομμάτι και μας δώσατε μια κάποια γεύση. Ανυπομονώ να το ακούσω και γω και όλοι φυσικά!! Ελπίζω μόνο να μην είναι αχταρμας για τα αφτιά του μέσου Ευρωπαίου. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος μέχρι να το ακούσουμε και φυσικά μέχρι να στηθεί και να αποδοθεί όπως πρέπει τον Μάιο. Με ποια προηγούμενη συμμετοχή του διαγωνισμού θα μπορούσατε να το παρομοιασετε έστω και στο ελάχιστο;; Να ξέρουμε περίπου τι να περιμένουμε…

    Απάντηση
    • Μάριος
      Μάριος says:

      Το έχουν ήδη απαντήσει αυτό. Δεν μοιάζει με κανένα. Δεν υπάρχει προηγούμενο, λέμε! Το ότι δεν υπάρχει πια παρθενογένεση στην τέχνη καταρρίπτεται από την “Dream Team” (που έχει πάψει πλέον να είναι dream team, αλλά δεν βαριέσαι…).

      Απάντηση
  2. George
    George says:

    Ερωτηση κρισεως: Aπο οσα εχουν βγει μεχρι τωρα,ακομα και απο χωρες που εχουν δωσει στην δημοσιοτητα τα υποψηφια τραγουδι ατους και ακομα δεν διαλεξαν…..το supergirl ειναι το καλυτερο μεχρι στιγμης?Η εστω ενα απο τα καλυτερα?

    Απάντηση
  3. PERONELL
    PERONELL says:

    Εγώ σίγουρα, 100% ελπίζω να είναι καλό το τραγούδι. Πάντως στεναχωριέμαι που δεν συνεχίζουμε τους πειραματισμούς γιατί εδω και χρόνια εθνο-ποπ στέλνουμε. Και επίσης πρέπει να πω: ακούγεται σαν να μοιάζει με το Replay και αυτο δεν με γεμίζει με αισιοδοξία. Ελπίζω να μην μοιάζει και να είναι πιο δυνατό από αυτό.

    Απάντηση
  4. Μάριος
    Μάριος says:

    “Το ραπ στα κουπλέ..”. Ωχ, ωχ, και ξανά ωχ.

    Επισήμανση Όταν κάνουμε μία κριτική -¨σε ένα τραγούδι, ή έστω μία περιγραφή του, προφανώς επισημαίνουμε τα θετικά σημεία, λέμε όμως και αυτά που θεωρούμε -τουλάχιστον- τα πιο αδύναμα ή έχουμε ενδοιασμούς για αυτά. Αλλιώς δεν κάνουμε ούτε κριτική, ούτε περιγραφή, κάνουμε λιβάνισμα.

    Απάντηση
  5. gogos
    gogos says:

    Διάβασα όλες τις απόψεις των ανθρώπων που το έχουν ακούσει το τραγούδι και όλοι συμφωνούν ότι και θα αρέσει, αλλά και θα πάμε καλά στον βαθμολογικό πίνακα του τελικού.

    Όμως ενω όλοι τους είναι αισιόδοξοι, αυτή η αισιοδοξία “φτάνει” μέχρι το top 10. Θα θελα να ακούσω για top 5 ή ότι θα είμαστε οι πιθανοί νικητές, όπως λέγαμε κάποια χρόνια πριν που πηγαίναμε με καλές & δυνατές συμμετοχές. Αφού απ’ ότι ακούγεται έχουμε δυνατό τραγούδι, την σκηνική επιμέλεια την έχει αναλάβει ο πλεον έμπειρος και καταξιωμένος σκηνοθέτης-χορογράφος, γιατί κανείς δεν μιλάει για πιθανή νίκη;
    Για την ώρα μόνο η στιχουργός του τραγουδιού ανέφερε τη λέξη “φαβορί”. Εύχομαι όταν το ακούσω να μπορώ να πω το ίδιο!

    Απάντηση
    • Βασίλης
      Βασίλης says:

      Επειδή τα τελευταία χρόνια δεν μας θέλει καθόλου , είναι δύσκολο πλέον να μιλάμε για νίκη και όταν υπάρχουν και οι κριτικές επιτροπές ακόμα πιο απίθανο να συμβεί! Από τι φαίνεται όλα θα πάνε καλά αν όμως φέτος αξίζουμε τη νίκη θα φανεί στις πρόβες που θα έχουμε δει και την σκηνική παρουσία γιατί πολλές φορές έχει αποδειχτεί ότι μόνο το τραγούδι δεν φτάνει με κάποιες εξετάσεις βέβαια!

      Απάντηση
      • gogos
        gogos says:

        Έχεις δίκιο ότι παίζει ρόλο και η παρουσίαση, γι’ αυτό ανέφερα και την σκηνοθεσία από τον Φωκά. Όσο για τις επιτροπές, να σου πω την αλήθεια έχω ένα ερωτηματικό γιατί τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε στείλει κάτι καλό σε όλους τους τομείς. Αν φέτος όντως έχουμε ετοιμάσει κάτι δυνατό και μας σνομπάρουν οι επιτροπές, τότε ναι… θα είναι ακατόρθωτη η νίκη.
        Για το televoting είμαι πιο αισιόδοξος!

        Απάντηση
  6. m
    m says:

    υπηρχε περιπτωση δηλαδη να βγαλετε αρθρο που να λεει χαλια το τραγουδι;
    κρατηστε αυτα τα σχολια για την επομενη του τελικου
    επιπλεον, στην τελικη βραδια δεν ψηφιζετε εσεις οι συντακτες της ελλαδας αλλα ολη η ευρωπη. και περυσι ετσι γραφατε και λεγατε η φωναρα μας και ειδαμε τι εγινε. κρατηστε μικρο καλαθι γιατι ολη η προσδοκια που εχετε δημιουργησει στους αναγνωστες σας θα γυρισει μπουμερανγκ. σεμνα και ταπεινα θα σας ελεγα εγω γιατι ο διαγωνισμος παντα ηταν απροβλεπτος και δε μπορει κανεις να πει να το φαβορι να ο νικητης. ενα ακομη ποπ εθνικ μαθητικο τραγουδι δε κομιζει τιποτα το καινοτομο στον διαγωνισμο ωστε να μιλατε ηδη με σχολια σα να νικησε η ελλαδα τον φετινο διαγωνισμο. ειπαμε να στηριζεττε αλλα οχι κ τοσο γλυψιμο.

    Απάντηση
    • gogos
      gogos says:

      Από πότε το να λες την γνώμη σου για κάτι που ξέρεις είναι γλύψιμο;
      Από πότε απέκτησες το “κληρονομικό χάρισμα” και αποκαλείς <>, ένα τραγούδι που δεν έχεις ακούσει ούτε μία νότα, ούτε έναν στίχο;
      Από πότε η μαυρίλα και η απαισιοδοξία ονομάζεται “μικρό καλάθι” (δηλαδή επιφυλακτικός);;

      Υ.Γ.1.Τουλάχιστον κάποιοι από εσας τους “επιφυλακτικούς” αρχίζετε να τα “μαζεύετε” τα πικρόχολα σχόλια. Δεν μιλάτε πλεον για άλλον ένα σίγουρο αποκλεισμό (όπως μας λέγατε κάποιες μέρες πριν), αλλά ότι θα τα πούμε μετά τον τελικό.
      Υ.Γ.2. Εαν ισχύουν όσα έχουμε μάθει για την συμμετοχή μας και πάμε καλά, θα κάνετε γαργάρα και τα “γλυψήματα”….

      Απάντηση
  7. C.G
    C.G says:

    Συγνώμη πρέπει να ζητήσουν οι συντάκτες που εξέφρασαν τις προσωπικές τους απόψεις με βάση το γούστο τους και την αισθητική τους και πολύ περισσότερο γιατί τους άρεσε. Τι θα πει σας άρεσε κύριοι? Τι θα πει ότι όπως κι εμείς έχουμε την άποψη μας και ελεύθερα την γράφουμε εδώ έτσι κι εσείς λέτε πως σαν φάνηκε ένα τραγούδι που ακούσατε ενώ εμείς στην τελική όχι? Γιατί δεν γράψατε τα αρνητικά? Α, δεν έχει? Να βρείτε. Α, δεν θέλατε? Να θέλατε. Επίσης τον νου σας αν δεν βγούμε δεκάδα δημόσιος λιθοβολισμός στο Σύνταγμα. Έτσι κι αλλιώς εμείς δεν έχουμε άποψη και αισθητήριο και ό,τι πείτε εσείς θα ισχύσει. Και φυσικά θα μας φιμώσετε όταν βγει το τραγούδι για να μην πούμε αν δεν μας αρέσει ότι δεν μας αρέσει. Και στην τελική αν είναι καλή η συμμετοχή θα φανεί στην βαθμολογία. Έτσι γίνεται πάντα. Μας αρέσουν μόνο συμμετοχές που μπαίνουν δεκάδα, δεν έχουμε καλές συμμετοχές εκτός δεκάδας ή που έμειναν στον ημιτελικό. Καθρέφτης των καλών συμμετοχών είναι οι βαθμοί. Και κλείνοντας τι μας νοιάζει και ο διαγωνισμός σαν διαγωνισμός και οι άλλες χώρες και συμμετοχές και η ομορφιά του να συμμετέχεις, εμείς θέλουμε την Ελλάδα πρώτη, 5άδα ή στην χειρότερη 10άδα να αναπτερωθεί το ηθικό μας και η εθνική μας περηφάνια να δείξουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι όλων όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε.

    Απάντηση
  8. George
    George says:

    Μπορει καποιος να απαντησει το εξης? Το supergirl μοιαζει καθολου με το ”too late” της Demy το οποιο εγραψε ο Koντοπουλος με τους Arcade και με το οποιο συμμετειχε στο New wave Festival του 2018? Μπορειτε να μας πειτε αν μοιαζει με αυτο? https://www.youtube.com/watch?v=62XZl8YD5QE οριστε και το link για το ακουσετε αν δεν το ξερετε

    Απάντηση
  9. panos
    panos says:

    Μια ερώτηση προς τους συντάκτες.
    Με ποιο τρόπο έγινε η διαδικασία της ακρόασης;
    Σας κάλεσαν για παράδειγμα σε κάποιο χώρο και σας έβαλαν να ακούσετε τα τραγούδια από μια φορά ή σας στα έχουν στείλει και τα έχετε ακούσει πολλές φορές;

    Απάντηση
  10. m
    m says:

    δεν εχω καμια διαθεση για κακια ποσο μαλλον σε διαγωνισμο τραγουδιου. επειδη ομως η ιστορια αυτου του θεσμου μας εχει δειξει πολλα καλο θα ειναι οι συντακτες να σταματησουν το λιβανισμα και την θεοποιηση της φετινης συμμετοχης. το γουστο ειναι υποκειμενο για ενα τραγουδι και οχι αντικειμενικο. επισης, καλα θα ηταν να λετε και τα αρνητικα και οχι μονο θετικα ενος τραγουδιου. επειδη αρεσει σε 10 συντακτες θα πρεπει να ειναι η ιδια αποψη και σε μενα και σε ολο τον κοσμο; καλο θα ητα επισης να ακουσετε και τα τραγουδια παπαδοπουλου, ονε κλπ και να λεγατε κ αυτα και οχι απ τη πρωτη μερα να λιβανιζετε μια κοπελιτσα που δε τη ξερει η μανα της. η βαθμολογια θα μιλησει και αυτη θα κρινει το τραγουδι και τη συμμετοχη. απο εκει κ περα καμια γνωμη συντακτων ή δικη μου δε θα επηρεασουν κανεναν. την επομενη του τελικου ή του ημιτελικου θα βγει το αποτελεσμα.

    Απάντηση
  11. MagicaSpellman
    MagicaSpellman says:

    Εγω ελπιζω μονο να μην ειναι ξεπερασμενο. Εχει αλλαξει το ρευμα της μουσικης στη Eurovision, ακουστε τα τραγουδια της Ρουμανιας πχ που κανουν παταγο. Πολυ διαφορετικα αποτι εχουμε συνηθισει, και με δυνατοτητα να αρεσουν και σε κοινο και σε κριτικες επιτροπες εξισου.

    Παντως ειμαι πιο αισιοδοξος πλεον, περιμενω κατι καλο!

    Απάντηση
  12. pavlos
    pavlos says:

    μακαρι να ειναι ενα σύγχρονο τραγουδι με σύγχρονη ενορχήστρωση ! γιαννη μπορείς να μας πεις αν έχει instrumental break στα ρεφρέν είπες εχει έθνικ μουσικό μέρος αλλά που ;

    Απάντηση
  13. Alkis Stylos
    Alkis Stylos says:

    Βλέπεις τα σχόλια των συντακτών και λες “τι όμορφα, έχουμε πολιτισμό ”
    Βλέπεις από κάτω τα σχόλια του κάθε κακιασμενου και στο καταρρίπτει κατευθείαν! Ηρεμήστε λίγο κάποιοι!

    Θέλω να ευχαριστήσω το Eurovision fun για την άρτια ενημέρωση και την επαγγελματική και διακριτική προσέγγιση του όλου θέματος!

    Απάντηση
    • Peter
      Peter says:

      Δεν έχω μεγάλες προσδοκίες πλέον καθώς άκουσα το τραγούδι της μολδαβιας το οποίο γράφτηκε από την Dream team και δεν μου έκανε εντύπωση. Τέλος θεωρώ μεγάλη προδοσία της Dream Team να συνεργάζεται με άλλες χώρες ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει την Ελλάδα. Όταν είσαι Έλληνας ιποστηριζεις μόνο τη Ελλάδα και τίποτε άλλο γιατί η πατρίδα είναι πιο πάνω από το επάγγελμα. Αν η Μολδαβία βγει πιο πάνω από μας το θεωρώ τεράστια προδοσία δηλ φαντάστητε να κερδισει κιόλας πραγματικά αν γίνει αυτό περιμένω άμεση παραίτηση από τον κυρ Κοντόπουλο και τον κυρ Φωκά. Αυτά

      Απάντηση
  14. Kostis
    Kostis says:

    Μακάρι να είναι αντάξιο των προσδοκιών μας!!! Να ρωτήσω μπορεί κάποιος απο την ομάδα να μας πει πως ηταν το αλλο dance που ειχε καταθέσει η Στεφανία σε στυλ reggaeton? Είχατε πει οτι δεν μοιάζει με παρόμοια του και θέλω απο περιέργεια να μάθω και τι είδους ηταν και αυτό. Ηταν αφρικανικό ή πιο ποπ? Πως σου φάνηκε Γιάννη στην Στεφανία?

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *