Αλβανία: Ακούστε το “Fall From The Sky”, την τελική εκδοχή της συμμετοχής για το Ρότερνταμ!

Μετά την νίκη της στο FiK58, η Arilena Ara, πραγματοποίησε την ηχογράφηση της τελικής εκδοχής της συμμετοχής της χώρας, “Shaj”, σε ένα από τα δημοφιλέστερα στούντιο του κόσμου.

Με την ίδια να δηλώνει κάθε τι φαντασμαγορικό που ετοιμάζει για την βραδιά του ημιτελικού, τραγουδώντας και από τον αέρα την βραδιά εκείνη, η τελική εκδοχή του τραγουδιού είναι άκρως ραδιοφωνική χωρίς όμως να χάνει την ταυτότητα που είχε εξ αρχής το τραγούδι.

Λίγο αργότερα, δόθηκε στην δημοσιότητα ο τίτλος της τελικής εκδοχής με την Arilena να ερμηνεύει τελικά το “Fall From The Sky“, την αγγλική εκδοχή του “Shaj“.


Νωρίτερα,  το “Fall From The Sky” κυκλοφόρησε και επίσημα μέσα από το επίσημο κανάλι του διαγωνισμού στο YouTube.

Ακούστε το επίσημο revamp  παρακάτω:

https://www.youtube.com/watch?v=p-E-kIFPrsY

Πως σας φαίνεται η τελική εκδοχή της συμμετοχής της Αλβανίας για την Eurovision 2020;


Ποια είναι η Arilena Ara;

Η Arilena Ara, έγινε γνωστή μέσα από το διαγωνισμό τραγουδιού για παιδιά «Little Genius», όπου πήρε την 3η θέση. Αργότερα, συμμετείχε στη δεύτερη εκδοχή του μουσικού διαγωνισμού, The X-Factor, τη σεζόν 2012-2013. Από την πρώτη στιγμή εντυπωσίασε κοινό και επιτροπή, με την Arilena να καταφέρνει τελικά να στεφθεί μεγάλη νικήτρια του σόου.

Από εκείνη τη στιγμή η καριέρα της εκτοξεύτηκε. Η μία επιτυχία διαδέχονταν την άλλη με τη φήμη της να εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες, όπως τη Ρουμανία και τη Ρωσία, όπου το τραγούδι της Nëntori, κατέκτησε τα charts. Επιπλέον, το Nentori κυκλοφόρησε  και στην Ελλάδα από την 314 Records και υπήρξε τεράστια επιτυχία καθώς βρέθηκε στην πρώτη θέση του ελληνικού Shazam chart. Τέλος, αποτελεί μία εκ των τριών κριτών στον τηλεοπτικό μουσικό Διαγωνισμό The Voice Kids Albania.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τραγούδι που θα ερμηνεύσει στην Eurovision 2020, υπογράφουν οι ίδιοι δημιουργοί με το Proud της Tamara, που εκπροσώπησε την Βόρεια Μακεδονία, κερδίζοντας την βαθμολογία των κριτικών επιτροπών στην Eurovision 2019.


Η Αλβανία στον Διαγωνισμό της Eurovision

Το 2020 θα έχουμε την 17η συμμετοχή της Αλβανίας στον διαγωνισμό, που έκανε ντεμπούτο το 2004, με την Anjeza Shahini και το The Image Of You, που έφτασε στην τιμητική έβδομη θέση! Το RTSH έδειξε ενδιαφέρον για το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και το 2003. Ωστόσο, τρεις ακόμη χώρες έκαναν το ντεμπούτο τους εκείνο το έτος και η Αλβανία δεν είχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει στο διαγωνισμό. Τα επόμενα χρόνια κατάφερε να προκριθεί εφτά φορές στον τελικό και άλλες τόσες να μείνει στον ημιτελικό.

Η καλύτερη θέση που κέρδισε ήταν το 2012 με την Rona Nishliu και το Suus. Τα τελευταία δύο χρόνια καταφέρνει να προκρίνεται στον τελικό και προφανώς θέλει να συνεχίσει το σερί της.

Στο Τελ Αβίβ την Αλβανία εκπροσώπησε η Jonida Maliqi με το Ktheju tokës, αφού πρώτα κέρδισε το FiK 57! Κατάφερε να συγκεντρώσει 90 βαθμούς και να βρεθεί στην 17η θέση του τελικού!


Η Αλβανία θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του δεύτερου ημιτελικού στις 14 Μαΐου 

 

 

9 ΣΧΟΛΙΑ
  1. C.G
    C.G says:

    Κρίμα για την Αλβανία. Επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος ξανά και ξανά χωρίς να μαθαίνει. Κατάφεραν με το revamp να αφαιρέσουν ΄την ταυτότητα τον χαρκτήρα και την δυναμική του κομματιού και να το μετατρέψουν σε μια basic no name μπαλάντα. Πριν ξεχώριζε τώρα μπλέκεται ανάμεσα στις άλλες μπαλάντες από καλλίφωνες τραγουδίστριες που είναι ουκ ολίγες φέτος.

    Απάντηση
    • C.G
      C.G says:

      Από κει που ήταν στην δεκάδα μου κατέληξε κάπου μεταξύ Voda της Σλοβενίας, Empire της Πολωνίας, Prison της Μολδαβίας κτλ κτλ δηλαδή μακριά από την 20αδα μου.

      Απάντηση
  2. Ανδρέας Τράσας
    Ανδρέας Τράσας says:

    Κρίμα που αφαιρέθηκε το instrumental με τα βιολιά ήταν πολύ όμορφο…
    Το καλό είναι ότι έχει γίνει πιο επικό το τραγούδι και δίνει τη δυνατότητα για ένα επίσης επικό staging με την ίδια να πετάει ή να “πέσει απο τον ουρανό” όπως λέει το τραγούδι
    Καλή επιτυχία!!!

    Απάντηση
    • Natasha
      Natasha says:

      Και ο Κροάτης πέρσι ”επεσε” από τον ουρανό και ειδαμε που κατέληξε. Συμφωνω απόλυτα σε αυτό που ειπες για τα βιολιά

      Απάντηση
  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αυτή η χώρα έχει ειδίκευση να καταστρέφει αξιόλογες μπαλάντες με βαλκανικό ηχόχρωμα δεν εξηγείται αλλιώς! Τρανό παράδειγμα το 2011/2014/2016/2017 και φέτος!
    Αν είναι δυνατόν… Η αλβανική εκδοχή ήταν πολύ πιο δυναμική και ήταν εντός της 10αδας μου, ξεχωρίζε μεταξύ τών άλλων μπαλαντων… Τώρα είναι στο ίδιο επίπεδο με τη συμμετοχή της Πολωνίας… 7/10 και κάπου στην 20η θέση της κατάταξης μου. Στον τελικό όμως εύκολα η δύσκολα νομίζω θα περάσει αφού ο ημιτελικός μας είναι πολύ ανοιχτός! Κρίμα που το αποδυνάμωσαν τόσο! Καλή επιτυχία ωστόσο!!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *