Γερμανία: Ο Stefan Raab ανακοίνωσε τον Free European Song Contest!

Φαίνεται πως η ακύρωση του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, άνοιξε την όρεξη σε πολλές τηλεοράσεις στην Ευρώπη, να παράξουν προγράμματα που θα έρθουν να καλύψουν το κενό του αγαπημένου μας διαγωνισμού. Ένα τέτοιο φιλόδοξο σχέδιο, είναι ο Free European Song Contest, που θα πραγματοποιήσει ο Stefan Raab για το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ProSieben.

Ο Stefan Raab είναι ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης. Ηθοποιός, παρουσιαστής, τραγουδιστής, τηλεοπτικός παραγωγός, κυνηγός ταλέντων κ.α Το 2000 με το Wadde hadde dudde da? και με μια εμφάνιση, που ακόμα θυμούνται οι λάτρεις του διαγωνισμού, έφερε την Γερμανία στην πέμπτη θέση.

Η γερμανική δημόσια τηλεόραση, μετά από ένα σερί πολύ άσχημων αποτελεσμάτων, του ανέθεσε το 2010 να βρει τον καλλιτέχνη και το τραγούδι που θα εκπροσωπούσε την χώρα στο διαγωνισμό. Όντως, ανακάλυψε την Lena και την συνέχεια την ξέρετε…Το 2011 ήταν και πάλι υπεύθυνος της επιλογής της συμμετοχής της Γερμανίας, ενώ ήταν και ένας εκ των παρουσιαστών του διαγωνισμού.

Το τηλεοπτικό δίκτυο λοιπόν ProSieben ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει τον Free European Song Contest, με παρουσιαστή τον Stefan Raab, την ίδια μάλιστα ημέρα που επρόκειτο να διεξαχθεί ο τελικός της Eurovision 2020, δηλαδή στις 16 Μαρτίου.

Η μουσική συνδέει πολλούς ανθρώπους μεταξύ τους, ειδικά σε δύσκολες στιγμές, και τώρα η στιγμή είναι κατάλληλη για την γέννηση ενός νέου ελεύθερου ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού. Οι ειδικές προκλήσεις χρειάζονται ειδικές λύσεις. Η Ευρώπη θα συναντηθεί με έναν μοναδικό τρόπο.

Stefan Raab, για τον Free European Song Contest.

Περισσότερες πληροφορίες δεν έγιναν γνωστές, παρά μόνο ότι είναι μια ιδέα του Stefan Raab και ότι θα μεταδοθεί στις 21.15 (ώρα Ελλάδας), σχεδόν την ίδια ώρα που μεταδίδονταν και η Eurovision. Το δελτίο τύπου αναφέρει ότι κατά την πραγματοποίηση αυτού του τηλεοπτικού προγράμματος θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφαλείας, που έχουν θεσπίσει οι αρμόδιες αρχές.

Στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό από το 2005 μέχρι και το 2015, ο Stefan Raab πραγματοποιούσε το Bundesvision Song Contest, έναν μουσικό διαγωνισμό στα πρότυπα της Eurovision, όπου διαγωνίζονταν τα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας.

Πηγή: Eurovoix, dwdl

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *